شناسهٔ خبر: 71567724 - سرویس علمی-فناوری
منبع: آنا | لینک خبر

دیپ‌سیک باعث افزایش قابل توجه سفارش چیپ هوش مصنوعی H20 انویدیا شد

منابع رسانه‌ای اعلام کردند که ثبت سفارش تراشه‌های H۲۰ انویدیا به دنبال افزایش رغبت شرکت‌های چینی برای استفاده از مدل ارزان قیمت هوش مصنوعی دیپ‌سیک با رشد قابل توجهی رو‌به‌رو شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا؛ براساس گزارش منتشر شده سه شرکت بزرگ فناوری بایت دنس، علی‌بابا و تنسنت به عنوان غول‌های فناوری کشور چین از زمان معرفی مدل هوش مصنوعی دیپ سیک و ورود آن به زیست‌بوم جهانی هوش‌مصنوعی به طور قابل توجهی سفارش تراشۀ H۲۰ از انویدیا را افزایش داده‌اند.
این سه شرکت بزرگ چینی با افزایش ثبت سفارش تراشه مورد اشاره علاوه بر تأمین نیاز‌های خود، قادر خواهند بود تا نیاز‌های شرکت‌های کوچک‌تر در بخش‌های مختلف مانند آموزش، بهداشت و... را نیز رفع کنند؛ چرا که آنها در کنار فعالیت‌های فناوری محوری که خود دارند، در حال ارائه خدمت در زمینۀ ارائۀ خدمات ابری به شرکت‌های کوچکتر هستند.
شرکت‌های کوچک‌تر با کمک غول‌های فناوری مورد اشاره در تلاش هستند تا نیاز خود به سرور‌های هوش مصنوعی مجهز به مدل هوش مصنوعی دیپ‌سیک و تراشه‌های H۲۰ انویدیا را مرتفع کنند.
منبعی در یکی از شرکت‌های فعال در زمینۀ تولید سرور به رویترز گفته است که پیشتر فقط شرکت‌های بزرگ مالی و مخابراتی سرور‌های قدرتمند محاسباتی هوش مصنوعی تهیه می‌کردند، اما اکنون این تقاضا به شرکت‌های کوچک‌تر هم رسیده است.
دولت جدید آمریکا در حال بررسی اعمال محدودیت‌های گسترده روی فروش تراشه‌های H۲۰ به چین است و این موضوع می‌تواند روی تقاضا برای چیپ مذکور تأثیرگذار باشد، اما به طور کل دلیل افزایش فروش فعلی انویدیا را می‌توان در افزایش رغبت شرکت‌ها به استفاده از مدل هوش مصنوعی ارزان‌قیمت دیپ‌سیک جست‌و‌جو کرد.
رقم افزایش حجم سفارش‌ها از سوی منابع مطلع به دلیل فقدان مجوز رسانه‌ای افشا نشده است و خود انویدیا نیز از اظهار نظر در خصوص میزان افزایش ثبت سفارش‌ها خودداری کرده، اما شایستگی را دلیل رشد فروش خود عنوان می‌کنند. این شرکت سهام عام (بورسی) قرار است که روز چهارشنبه گزارش جدید عملکرد سه ماهۀ مالی خود را منتشر کند، انتظار می‌رود با انتشار این گزارش داده‌های بیشتری برای تحلیل وضعیت فعلی زیست‌بوم در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد.
علی‌بابا، بایت دنس و تنسنت نیز به درخواست‌های رسانه‌ای برای اعلام نظر در این رابطه پاسخ روشنی نداده‌اند. مدل دیپ سیک که ماه گذشتۀ به طور عمومی معرفی شد با نمونه‌های غربی مانند چت GPT رقابت می‌کند و هزینۀ بسیار کمتر به دلیل پاسخ به درخواست‌های کاربران از طریق استنتاج به جای پردازش خام سبب شده است که مورد اقبال زیادی قرار گیرد.
بعد از معرفی مدل دیپ سیک سهام بسیاری از شرکت‌های غربی مرتبط با صنعت هوش مصنوعی از جمله انویدیا با کاهش قابل توجه رو‌به‌رو شدند به طوری که سهام انویدیا حدود ۲۵ افت قیمت را تجربه کرد، اما بعد از آن به مرور ضرر مذکور جبران شد و در حال حاضر سهام اندویدیا با کاهشی ۳ درصدی نسبت به ابتدای سال مواجه است.
انتظار می‌رود که گسترش بیشتر هوش مصنوعی دیپ‌سیک به تولیدکنندگان تراشۀ چینی مانند هواوی کمک کند تا در بازار داخلی با رشد خوبی مواجه شوند، اما تراشۀ انویدیا نیز به عنوان یک چیپ استاندارد همچنان کارکرد خود در صنعت چین را دستکم فعلاً حفظ خواهد کرد.
تراشۀ H۲۰ در حال حاضر مهمترین چیپی است که انویدیا بعد از اعمال محدودیت‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا در سال ۲۰۲۲ به طور قانونی مجاز به صادرات آن به مقصد چین است، واشنگتن از حدود ۳ سال قبل صادرات تراشه‌های پیشرفته انویدیا به چین را به دلیل آنچه نگرانی از استفادۀ نظامی این تراشه‌ها خواهنده است، ممنوع اعلام کرده و سعی می‌کند، مانع آن شود.
به تازگی چند شرکت بزرگ چینی اعلام کرده‌اند که قصد دارند از دیپ‌سیک در محصولات خود استفاده کنند، تنسنت از جملۀ این شرکت‌ها است که قصد دارد از دیپ سیک در پیام‌رسان پرطرفدار وی‌چت بهره ببرد.
چندین شرکت چینی اعلام کرده‌اند که قصد دارند از مدل‌های DeepSeek استفاده کنند. در بین این شرکت‌ها، Tencent اعلام کرده که قصد دارد مدل‌ها را در اپلیکیشن پرطرفدار پیام‌رسان WeChat خود آزمایش کند، و همچنین شرکت گریت وال موتورز چین هم عنوان کرده است که قصد دارد از فناوری دیپ‌سیک برای ارتقاء عملکرد خودرو‌های هوشمند خود استفاده کند.

انتهای پیام/