به گزارش ایلنا از خوزستان، در دومین جشنواره نان که شب گذشته افتتاح شد، شرکتکنندگانی از ۲۰ استان در ۱۱۵ غرفه محصولات خود در بخشهای مختلف تولید آرد و نان در معرض دید علاقمندان به صنعت نان قرار دادند.
علاوه بر برگزاری دورههای مختلف آموزشی، معرفی و پخت انواع نانهای سنتی در بین اقوام کشورمان نیز در این جشنواره انجام میشود.
دومین جشنواره ملی نان استان خوزستان تا دهم اسفند ماه در سیلوی تاریخی شهید آذرپیکان نخستین سیلوی شهر اهواز برپا خواهد بود.
به گزارش ایلنا از خوزستان، این استان دارای سفرههای رنگارنگ، با نانهای سنتی و خوشمزهاش شناخته میشود. این نانها که با عشق و مهارت زنان خوزستانی پخته میشوند، نه تنها طعم بینظیری دارند، بلکه بخشی از فرهنگ و هویت این منطقه را نیز به نمایش میگذارند.
تعدادی از این نانها عبارتند از:
نان تپتپی:
- این نان، که نام خود را از صدای تپتپ خمیر هنگام پختن گرفته، یکی از محبوبترین نانهای خوزستانی است.
نان تپتپی از آرد گندم، آب و نمک تهیه میشود و روی ساج یا تنور پخته میشود.
این نان، بافت نازک و تردی دارد و معمولاً با غذاهایی مانند قلیه ماهی و خورشت سبزی سرو میشود.
نان گرده:
- نان گرده، نانی ضخیم و گرد است که از آرد گندم، آب، نمک و خمیرمایه تهیه میشود.
این نان، در تنور یا روی ساج پخته میشود و بافت نرم و طعم دلپذیری دارد.
نان گرده، معمولاً با صبحانه یا به عنوان میان وعده مصرف میشود.
نان برکو:
- نان برکو، نانی نازک و ترد است که از آرد گندم، آب و نمک تهیه میشود.
این نان، روی ساج یا تنور پخته میشود و معمولاً با غذاهایی مانند آش و سوپ سرو میشود.
نان خرمایی:
- نان خرمایی، نانی شیرین و مقوی است که از آرد گندم، خرما، روغن و ادویههای معطر تهیه میشود.
این نان، در تنور یا فر پخته میشود و به عنوان میان وعده یا دسر مصرف میشود.
نان شلشلو:
- نان شلشلو، نانی نازک و ترد است که از آرد گندم، آب و نمک تهیه میشود.
این نان، روی ساج یا تنور پخته میشود و معمولاً با غذاهایی مانند آش و سوپ سرو میشود.
علاوه بر این نانها، نانهای دیگری نیز در خوزستان پخته میشوند که هر کدام طعم و بافت خاص خود را دارند مانند نان نازک تیری که طرفداران زیادی هم دارد.