شناسهٔ خبر: 72292421 - سرویس بین‌الملل
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

پوشش زنده

آغاز گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان

گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا درباره موضوع رفع تحریم‌ها و هسته‌ای، دقایقی قبل در عمان آغاز شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسقط، گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم سیدعباس عراقچی و استیو ویتکوف، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور غرب آسیا، دقایقی قبل با وساطت بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان آغاز شد.

در این گفت‌و‌گو‌ها که در محل پیش‌بینی شده از جانب میزبان عمانی، با استقرار نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در سالن‌های مجزا در حال انجام است، دیدگاه‌ها و پیشنهاد‌های دوطرف درباره دو موضوع رفع تحریم‌ها و بحث برنامه هسته‌ای ایران از طریق وزیر امور خارجه عمان به هر یک از طرفین منتقل می‌شود.

<div id="video-display-embed-code_12209925"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4496473/12209925?width=600&height=350"></script></div>

 

 

پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در شبکه ایکس در مورد آغاز گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط

گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم دکتر عراقچی وزیر امور خارجه و استیو ویتکوف نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه با وساطت بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان آغاز شد.

 

 

ورود وزیر خارجه به مسقط

 آقای سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان (صبح شنبه، ۲۳ فروردین) در راس هیئتی سیاسی وارد مسقط پایتخت عمان شد.

آقای مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، آقای کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه؛ آقای اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه و تعدادی دیگری از دستیاران و کارشناسان وزارت امور خارجه در این هیئت حضور دارند.

بعد از ظهر شنبه هیئت ایرانی با واسطه طرف عمانی گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم را با هیئت آمریکایی حاضر در عمان آغاز می‌کند.

<div id="video-display-embed-code_12209777"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4496473/12209777?width=600&height=350"></script></div>
<div id="video-display-embed-code_12209779"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4496473/12209779?width=600&height=350"></script></div>

 

 

 

 

دیدار وزرای امور خارجه ایران و عمان

وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به مسقط با همتای عمانی خود دیدار و از میزبانی این کشور برای مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا تشکر کرد.

عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به مسقط با همتای عمانی خود دیدار و از میزبانی این کشور برای مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا تشکر کرد.

 سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در راس هیئتی جهت شرکت در گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم با آمریکا در موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی به مسقط سفر کرده است، در بدو ورود به مسقط با سید بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه سلطنت عمان دیدار کرد.

در این دیدار، وزیر امور خارجه کشورمان با ابراز مسرت از روابط مستحکم و دیرپای دو کشور در همه زمینه‌ها، از رویکرد مسئولانه عمان در رابطه با مسائل و تحولات منطقه‌ای قدردانی کرد و میزبانی گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران-آمریکا را نشانه‌ای از همین رویکرد دانست و از وزیر امور خارجه عمان به‌خاطر اهتمام آنها نسبت به این موضوع تشکر کرد.

وزیر امور خارجه سلطنت عمان نیز ضمن خوشامدگویی به وزیر امور خارجه کشورمان و هیات همراه، رابطه دوجانبه عمان - ایران را رابطه‌ای ممتاز توصیف کرد و از جمهوری اسلامی ایران به خاطر انتخاب مسقط برای انجام این گفت‌و‌گو‌های مهم تشکر نمود.

در این دیدار، سید بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه کشورمان را در جریان ترتیبات و تمهیدات پیش‌بینی‌شده برای انجام گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم امروز قرار داد.

همچنین در راستای گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران-آمریکا، وزیر امور خارجه کشورمان محور‌ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران را برای انتقال به طرف مقابل، در اختیار وزیر امور خارجه عمان قرار داد.

آغاز گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان

 

 

برنامه گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط

وزیر امور خارجه گفت: تیمی متخصص، مطلع و دارای سابقه گفت‌و‌گو‌ها همراه من هستند که در صورت موضع برابر طرف مقابل، شانس یک تفاهم اولیه وجود دارد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسقط، وزیر امور خارجه کشورمان که به مسقط سفر کرده است درباره ترکیب هیئت همراه و برنامه گفت‌و‌گو‌های امروز گفت: تیمی که من را (در عمان) همراهی می‌کند از دوستان کاملا متخصص و مطلع هستند که سابقه گفت‌و‌گو دارند.

عباس عراقچی افزود: اگر طرف مقابل از موضع برابر وارد شده باشد، شانسی برای یک تفاهم اولیه که منجر به یک مسیر گفت‌و‌گو شود، وجود خواهد داشت.

اگر اراده کافی وجود داشته باشد درباره «جدول زمانی گفت و گوها» تصمیم می‌گیریم.

<div id="video-display-embed-code_12209803"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4496473/12209803?width=600&height=350"></script></div>