شناسهٔ خبر: 71638428 - سرویس استانی
منبع: ایلنا | لینک خبر

معاون دادگستری اردبیل:

۶۰۰ مورد شکایت در مراجعات مردمی ثبت شده است

معاون دادگستری اردبیل: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل گفت: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر مراجعات مردمی و ۶۰۰ مورد شکایت به عنوان عرض حال در معاونت پیشگیری داشتیم که معاونت پیشگیری بدون محدودیت زمانی نسبت به رسیدگی پرونده‌ها اقدام کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، جهانگیر جوانمرد در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه ارتقا آگاهی‌های حقوقی و افزایش مهارت ارتباطات رکن اصلی پیشگیری در حال حاضر است، اظهار کرد: در همین راستا اقداماتی در سال جاری در معاونت و پیشگیری جرم استان و برنامه‌ای که برای سال آینده داریم صورت گرفت.

وی با اشاره به پیگیری مشکلات مردمی که باعث کاهش آسیب اجتماعی و پیشگیری از تشکیل پرونده می‌شود، ادامه داد: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر مراجعات مردمی و ۶۰۰ مورد شکایت به عنوان عرض حال در معاونت پیشگیری داشتیم که معاونت پیشگیری بدون محدودیت زمانی نسبت به رسیدگی پرونده‌ها اقدام کرد و طرفین را سعی کرده به مذاکره و سازش دعوت کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل بیان کرد: در همین راستا بحث بازماندگان از تحصیل افرادی که در بحث تحصیل فرزند مشکل داشتند مراجعه کردند و با پیگیری از آموزش و پرورش نهایتاً منجر به ترک تحصیل فرزندشان نشد.

جوانمرد بیان کرد: قبلاً «سامانه تصمیم» در راستای دعاوی خانوادگی، طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوجه، طلاق به درخواست زوج، تمکین راه‌اندازی شده بود که تحت نظارت بهزیستی فعالیت می‌کرد و متقاضیان قبل ثبت دادخواست به این مراکز برای مشاوره مراجعه می‌کردند اما در حال حاضر در استان «سامانه مسیر» در راستای انجام این اقدامات راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه با راه اندازی این سامانه ۲۵ درصد از متقاضیان که با این سامانه جهت مشاوره مراجعه کردند منجر به سازش شده است، گفت: طبق شناسایی آسیب‌های اجتماعی علت دعاوی و جرایم شایع در استان به بحث سرقت، اعتیاد، خشونت، طلاق، اختلافات ملکی و دعاوی مالی، فضای مجازی مربوط می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل با بیان اینکه ۸۲ درصد سارقین معتاد هستند، افزود: اگر در بحث اعتیاد پیشگیری کنیم تأثیر گذاری بهتری در بحث سرقت خواهد داشت که در حال حاضر ۱۷ درصد سرقت در استان اردبیل نسبت به سال گذشته کاهش داریم.

جوانمرد با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت سمن‌ها و مؤسسات مردم نهاد استفاده کنیم، ادامه داد: در راستای این همکاری طرح هر مسجد یک حقوقدان و بازدید از مدارس برای کاستن از آسیب‌های اجتماعی و اجرای طرح قاضی در مدرسه اجرایی شد.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین بحث، بحث آموزش مشاورین املاک است که به نوعی در این قضیه آگاهی حقوقی نیز اتفاق می‌افتد. برای متقاضیان پروانه تخصصی، هر ماه آموزش و آزمون برگزار می‌شود و در نهایت پروانه تخصصی از سازمان ثبت اسناد استان صادر می‌شود.

انتهای پیام/