شناسهٔ خبر: 71668897 - سرویس استانی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تولید ۲۶۰ تن نیشکر در قائم شهر

مدیر جهاد کشاورزی قائم شهر از تولید بیش از ۲۶۲ تن شکر سرخ در این شهرستان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیر جهاد کشاورزی قائم شهر با اشاره به کشت نیشکر در ۱۰۵ هکتار اراضی زراعی این شهرستان از تولید بیش از ۲۶۲ تن شکر سرخ خبر داد.

علی درویش نیا با اشاره به اینکه امسال ۱۰۵ هکتار نیشکر با ۴۱۳ نفر بهره بردار در اراضی زراعی شهرستان قائم شهر کشت شد، اظهار کرد: ۲۶۲ تن شکر سرخ در این شهرستان برداشت شد.

وی افزود: به طور متوسط از هر هکتار زمین زیر کشت نیشکر ۱۰۰ تن نیشکر، ۲۵ تن سرشاخه و برگ، ۳۵ تن باگاس تر، ۱۰ تن شکر و ۴ تن ملاس بدست می‌آید و ملاس نیشکر و چغندر قند، باگاس و پیت نیشکر و ... در تغذیه دام استفاده می‌شود.

تولید ۲۶۰ تن نیشکر در قائم شهرمدیر جهاد کشاورزی قائم شهر تصریح کرد: باگاس یکی از تولیدات جانبی نیشکر است که پس از عصاره گیری نیشکر به صورت قطعات ریز تراشه چوب بدست می‌آید و به رنگ زرد کاهی بوده و باگاس در حالت خام نوعی ماده خبشی کم ارزش است که ارزش غذایی آن بین چوب و کاه قرار می‌گیرد و حداکثر به مقدار ۱۰ درصد در جیره نشخوارکنندگان می‌تواند بکار رود.

وی با بیان اینکه عملکرد این محصول در هر هکتار ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم است و قیمت هر کیلوگرم فرآورده شکر قرمز ۶۰ هزار تومان می‌رسد، گفت: در شهرستان قائم شهر نیشکر بعنوان محصول محلی شناخته می‌شود که موجب اشتغالزایی و عرضه آن به بازار مصرف شد.

درویش نیا خاطر نشان کرد: ۱۸ کارگاه نیمه صنعتی و ۷۱ کارگاه سنتی فرآوری نیشکر در این شهرستان فعالیت دارند که اغلب این محصول در روستا‌های آهنگرکلا، چپی، سیف کتی، سیدابوصالح، قادیکلا، کرچنگ، گل افشان و واسکس کشت و تولید می‌شود.