شناسهٔ خبر: 71455897 - سرویس فرهنگی
منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

در جشن سپاس تهیه‌کنندگان سینما چه گذشت؟

از پرسش‌های قابل تامل ساداتیان تا خواهش پژمان بازغی

در چهارمین جشن سپاس تهیه‌کنندگان سینما که با تقدیرهای مختلف همراه شد، سید جمال ساداتیان تهیه‌کننده در سخنانی طرح پرسش کرد که «چرا سینما دو قطبی شده است؟ و چرا نمی‌گذارند اقتصاد سینما بزرگ شود و همیشه دچار مشکل است؟» و همچنین در بخش دیگری از مراسم پژمان بازغی از تهیه‌کنندگان خواهش کرد تا «قراردادهای تیپ را بنویسید تا مشکلات پشت صحنه حل شود.»

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در ابتدای این مراسم که شامگاه ۳۰ بهمن ماه با حضور جمعی از سینماگران برگزار شد، سید ضیا هاشمی -عضو هیات رئیسه آکادمی سپاس و رئیس جامعه صنفی تهیه کنندگان- با اشاره به سه دوره برگزاری جشن سپاس تهیه‌کنندگان گفت: پس از سه دوره تلاش کردیم این جشن را به شکل آکادمی‌ برگزار کنیم و خوشبختانه در این دوره از بین ۳۰۸ عضو آکادمی سپاس نزدیک به ۲۷۳ نفر به آثار رای دادند.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: اعتقاد ما این است که نمایش خانگی به سینما کمک می‌کند و اقتصاد عوامل سینما را رونق می‌دهد ار این رو این بخش هم مورد توجه ما بوده است. 

هاشمی بیان کرد: تهیه کنندگان سینما باید به اصالت صنفی خودشان اهمیت بدهند و پایبند به اصالت کار خود باشند، عمیقا اعتقاد دارم عوامل سینما همه‌ در جهت اعتلای سینمای ایران تلاش می‌کنند.

در ادامه کلیپی از محمد نیک‌بین پخش و سپس با حضور رضا درستکار، سجاد دهباشی و السا فیروزآذر از محمد نیک‌بین به عنوان چهره ماندگار عرصه تهیه‌کنندگی در سال ۱۴۰۲ تجلیل و نشان ویژه سیف‌الله داد به وی تقدیم شد.

سپس محمد نیک‌بین پس از تجلیل در سخنان کوتاهی گفت: از بابت این انتخاب تشکر می‌کنم، من شاید تا ۱۸ سالگی سه فیلم ایرانی بیشتر ندیده بودم و پس از آن برای ادامه تحصیل به خارج رفتم و شناختی از سینمای ایران نداشتم اما از ۳۰ سال پیش که به ایران برگشتم و با تهمینه میلانی ازدواج کردم، با سینمای ایران بیشتر آشنا شدم.

در ادامه السا فیروز آذر بازیگر و خواهرزاده تهمینه میلانی نیز در سخنانی گفت: آقای نیک‌بین یکی از خوش حساب‌ترین و باشخصیت‌ترین افرادی است که دیدم و تنها با یک فیلم علاقمندان زیادی دارند. 

در ادامه مستندی از کامران حجازی پخش و سپس با حضور مهدی فرجی و برادری از او به عنوان تهیه‌کننده خلاق و پیشرو سینمای ایران در سال ۱۴۰۲ تجلیل به عمل آمد و نشان سیف الله داد به او اهدا شد.

کامران حجازی در سخنانی گفت: از آکادمی سپاس ممنون هستم که این جایزه را به من دادند زیرا این‌ جایزه خیلی برای من ارزش دارد چون جایزه صنفی است.

در ادامه مستندی از علی اکبر ثقفی پخش و سپس با حضور علی علایی و مرتضی عقیلی از این تهیه‌کننده و نویسنده به عنوان بهترین تهیه‌کننده فعال صنفی در سال ۱۴۰۲ تجلیل و نشان سیف‌الله داد به او نیز اهدا شد.

اکبر ثقفی پس از تجلیل یادآور شد: من ۶۸ سال سن دارم اما یک کودک درون ۱۷ سال نیز دارم که باعث شده من تمام فیلم‌ها را ببینم و برایم ‌لذت‌بخش باشد.

