شناسهٔ خبر: 71797657 - سرویس استانی
منبع: دانشجو | لینک خبر

اجرای طرح تأمین آب پایدار اردبیل به ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: اجرای طرح‌های میان‌مدت تأمین آب پایدار این استان به ۶ هزار میلیارد ریال نیاز دارد که تأمین آن کیفیت و کمیت آب آشامیدنی را بهبود می‌بخشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی حیدری اناری اظهار کرد: احداث تصفیه‌خانه دوم اردبیل با ظرفیت ۵۰۰ لیتر در ثانیه جهت استفاده از آب چاه‌های داخل شهر و مخزن ۲۰ هزار شام اسبی جهت تامین فشار آب مسکن ملی، افزایش ظرفیت بارج‌های شناور و تکمیل برج آبگیر سد یامچی از طرح‌های میان مدت این شرکت جهت تامین آب آشامیدنی پایدار شهر اردبیل است.

وی مصرف آب مرکز استان در زمان اوج را ۱۸۰ لیتر بر ثانیه اعلام کرد و افزود: بخش عمده این آب از سد یامچی و بقیه نیز از آب‌های زیر زمینی سمت آبی بیگلو تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با بیان اینکه با راه‌اندازی سیستم داف (شناورسازی) کیفیت آب اردبیل افزایش خواهد یافت، ادامه داد: ماهانه چهار میلیون متر مکعب آب سد یامچی مورد استفاده مردم اردبیل قرار می‌گیرد و امیدواریم با صرفه‌جویی در مصرف آب بتوانیم ورودی ۶۰۰ لیتر در ثانیه آب را به سد یامچی داشته باشیم.

حیدری اناری به برنامه‌ریزی‌های میان مدت و بلند مدت در تامین آب شهر اردبیل از طریق مطالعات انتقال آب از قزل اوزن، دریای خزر، ارس یا عمارت اشاره کرد و افزود: دنبال راهکارهایی هستیم تا انتقال آب از حوضه سفیدرود و دریای خزر به این استان به سهولت انجام بگیرد.

وی همچنین از تکمیل سه سد بزرگ در استان اردبیل خبر داد و گفت: سد عمارت، عنبران و گیوی طی سه سال اخیر به بهره‌برداری رسید و شبکه خدا آفرین نیز با پوشش ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار بزودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان اردبیل به لاینینگ کانال مغان، بهره‌برداری از ایستگاه پمپاژ سربند پارس‌آباد و آبرسانی به شهرهای مختلف نظیر نمین و عنبران و خلخال اشاره کرد و افزود: در سه سال اخیر پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال صرفه‌جویی از محل مهندسی ارزش اتفاق افتاده و انسداد چاه‌های غیرمجاز و تمرکز بر تامین آب آشامیدنی و تعدیل ظرفیت شبکه‌های آبیاری کشاورزی را شاهد هستیم.