به گزارش قدس آنلاین، رژیم گوشتخواری که بیشتر شامل محصولات حیوانی است و اغلب یا تمام غذاهای گیاهی را حذف میکند و طی سالهای اخیر محبوبیت پیدا کرده است. این رژیم غذایی ممکن است سطوح لیپوپروتئین با چگالی کم "LDL" یا «کلسترول بد» را افزایش دهد.
برخی از کارشناسان در مورد اینکه چگونه رژیم گوشتخواری ممکن است بر سلامت قلب و عروق از جمله کلسترول تأثیر بگذارد، ابراز نگرانی کردهاند. ابراز نگرانی کارشناسان در ارتباط با رژیم غذایی به دلیل این است که غذاهای حیوانی از جمله گوشت قرمز، کره و پنیر سرشار از چربیهای اشباع شده هستند. چربیهای اشباع، کلسترول LDL را افزایش میدهند؛ چربی اشباع میتواند در رگهای خونی تجمع پیدا کند و باعث تنگی آن ها شود . این تنگی عروق میتواند جریان خون را به قلب و سایر اندام ها محدود کند و خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد.
۸۵ درصد شرکتکنندگان در این مطالعه اظهار کردند گوشت قرمز را روزانه یا بیشتر مصرف میکنند. همچنین کمتر از ۱۰درصد شرکتکنندگان در این مطالعه اظهار کردند که از غذاهای گیاهی مانند سبزیجات، میوه ها یا غلات ماهانه مصرف میکنند. همچنین ۳۷ درصد از شرکتکنندگان در این مطالعه از هیچ مکمل ویتامینی استفاده نمیکردند.
باوجود نگرانی محققان در مورد کمبود مواد مغذی و خطرات قلبی عروقی، شرکت کنندگان حداقل اثرات منفی را گزارش کردند. از میان شرکت کنندگان، ۹۵ درصد گزارش کردند که بهبود سلامت و رضایت بالایی از رژیم غذایی گوشتخواری را تجربه کردهاند. درحالی که محققان سطوح بالاتر کلسترول LDL را در شرکتکنندگان مشاهده کردند، سایر نشانگرهای سلامت قلب مثبت بودند. لیپوپروتئین با چگالی بالا "HDL" یا سطح کلسترول «خوب» شرکتکنندگان در این مطالعه بهینه بود. شرکتکنندگان همچنین کاهش شاخص توده بدنی "BMI" را گزارش کردند، در حالی که افراد مبتلا به دیابت کاهش هموگلوبین گلیکوزیله "HbA۱c" و مصرف داروهای دیابت را گزارش کردند.
عوارض جانبی اصلی که شرکتکنندگان با رژیم گوشتخواری گزارش کردند، اثرات گوارشی، از جمله اسهال و یبوست بود. با این حال، این مطالعه دارای محدودیت هایی است. به عنوان مثال، دادهها از درک شخصی افراد از سلامتیشان به دست آمده است. مصرف الکل و فست فود نیز بسیار کم و با رژیم های معمول غربی متفاوت بود.
با این حال، بیش از نیمی از شرکت کنندگان بهبودهایی را در آلرژی، مشکلات پوستی و سلامت دستگاه گوارش گزارش کردند که احتمالاً به دلیل حذف غذاهای آلرژی زا یا التهاب زا بوده است. کارشناسان باید تحقیقات بیشتری را در مورد رژیم غذایی گوشتخواری و اینکه چگونه می تواند بر سلامت طولانی مدت تأثیر بگذارد، انجام دهند.
برخی تحقیقات نشان می دهد که پیروی از این رژیم غذایی اثرات منفی احتمالی دارد. در حالی که رژیم گوشتخواران بر گوشت قرمز تاکید دارد، شواهد به دست آمده از مطالعات گسترده توسط کالج قلب و عروق آمریکا (ACC) نگرانی هایی را در مورد اثرات بالقوه قلبی عروقی آن افزایش می دهد. یک بررسی سیستماتیک از ۷۴۴۶ مطالعه نشان داد که مصرف گوشت قرمز فرآوری شده و فرآوری نشده با خطر بالاتر بیماری های قلبی عروقی (CVD)، زیرگروه های CVD و دیابت مرتبط است و ارتباط قوی تری در جمعیت های غربی دارد.
تجزیه و تحلیل دیگری از ACC با دادههای ۲۹۶۸۲ شرکتکننده، ارتباط قابلتوجهی بین مصرف گوشت قرمز و بروز CVD و مرگ و میر ناشی از همه علت ها را گزارش کرد. با این حال، مصرف ماهی و طیور به ویژه لاغر و فرآوری نشده، هیچ ارتباطی با این خطرات نداشت. اگرچه این مطالعات به طور خاص رژیم گوشتخواران را بررسی نکردند، اما شواهد عینی قوی برای کاهش مصرف گوشت قرمز و ترجیح دادن رژیم های غذایی غنی از میوهها، سبزیجات، آجیل، حبوبات، ماهی و لبنیات ارائه می دهند. در این زمان، ACC رژیم غذایی گوشتخواری را توصیه نمیکند و در عوض بر الگوهای غذایی متعادل برای سلامت قلب و عروق و طول عمر تاکید میکند.
برای نتیجهگیری، محققان دریافتهاند که رژیم غذایی گوشتخواری سطح کلسترول LDL را افزایش می دهد که می تواند بر بیماری قلبی و سایر اثرات منفی سلامت تاثیر بگذارد.