‌وی ابراز کرد: فیلم‌ خوب می‌تواند اقتصاد هنر و فرهنگ را تقویت کند، بنابراین از مسئولین سینمایی می‌خواهم به فیلم‌های اجتماعی توجه کنند و در ارائه سانس‌ها و سالن‌ها عدالت رعایت کنند. 

مرتضی عقیلی نیز در یک جمله کوتاه تاکید کرد که سینمای ایران بدون همبستگی جلو نمی‌رود و این همبستگی است که به اقتصاد سینما کمک می‌کند.

پس از آن نیز علی علایی در سخنان کوتاهی به این نکته اشاره کرد که تهیه کنندگان رکن اصلی در سینما هستند و باید از آنها حمایت کرد.

سپس کلیپی از محمدرضا شریفی‌نیا پخش و در ادامه با حضور عبدالله اسکندری و محمدعلی زند از محمدرضا شریفی‌نیا به عنوان بهترین تهیه‌کننده فعال صنفی در سال ۱۴۰۲ تجلیل و نشان سیف‌الله داد به این هنرمند هم اهدا شد.

محمدعلی زند در این تجلیل گفت: در سال ۶۸ فهمیدم مشکل اصلی سینما ایران سناریو و متن است و دو سال روی این موضوع تحقیق کردم. سال‌ها روی این موضوع کار کردیم و خوشبختانه امروز مزد زحمت‌هایی که شهید مرتضی آوینی، بهروز افخمی و جعفری جوزانی کشیدند را می‌بینیم.

عبدالله اسکندری هم در یک جمله گفت: محمدرضا شریفی‌نیا پدیده‌ای در سینما است که دشمن زیاد دارد.

محمدرضا شریفی‌نیا نیز در سخنانی یادآور شد: یک زمانی غیر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جایی مثل حوزه هنری هم وجود داشت که اگر فیلمی را ارشاد نپذیرفت به حوزه می‌بردیم، وقتی «آدم برفی» به ارشاد رفت اجازه ساخت نگرفت و آن وقت به سراغ حوزه رفتیم و مجوز ساخت فیلم را گرفتیم.

وی افزود: امیدوارم سازمان یا نهاد دیگری ایجاد شود تا برخی فیلم‌ها که نمی‌توانند در وزارت ارشاد مجوز بگیرند بروند و در جای دیگر مجوز ساخت بگیرند!

در ادامه با حضور مرتضی شایسته و منوچهر هادی از مرتضی رزاق کریمی به عنوان بهترین تهیه‌کننده مستقل سینمای ایران در سال ۱۴۰۲ تجلیل و نشان سیف‌الله داد به او اهدا شد.

منوچهر هادی در این تجلیل درباره رزاق کریمی گفت: ایشان یکی از باسواد و حرفه‌ای‌ترین تهیه‌کنندگان سینما هستند. 

رزاق کریمی نیز پس از تجلیل گفت: زبان مشترک همه ما سینما است و سینما جهان مشترک همه مردم دنیا را تشکیل می‌دهد، در جهان کنونی بدون سینما نمی‌توان هویتی در سپهر جهانی داشت.

وی خاطرنشان کرد: ‌توسعه پایدار با سینما محقق می‌شود. پس با تمام بی‌مهری‌ها پای سینما بایستیم و در همه گونه‌های آن تلاش کنیم و قدر سینما ایران را بدانیم ‌زیرا هویت فرهنگی ما را به جهان نشان‌ داده است.

در ادامه با حضور بهروز افخمی و سیدضیاء هاشمی از محمدعلی حسین‌نژاد به عنوان مدیر موفق در توسعه صنعت سینمای ایران تجلیل شد.

افخمی پس از این تجلیل گفت: اولین فیلم من با حمایت حسین‌نژاد ساخته شد و اگر ایشان‌ نبودند فیلم «شوکران» فیلم‌نامه‌اش هم آماده نمی‌شد و البته ایشان همیشه حامی فیلم‌هایی بودند که مشکل دار بوده است.

سید ضیاءهاشمی نیز در سخنانی کوتاه تصریح کرد: اقای حسین نژاد در حوزه سینما و توسعه پایدار بسیار تلاش کردند و باید از این‌ بابت از ایشان تشکر کرد.

