شناسهٔ خبر: 71532411 - سرویس استانی
منبع: دانشجو | لینک خبر

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان بیان کرد؛

تحقق تجارت ۶۰۰ میلیون دلاری با ترکمنستان

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان گفت: مراودات مالی ایران و ترکمنستان در سال گذشته نزدیک به ۴۸۰ میلیون دلار بوده که پیش‌بینی می‌شود رقم تجارت تهران با عشق‌آباد در سال جاری به ۶۰۰ میلیون دلار برسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، رمضان بهرامی در گفتگو با خبرنگاران اظهارکرد: توسعه تجارت با کشورهای حوزه خزر نیازمند تدوین یک نقشه راه است و بدون توسعه زیرساخت‌های بانکی، حمل و نقل و گمرک، ممکن نخواهد بود.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان ادامه داد: حمایت دولت از صادرات در قالب نامه و اظهار نظر شدنی نیست و باید وارد فاز عملیاتی شود. دولت به ارزآوری و اشتغال نیاز دارد.

بهرامی افزود: در همین حال نه تنها حمایتی از بخش خصوصی نمی‌کند بلکه هر روز با بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های تازه مسیر صادراتی ما را با مشکلات تازه مواجه کرده و بازار ما در این کشورها را تهدید می‌کند.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان با بیان اینکه مراودات مالی ایران و ترکمنستان در سال گذشته نزدیک به ۴۸۰ میلیون دلار بوده است، افزود: ۴۴۰ میلیون دلار صادرات و ۴۰ میلیون دلار نیز واردات از ترکمنستان داشته‌ایم.

بهرامی گفت: پیش‌بینی ما این است که امسال این رقم به ۶۰۰ میلیون دلار برسد؛ امسال به همت بخش خصوصی و فعالیت‌های اتاق مشترک، جهش صادراتی خوبی را تجربه می‌کنیم.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان، گفت: هم ترکمنستان به کالاهای صادراتی ما نیاز دارد و هم ما به واردات مواد اولیه از این کشور نیازمندیم.

بهرامی با ابراز تأسف از اینکه دو کشور هنوز نتوانسته‌اند از ظرفیت‌های کامل یکدیگر استفاده کنند، گفت: بخشنامه‌های ناکارآمد در حوزه تجاری و صادرات، عدم حمایت دولت از ظرفیت‌های صادراتی و مشکلات نقل و انتقالات مالی موجب عدم رقابت‌پذیری ما در ترکمنستان به عنوان یکی از کشورهای حوزه خزر، شده و موقعیت ما را ضعیف کرده است.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان با بیان اینکه دولت نقشی در تحقق رقم ۴۸۰ میلیون دلار مراودات تجاری ما با ترکمنستان نداشته است، ادامه داد: منابع دولتی و بانکی وجود ندارد و بسته مشوق‌های صادراتی دولت تأمین‌کننده نیازهای ما نیست.

بهرامی تأکید کرد: برای حل تبادلات ارزی بین دو کشور می‌توان پلن بومی طراحی کرد و از ارزهای ملی، تهاتر و دیگر روش‌ها استفاده کرد اما متاسفانه اراده‌ای برای ایجاد روش‌های جایگزین وجود ندارد.

وی افزود: باید یک سیستم پایش مرکزی وجود داشته باشد تا به طور لحظه‌ای نقاط ضعف و قوت مسیر تجارت خارجی را رصد کرده و موانع را به سرعت حل کند.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان اظهارکرد: در حال حاضر ما شاهد هستیم که با صدور یک بخشنامه، روند صادرات ما با مشکل مواجه شده و بازار خودمان را به راحتی از دست می‌دهیم. 

وی گفت: اگر برای به دست آوردن یک بازار برای اولین بار، یک واحد هزینه لازم است اما برای به دست آوردن دوباره آن بازار هفت واحد هزینه باید انجام شود. امروز وضعیت بازارهای صادراتی ما به گونه‌ای است که اگر بازاری را از دست بدهیم دیگر نمی‌توانیم آن را احیا کنیم و رقبای ما به سرعت جایگزین می‌شوند.

بهرامی ادامه داد: چشم‌انداز توسعه روابط تجاری با ترکمنستان به واسطه فعالیت تجار و بازرگانانی که در پنج استان هم‌جوار با این کشور فعالیت می‌کنند، چشم‌انداز روشنی است. اما آن‌ها بدون پشتوانه دولتی فعالیت می‌کنند. ما بیش از هر چیز نیاز به اعتماد دولت داریم.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان، تأکید کرد: دولت باید خود را از سیاست‌گذاری در مراودات تجاری با ترکمنستان کنار کشیده و کار را به اتاق مشترک و اتاق ایران واگذار کند. اگر دولت به اندازه اتاق ایران برای حمایت از تجار ایرانی در ترکمنستان، هزینه کند روزهای بهتری را شاهد خواهیم بود.