شناسهٔ خبر: 71546314 - سرویس سیاسی
منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

حجت‌الاسلام مرتضی جوادی آملی: تفسیر تسنیم همه علوم اسلامی را به خدمت قرآن درآورده است

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی؛ رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء بیان کرد: به برکت انقلاب و خون پاک شهدا حضرت استاد تفسیر موضوعی را در سال‌های ۱۳۵۸ و ۱۳۵۹ آغاز کردند و تسنیم از ۱۳۶۱ آغاز و در سال ۱۴۰۲ تمام شد و به این حد نصاب عملی رسید

صاحب‌خبر -
حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی؛ رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء، ششم اسفندماه در همایش بین‌المللی بزرگداشت تفسیر تسنیم که به مناسبت بزرگداشت و حسن ختام تالیف این تفسیر در مدرسه عالی دارالشفای قم برگزار شد، گفت: به برکت انقلاب و خون پاک شهدا حضرت استاد تفسیر موضوعی را در سال‌های ۱۳۵۸ و ۱۳۵۹ آغاز کردند و تسنیم از ۱۳۶۱ آغاز و در سال ۱۴۰۲ تمام شد و به این حد نصاب عملی رسید.

وی با بیان اینکه اولین بهره این تفسیر آن بود که جامعه اسلامی و دل امت اسلامی با عطر دل‌انگیز قرآن آشناتر شد و مسئله معرفت عمیق‌تر مردم به لایه‌های دیگر قرآن آغاز شد، افزود: به برکت این تفسیر، روحانیت و معنویت به مشام جامعه رسید و محققان و پژوهشگران قرآنی نیز از این فضا بهره‌ بردند، بنابراین اولین بهره تفسیر پرشدن فضای عمومی جامعه از عطر این تفسیر و افزایش حب و علاقه مردم به قرآن بود.

جوادی آملی اضافه کرد: اگر بخواهیم تراز قرآنی جامعه را از ۴۰ سال قبل مقایسه کنیم به برکت این تفسیر با امروز قابل مقایسه نیست و جامعه با حقایق قرآنی آشناتر شده است.

جوادی آملی اظهار کرد: حضرت استاد در هر بابی از ابواب علمی و هر آیه را که می‌شکافتند از منظر آن علم بررسی می‌کردند یعنی اگر مسئله فقهی بود فقیهانه وارد و خارج می‌شدند و اکنون قرآن در حوزه فقه منبعی اصلی و اساسی معرفی شده است. اگر یک مسئله کلامی مطرح می‌شد مثلا جبر و اختیار و قضا و قدر، خیر و شر و توحید ذاتی، ربوبی و افعالی و ... از منظر متکلم به تمام معنا وارد تفسیر شده‌اند و در تفسیر نگاهی حکیمانه به چنین موضوعاتی داشتند.

مرتضی جوادی آملی با بیان اینکه اگر تفسیر به ۸۰ جلد رسید به دلیل این است که همه علوم اسلامی در خدمت قرآن قرار گرفت، افزود: مسئول آیسسکو در نامه‌ای در سال ۱۳۸۵ در مورد این تفسیر نوشت که آیت‌الله جوادی آملی علم کلام و تفسیر و فلسفه و عرفان را در خدمت تفسیر قرآن به کار گرفتند و از بزرگترین امتیاز این تفسیر آن است که علوم مختلف در خدمت قرآن قرار گرفته است و نه تنها فقیهانه وارد تفسیر شدند که هر وقت به آیه رحمت و بهشت الهی می‌رسیدند از جایگاه بشیر و رحمت حق سخن می‌گفتند تا آن حیث قرآنی محقق شود لذا هم بشیر رحمت الهی و هم نذیر نعمت الهی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند این تفسیر، افتخاری برای حوزه علمیه است.

وی در خاتمه با بیان اینکه از آیت‌الله اعرافی که شخصا وارد این کار شدند قدردانی و تشکر می‌کنم، ادامه داد: از همه شاگردان و کسانی که در دروس حاضر شده و شبهه و سؤال مطرح می‌کردند تشکر می‌کنم. از رسانه‌هایی هم که افکار عمومی را در این زمینه آماده کردند سپاسگزارم.