محمدعلی حسین‌نژاد هم پس از تجلیل از عوامل این جشن تشکر کرد و گفت: از زمان دبیرستان با سینما سرکار داشتم و وقتی به خارج از کشور رفتم و برگشتم سریعا با سیف الله داد همکاری و در دفتر ایشان در معاونت سینمایی کارم را آغاز کردم و زنجیره‌ای از فعالیت سینمایی را ایجاد کردیم و ایده توسعه سینما از همان زمان شکل گرفت.

وی بیان کرد: باتوجه به شرایط مملکت باید سازمان دیگری با ساختار و راه‌کارهای جدید و متناسب با نیاز امروز سینما شکل بگیرد تا سینما پویاتر بشود.

در ادامه با حضور سید ضیاءهاشمی، مصطفی کیایی، مهدی کرم‌پور از محمدجواد شکوری مقدم به عنوان مدیر موفق پلتفرم شبکه نمایش خانگی «فیلیمو» تجلیل به عمل آمد. 

در این تجلیل مصطفی کیایی گفت: محمدجواد شکوری مقدم و بردارش مصداق بارز نیروهای خلاق و جوان هستند که از ابتدای کارشان موفقیت را گام به گام طی کردند و در تمام آثارشان از تهیه‌کنندگان حمایت می‌کنند.

در ادامه با حضور سید جمال ساداتیان و امیر قادری از سیدابراهیم عامریان به عنوان تهیه کننده پرمخاطب‌ترین فیلم سینمایی ایران در سال ۱۴۰۲ (فیلم فسیل) تجلیل شد.

سیدابراهیم عامریان در بخشی از این تجلیل گفت: به من گفتند با «فسیل» کار بزرگی در سینما کردید اما باید بگویم کار بزرگ را فیلم «هفتاد سی» انجام داد که توانست رکورد «فسیل» را در دوماه بزند. «فسیل» سرعت فروش سینمای ایران را بالا برد و به اقتصاد سینمای ایران کمک کرد.

حمزه صالحی نویسنده فیلم «فسیل» هم در بخشی از این تجلیل یادآور شد: به نظرم تهیه‌کنندگان کار سختی را انجام می‌دهند و تهیه‌کننده خوب بودن و خوب ماندن سخت‌تر است، انسان بودن کار ساده‌ای نیست اما انسان خوب ماندن سخت‌تر است و من گواهی می‌دهم سیدابراهیم عامریان انسان خوبی است و همچنان همان آدم خوب مانده است.

جمال ساداتیان هم در بخشی از این تجلیل تصریح کرد: برخی از سینماگران با مشکل مجوز روبه‌رو هستند، سوال اینجاست چرا سینما دو قطبی شده است؟  و چرا نمی‌گذارند اقتصاد سینما بزرگ شود و همیشه دچار مشکل است؟ چرا سینمای اجتماعی در این وضع است و در جشنواره‌های بین‌المللی حضور نداریم؟ مسئولین بدانند باید بگذاریم‌ سینما مسیر طبیعی خود را طی کند و در داخل و ‌خارج فضای فرهنگی و معنایی کشور را گسترش دهد.

در ادامه نوبت به جوایز بازیگران و ‌مجریان رسید و جایزه بهترین‌ بازیگر مرد موثر سینمای ایران در سال ۱۴۰۲ با حضور پژمان بازغی و زینب تقوایی به بهرام افشاری برای فیلم سینمایی «فسیل» اهدا شد.

بهرام افشاری پس از دریافت جایزه خود گفت: باعث افتخار من که برای این جایزه انتخاب شدم و خیلی آن را دوست دارم.

از پرسش‌های قابل تامل ساداتیان تا خواهش پژمان بازغی

پژمان بازغی هم در این‌ تجلیل خطاب به تهیه‌کنندگان گفت: از حضور شما تهیه‌کنندگان خواهش دارم قراردادهای تیپ را بنویسید تا مشکلات پشت صحنه حل شود و خیلی از مشکلات با حضور شما حل خواهد شد و باافتخار با خانه سینما همکاری کنید.

