به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ علی ربانی امروز(دوشنبه ۶ اسفند)در حاشیه همایش پتروتک گفت: با اجرای طرح فرهنگ سازی در استان خراسان رضوی در سال گذشته توانستیم حدود ۸۴ میلیون مترمکعب صرفه جویی را رقم بزنیم. صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ توانسته است حدود ۹۶ میلیون تن تولید تولید داشته است و سعی داریم ان را طی برنامه هفتم به ۱۹۰ میلیون تن برسانیم. کشور ما امکان دسترسی به خوراک ارزان دارد و باید سعی کنیم از این ظرفیت به درستی استفاده کنیم.
مدیر انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: میزان گاز قرائت نشده در پیک مصرف حدود ۷ درصد است که این معادل تمام نیاز صنعت پتروشیمی در کشور است. این ناترازی نیز حاصل همین مصرف بد است که تهران و صنعت عظیم پتروشیمی را به تعطیلی میکشاند. حکمرانی اشتباه میتواند میزان ناترازی را به شدت افزایش داده و کشور را به شرایط خطرناکی میکشاند. به همین جهت لازم است که با توجه به زنجیره ارزش با خام فروشی و بد مصرفی مقابله نماییم و انرژی به سوی بخش مولد هدایت شود.
ربانی تاکید کرد: جمع آوری و استفاده از گازهای پرچ واحدهای عملیاتی ۲۸ درصد از ۱.۳ میلیارد متر مکعب صرفه جویی گاز طبیعی را شامل میشود. همچنین بازنگری و تنظیم پارامترهای عملیاتی ۱۷ درصد دیگر را صرفه جویی میکند؛ پس با این اوصاف میتوان گفت که تقسیم قیمت گاز طبیعی به دو بخش صنعتی و خانگی یکی از بهترین راه حلهای رفع ناترازی انرژی است. همچنین در بحث مدیریت هوشمند انرژی نیز در صنعت پتروشیمی در حال کار هستیم تا سامانهای مبتنی بر هوش مصنوعی مدیریت سوخت و انرژی را در صنایع پتروشیمی بر عهده بگیرد.
انتهای پیام/