شناسهٔ خبر: 71505360 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

گلستان با کمبود هزار و ۹۷۳ تخت بیمارستانی مواجه است

گرگان- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان از فعالیت ۱۷ بیمارستان دولتی و دانشگاهی و ۲ هزار و ۵۰۶ تخت فعال در گلستان خبر داد و گفت: گلستان به چهار هزار و ۴۷۹ تخت دولتی نیاز دارد و در حال حاضر با کمبود هزار و ۹۷۳ تخت مواجه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، دکتر محسن ابراهیمی روز شنبه در جلسه مجمع سلامت گلستان با حضور مشاور وزیر و رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی اظهار کرد: گرچه ۸۰۳ تخت فرسوده در گلستان وجود دارد اما هزار و پنج تخت نیز در استان در حال ساخت است.

وی حرکت به سوی سالمندی را یکی از چالش‌های استان برشمرد و افزود: در هرم جمعیتی گلستان، جمعیت میانسالی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده و استان در سال‌های آینده با چالش سالمندی روبه رو می‌شود که باید برای سلامت گلستان تدبیری اندیشیده شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه در هرم جمعیت گلستان آمار رده سنی صفر تا چهار سال و افرادی که در سن باروری بین ۲۵ تا ۳۴ سال قرار دارند اندک است، تصریح کرد: کمترین رشد طبیعی جمعیت گلستان در سال ۱۳۹۹ و به علت شیوع کرونا اتفاق افتاد و این روند کاهشی همچنان ادامه دارد و این مساله یکی از چالش‌های ما است.

ابراهیمی به تشریح منابع مالی دانشگاه علوم‌پزشکی گلستان اشاره کرد و گفت: این دانشگاه ۱۶ هزار کارمند و سه هزار و ۵۵۸ دانشجو دارد و اعتبار آن به ۶۶۰ هزار میلیارد ریال می‌رسد، دانشگاه علوم‌پزشکی گلستان ماهیانه ۲ هزار میلیارد ریال کسری بودجه دارد و علاوه‌بر این مساله با چالش بدهی قبلی نیز دست و پنجه نرم می‌کند.

وی به وجود ۶۶ پایگاه اورژانس و ۱۴۰ واحد بهداشتی فرسوده در گلستان اشاره کرد و یادآور شد: یکی از چالش‌های ما وجود ساختمان‌های فرسوده و واحدهای اجاره‌ای است که ۶۹ درصد پایگاه‌های سلامت شهری استان، استیجاری است.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان؛ بیماری‌های قلبی و عروق در صدر مرگ و میر استان گلستان، بیماری‌های تنفسی در رتبه دوم و سرطان‌ها در رتبه سوم قرار دارد و شیوع بیماری‌های دیابت و کلیوی نیز بر اثر تغییر سبک زندگی در استان افزایش یافته است.

ابراهیمی بر ضرورت گسترش عدالت سلامت در استان تاکید کرد و افزود: در سه سال گذشته مراوه‌تپه بیشترین آمار مرگ ومیر بر اثر بیماری سرطان را به خود اختصاص داده که این مساله ناشی از سبک زندگی، سواد سلامت و فرهنگ اقتصاد سلامت است. همچنین نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی، سن مرگ را در شرق استان پایین آورده است.

مدیر امنیت غذایی در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز در این جلسه اظهار کرد: یکی از اهداف کلان برنامه آرد و نان کامل که ذیل سند ملی امنیت غذایی در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، بهبود زنجیره آرد و نان و ترویج استفاده از نان کامل است.

دکتر زهرا عبداللهی افزود: برخی دهک‌های درآمدی پایین روزانه هزار و ۲۰۰ گرم نان می‌خورند و این مساله حاکی از جایگاه ویژه نان در سفره مردم است.

وی با اشاره به اینکه سالانه ۴۲۰ هزار نفر مرگ و میر بر اثر بیماری‌های غیر واگیر رخ می‌دهد گفت: از این تعداد، ۶۰ هزار مرگ ناشی از مصرف پایین نان و غلات کامل است که توسعه آرد و نان کامل و ترویج آن در جامعه، از این‌ میزان مرگ و میر پیشگیری خواهد کرد.

مدیر امنیت غذایی در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به اینکه نان کامل در تامین امینت غذایی کشورمان نقش به سزایی دارد، یادآور شد: دیابت و سرطان و بیماری‌های قلبی در جهان و کشور و در استان گلستان روند افزایشی دارد و تولید آرد کامل و مصرف نان کامل یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به سرطان‌ها به ویژه سرطان کلون، چاقی و دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی است.

وی با اشاره به اینکه ۹۰ هزار نانوایی در کشور وجود دارد، گفت: تولید نان کامل در همه نانوایی‌ها و کارخانجات آرد الزامی نیست اما نانوایی‌ها و کارخانجاتی که از شرایط لازم برخوردارند، می‌توانند برای تولید آرد و پخت نان کامل داوطلب شوند و نیاز است دستگاه‌های متولی با حمایت از این کارخانجات و نانوایی‌ها گام مثبتی در راستای تامین سلامت مردم بردارند.

استان گلستان نزدیک به دو میلیون و ۱۵۸ هزار و ۸۱۶ نفر جمعیت دارد که یک میلیون و ۱۱۹ هزار نفر در شهرها و ۹۶۰ هزار نفر در روستاها سکونت دارند و پنج هزار نفر از جمعیت استان را عشایر تشکیل می‌دهند.