شناسهٔ خبر: 71486661 - سرویس اقتصادی
منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

برنامه جدید دولت برای افزایش کشت موز/ سطح اراضی به ۸۶۰۰ هکتار رسید

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهادکشاورزی گفت: اکنون ۸۶۰۰ هکتار از اراضی کشور به کشت موز اختصاص دارد و دولت برنامه‌ای برای افزایش کشت موز تدوین کرده است.

صاحب‌خبر -

زهرا جلیلی مقدم، مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهادکشاورزی از برنامه دولت برای افزایش کشت موز خبر داد و گفت: به این منظور برنامه‌ای تدوین ‌شده که در صورت تصویب و تامین اعتبارات لازم برای احداث باغات موز این کار به روش‌های جدید و با در نظر گرفت قیمت‌های تجاری روز دنیا انجام خواهد شد.

وی افزود: اکنون نیز کشت موز در کشور انجام می‌شود و ۸۶۰۰ هکتار از اراضی کشور به کشت این محصول اختصاص دارد و سالانه حدود ۲۵۰ هزار تن موز در کشور تولید می‌شود و علاوه بر کشت داخل واردات هم صورت می‌گیرد و در سال گذشته حدود ۶۵۰ هزار تن موز به ارزش ۴۵۰ میلیون دلار به کشور وارد شد.

جلیلی مقدم اظهار کرد: کشت موز علاوه بر فضای باز در محیط کنترل‌شده نیز ممکن است اما این کار باید در مناطق مستعد و پس از انجام مطالعات اولیه و تائید بخش کشاورزی صورت بگیرد.

وی تصریح کرد: کشت موز در ایران طرحی نوآورانه به شمار می‌آید و مسلم است که برای اجرای آن مانند دیگر طرح‌های نوآورانه حمایت‌های فنی و مالی موردنیاز است.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: برای خودکفایی در تولید موز نیاز به مطالعه و شناسایی مکان‌های مناسب کشت، استفاده از روش‌های جدید و الگوهای نوین کشت، در نظر داشتن ارقام تجاری روز دنیا و نوسازی و احیای باغات موجود است.

جلیلی مقدم از استان سیستان و بلوچستان به عنوان مهم‌ترین استان تولیدکننده موز در کشور یاد کرد و گفت: در جهان کشورهایی مانند هند، چین، اندونزی، نیجریه، اکوادور، برزیل، فیلیپین بزرگ‌ترین تولیدکنندگان موز هستند و انتقال دانش فنی و فناوری‌های مرتبط با این محصول از کشورهای پیشرو یکی دیگر از برنامه‌هایی است که برای افزایش تولید موز در کشور در دستور کار است.

وی اضافه کرد: انبه، آناناس و نارگیل دیگر میوه‌های گرمسیری موجود در بازار کشور هستند که علاوه بر موز از طریق واردات تامین می‌شوند.