شناسهٔ خبر: 71652390 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

آخرین وضعیت آب سدهای فارس

شیراز- ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس، اعلام کرده که میزان ذخیره آب سدهای این استان به یک میلیارد و ۱۲۵ میلیون متر مکعب رسیده و هم‌اینک درصد آب مفید در سدها نسبت به حجم مفید مخازن، ۲۷ درصد است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، بررسی آخرین آمارهای ارائه‌شده توسط سیاوش بدری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس، نشان می‌دهد که ذخایر آبی این استان به میزان یک میلیارد و ۱۲۵ میلیون مکعب رسیده و این میزان ذخیره در ۹ سد مهم استان توزیع شده است.

استان فارس از ۹سد فعال از جمله سدهای درودزن، ملاصدرا، ایزدخواست، سلمان فارسی، سیوند، تنگاب فیروزآباد، رودبال، سد چشمه عاشق و سد خسویه بهره می‌برد که این سدها یکی از مهم‌ترین سازه‌ها برای مهار آب و توسعه پایدار استان به شمار می‌روند.

استان فارس از جمله استان‌هایی است که در حال حاضر با معضل بحران آب دست و پنجه نرم می‌کند و تنش آبی در این استان مردم را با مشکلات بسیاری به ویژه در فصل گرما مواجه می‌کند

بدری افزود: حجم کل مخازن ۹ سد در دست بهره‌برداری فارس، ۲ میلیارد و ۹۳۶ میلیون مترمکعب است، میزان آب موجود در مخازن سدهای این استان حدود یک سوم کل ظرفیت موجود است، اما همه این آب قابل استفاده نیست و حجم مفید محسوب نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس گفت: از کل حجم آب موجود در مخازن سدهای فارس، ۴۸۹ میلیون مترمکعب حجم مرده و پایداری سد محسوب می‌شود که امکان برداشت آن وجود ندارد.

بدری ابراز کرد: کل حجم قابل بهره‌برداری آب از مخازن سدهای فارس، تا صبح امروز ۶۵۶ میلیون مترمکعب اعلام شده و برابر اطلاعات آماری، حجم آب موجود نسبت به ظرفیت مخازن سدها ۳۸.۳ درصد بوده است.

وی عنوان کرد: درصد حجم آب مفید موجود در سدهای فارس نسبت به حجم کل مخازن سدها، ۲۷ درصد است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس ادامه داد: میزان حجم آب موجود در مخزن سد درودزن ۵۶۱ میلیون مترمکعب و حجم آب قابل استفاده این سد ۲۳۱ میلیون مترمکعب است که نسبت به سال آبی گذشته اندکی کاهش را نشان می‌دهد.

بدری اضافه کرد: حجم آب موجود در سد سلمان فارسی حدود ۴۱۰ میلیون مترمکعب و حجم آب قابل استفاده این سد حدود ۳۴۱ میلیون مترمکعب اعلام شده که نسبت به زمان مشابه در سال آبی گذشته کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس تاکید کرد: برخلاف بارش‌های اخیر، تنها ۲۷ درصد حجم آب پشت سدهای فارس مفید و قابل استفاده است، از تمامی مردم درخواست کرد نسبت به مصرف بهینه آب در مصارف مختلف، تدابیر لازم را به‌کار گیرند.

به گزارش ایرنا، استان پهناور فارس به دلیل قرارگیری در منطقه خشک و نیمه خشک و عدم توازن بارش‌ها به جهت مکانی و زمانی با کمبود آب و تنش آبی مواجه است.

استان فارس چهار سال متوالی شاهد خشکسالی پی در پی بوده است، با اینکه امسال در اواخر بهمن ماه و اوایل اسفندماه هم شاهد بارش های نسبتا خوبی بودیم اما امسال هم نسبت به سال گذشته در استان فارس ۱۶ درصد کاهش بارندگی وجود داشته و نسبت به میانگین سال بارندگی هم بالای ۵۰ درصد کاهش بارندگی وجود داشته است.

مشکل کمبود تأمین آب شُرب در شهر شیراز و بسیاری از روستاهای پیرامونی این کلانشهر به یک دغدغه جدی تبدیل شده است به گونه ای که بیش از ۷۰۰ روستای استان در تنش آبی به سر می برند.

در برخی مناطق استان فارس مشکل افت فشار آب وجود دارد و مردم با قطعی‌های چندین ساعته مواجه می‌شوند.

سید قاسم حسینی مدیرکل هواشناسی فارس در این رابطه تاکید کرده است که متوسط بارش سال زراعی گذشته استان در مدت مشابه حدود ۴۵ میلی متر و امسال تاکنون حدود ۱۱۶ میلی متر بوده است این در حالی است که میانگین بلند مدت استان(میانگین اقلیمی) در مدت مشابه ۱۷۷ میلی متر می باشد و کماکان بیش از ۵۰ میلی متر ناترازی بارشی در استان وجود دارد که لزوم مدیریت مصرف آب در همه بخش ها را می طلبد.