به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سید جمال حسینی طاهر در خصوص نزدیک شدن به ایام نوروز اظهار کرد: ما از مردم میخواهیم که آجیل را حتما از اعضای پروانه دار این صنف تهیه کنند و از فروشگاههای متفرقه که در این ایام فروش آجیل را انجام میدهند خریداری نکنند ؛آنظورکه مردم فکر میکنند آجیل گران نشده است.
بیشتر بخوانید:
آجیل گرانتر از طلا؛ قیمت فندق و پسته چقدر شد؟
وی افزود: از هفته گذشته گشتهای مشترک با بهداشت و دیگر سازمانهای نظارتی را جهت کنترل هرچه بهتر بازار آغاز کردیم.
حسینی با اشاره به اینکه آجیل یکی از با صرفه ترین مواد غذایی جهت پذیرایی از مهمان محسوب میشود ، خاطرنشان کرد: با یک کیلو آجیل میتوانیم از ۲۰ الی ۳۰ مهمان پذیرایی کنیم و در حال حاضر قیمت یک کیلو آجیل از ۳۵۰.۰۰۰ هزار تومان تا ۹۰۰ هزار تومان در نظر بگیرم سهم پذیرایی از هر مهمان بین ۲۰ الی ۳۰ هزار تومان میشود.
وی تاکید کرد: قیمت مغزیجات و پسته های خیلی درشت گران است و متاسفانه مردم قیمت آجیل را بر مبنای آنها در نظر میگیرند و این در حالی است که در حال حاضر آجیلهای زیادی در حدود ۲۰۰ الی ۲۵۰ هزار تومان در سطح خرده فروشی عرضه میشود مانند انواع تخمههای آفتابگردان ، ذرت ها، مغزهای بادام زمینی، نخود و کشمش زمینی غلافدار، بادام زمینی روکش دار و ….که این آجیلها بسیار خوشمزه و مقوی هستند و قیمت آجیل مخلوط از ۳۵۰ هزار تومان الی ۹۰۰ هزار تومان است البته آجیل های سفارشی که با مغزیجات مخلوط میشوند قیمت بالای ۱ میلیون تومان دارند.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد اضافه کرد : تغییر فرهنگ مصرف و گرایش مردم به تغذیه با مواد مغزی و کم حجم باعث شده که مصرف آجیل و خشکبار در ایران و کل دنیا هر سال رو به افزایش باشد و به همین علت آجیل و خشکبار از کالای لوکس خارج شده و در سبد غذایی مردم جا گرفته است.
حسینی در خصوص معضلات این حوزه نیز گفت:گران شدن اجناس سبب کم شدن سرمایه اصناف و نوسانات ارزی باعث نقدی شدن معاملات بازار شده که این ۲ عامل فشار مالی زیادی به کسبه وارد کرده است.
وی تصریح کرد: قطع شدن برق از دیگر معضلاتی است که این روزها کسبه و تولیدکنندگان با آن روبرو هستند، در این شرایط اعضای صنف ما با حداقل سود، تولید و فروش اجناس خوب تلاش میکنند که فرهنگ مصرف آجیل را در کشور افزایش دهند.
انتهای پیام/