شناسهٔ خبر: 71821431 - سرویس استانی
منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد:

نبود امنیت غذایی سالم استقلال کشور را با خطر مواجه می‌‎کند

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد نبود امنیت غذایی سالم را عاملی برای به خطر افتادن استقلال کشور دانست.

صاحب‌خبر -

جواد گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به دسترسی همه افراد یک جامعه در تمام مدت عمر به غذای کافی و سالم برای داشتن یک زندگی سالم، امنیت غذایی گفته می‌شود و اگر جامعه‌ای به هر نحوی امنیت غذایی نداشته باشد، استقلال آن کشور با خطر مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به تهدیدات امنیت غذایی خاطرنشان کرد: سیاست‌گذاری‌های غیر کارشناسی دولتمردان، تغییرات اقلیمی، کمبود منابع آب، فرسایش و نابودی خاک، کمبود انرژی، کمبود اراضی کشاورزی، ضایعات کشاورزی، اُفت سرمایه‌گذاری از جمله این تهدیدات است.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به اقداماتی برای تأمین امنیت خدایی در کشور، افزود: برنامه‌ریزی تولید پایدار و سالم محصولات کشاورزی برای همه افراد جامعه توسط دولت و حاکمیت، به‌کارگیری همه ظرفیت‌های موجود در کشور برای تأمین امنیت غذایی، استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری تحت‌ فشار در اراضی و باغات، رشد پایدار در کشاورزی از جمله اقدامات می‌تواند باشد.

گودرزی اضافه کرد: تغییرات اقلیمی می‌توانند بر امنیت غذایی تأثیر بگذارد چون پدیده‌هایی مانند خشکسالی، سرمازدگی که در اثر تغییرات اقلیمی به وجود آید می‌توانند سبب کاهش تولید محصولات کشاورزی شده که در نهایتاً منجر به عدم امنیت غذایی می‌شود.

وی بیان کرد: برای مقابله با کمبود منابع غذایی در آینده باید حفظ منابع آب‌ و خاک در کشور، رعایت الگوی کاشت براساس ظرفیت‌های آن‌ها مناطق مختلف کشور، استفاده از ارقام جدید زراعی و باغی و متحمل به پدیده‌های مانند خشکسالی، سرما، توسعه سرمایه‌گذاری، رعایت الگوی مصرف و کاهش ضایعات در دستور کار قرار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد ادامه داد: با مصرف درست و کارشناسی نهاده‌ها (کودهای شیمیایی و سموم) و رعایت دُز مقدار و تاریخ مصرف آن‌ها می‌توان مواد غذایی سالم تولید کرد.

گودرزی تصریح کرد: با استفاده از تکنولوژی‌های نوین مانند ماشین‌آلات جدید، ارقام اصلاح‌شده زراعی و باغی، کود و سموم بیولوژیک و ... می‌توان میزان محصول بیشتری از واحد سطح (مزرعه) به دست آورد.

وی با اشاره به موانع اصلی در زمینه تأمین امنیت غذایی در کشورهای در حال توسعه، اظهار کرد: عدم توجه سیاستمداران و دولتمردان کشورهای در حال توسعه به بخش کشاورزی و به‌عنوان مهمترین بخش در تأمین امنیت غذایی جامعه، عدم سرمایه‌گذاری در این بخش، بالا رفتن هزینه‌های تولید و عدم خرید محصولات باقیمت مناسب از جمله این موانع است.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد عدم امنیت تولید محصولات کشاورزی در اثر سیاست‌هایی مانند از بین رفتن و تغییر کاربری اراضی، عدم خرید تضمینی محصولات کشاورزی و با قیمت نامناسب، از بین رفتن منابع آب‌ و خاک در اثر مصرف بی‌رویه و غیرکارشناسی از این منابع از دیگر موانع برشمرد.

گودرزی ادامه داد: بحران‌هایی مانند جنگ، فشار اقتصادی، نوسانات بازار، تحریم‌ها و ... مانع تولید پایدار محصولات می‌شوند.

وی با اشاره به آمادگی کامل در برابر بحران‌های غذایی در مواقع بحران مانند جنگ و بلایای طبیعی، افزود: پیش‌بینی درست این بحران‌ها توسط دولتمردان و برنامه‌ریزی در سطح کلان برای امنیت غذایی، خودکفایی و تولید محصولات کشاورزی استراتژیک (مانند گندم، جو، دانه‌های روغنی، چغندرقند، صیفی‌جات و ...)، ایجاد انبارهای مناسب (سیلوها، سردخانه‌ها و انبارها) جهت ذخیره‌سازی محصولات تولیدشده باید صورت گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به تأثیر رژیم غذایی ناپایدار و مصرف بیش از حد منابع طبیعی، گفت: رژیم‌های غذایی ناپایدار در سلامت افراد جامعه تأثیر نامناسب دارد و باعث به خطر انداختن سلامت جامعه می‌شود با تولید محصولات غذای سالم و ارگانیک ضمن استقلال کشور می‌توان به ایجاد جامعه‌ای با نشاط و سالم کمک کرد.

گودرزی اضافه کرد: منابع طبیعی اکثراً غیرقابل تجدید هستند اگر در مصرف آن‌ها برنامه‌ریزی نداشته باشیم با بحران‌های مثل خشکی، کاهش منابع آب، شور شدن آب‌ و خاک، فرسایش خاک و ... مواجه خواهیم شد که نهایتاً باعث کاهش تولید محصولات کشاورزی شده و سبب تولید ناپایدار آن‌ها و عدم امنیت غذایی می‌شود.

انتهای پیام