در ادامه جایزه بهترین بازیگر موثر شبکه نمایش خانگی با حضور خسرو نقیبی و مصطفی زمانی به علیرضا کمالی برای سریال «پوست شیر» اهدا شد.

از پرسش‌های قابل تامل ساداتیان تا خواهش پژمان بازغی

علیرضا کمالی پس از دریاف جایزه خود گفت: آقای مرتضی عقیلی اینجا حضور دارند و من برای آمدن روی صحنه خجالت می‌کشم و می‌گوییم خاک پای شما هستم.

در ادامه برای جایزه بهترین بازیگر زن‌ موثر در شبکه نمایش خانگی در سال ۱۴۰۲، پارسا پیروزفر و مستانه مهاجر به روی صحنه آمدند و این‌جایزه برای سریال «رهایم کن» به هدی زین‌العابدین اهدا شد.

هدی زین العابدین پس از دریافت جایزه خود گفت: این‌جایزه برام خیلی ارزشمند است و ممنون از رای که به من دادید.

از پرسش‌های قابل تامل ساداتیان تا خواهش پژمان بازغی

پارسا پیروزفر نیز در مورد هدی زین‌العابدین تاکید کرد: یکی از اتفاقاتی که در سینما مهم است تاثیر بازی بازیگر مقابل روی کار شما است و گاهی بازیگران در کادر هم نیستند اما در پشت دوربین حس خود را منتقل می‌کنند و انرژی زیادی می‌گذارند، هدی زین‌العابدین جزو بازیگرانی است که احساسات خودش را کامل بیرون می‌ریزد و حتی در پشت دوربین هم حس را منتقل می‌کند.

در ادامه برای انتخاب بهترین مجری مرد موثر شبکه نمایش خانگی؛ آریا عظیمی‌نژاد و مسعود اطیابی به روی صحنه آمدند ‌و این‌ جایزه برای برنامه «صدا تو» به محسن کیایی تعلق گرفت.

محسن کیایی پس از دریافت جایزه خود گفت: برایم خیلی لذت‌بخش است بین این همه سینماگر هستم و دوست داشتم اولین جایزه‌ام را از بازیگری بگیرم ولی مجری‌گری شد و از همه مجریان عذرخواهی می‌کنم.

در ادامه مسعود اطیابی در سخنان کوتاهی ابراز کرد: محسن کیایی خیلی خلاق و دلسوز است و در آینده می‌تواند در فیلم‌نامه‌نویسی و بازیگری درخشان‌تر باشد.

سپس نوبت به جایزه بهترین مجری زن موثر تلویزیون در سال ۱۴۰۲ رسید که با حضور فریبا نادری و محمدرضا شریفی‌نیا این جایزه به ملیکا شریفی‌نیا برای برنامه «کودک شو» اهدا شد. 

ملیکا شریفی‌نیا پس از دریافت جایزه گفت: برای دریافت این جایزه تشکر می‌کنم و از تهیه‌کننده «کودک شو» که به من اعتماد کرد ممنون هستم و این چالش بزرگ برای من جذاب و هیجان انگیز بود.

در ادامه با حضور مهدی کرم‌پور و ضیاء هاشمی از دست‌اندرکاران پلتفرم شیدا تشکر و قدردانی شد. 

سپس مستندی از آتیلا پسیانی و سیف‌الله داد و همچنین جمعی از درگذشتگان حوزه سینما پخش شد.

پس از آن با حضور مهدی کرم‌پور، شهاب حسینی و محمود کلاری از دو یادگار آتیلا پسیانی یعنی خسرو و ستاره پسیانی تجلیل شد.

از پرسش‌های قابل تامل ساداتیان تا خواهش پژمان بازغی

ستاره پسیانی پس از این تجلیل یادآور شد: خیلی ممنون هستم از جامعه صنفی تهیه‌کنندگان که یاد پدرم را گرامی داشتید و من معتقدم پدر همیشه زنده است.

در ادامه مهدی کرم‌پور در یک جمله کوتاه تاکید کرد که آتیلا پسیانی در هر نقشی بازی کرد درجه یک‌ بود.

سپس شهاب حسینی بیان کرد: از هنرمندان بزرگ خیلی آموختم و آتیلا پسیانی یکی از بزرگان بود که بسیار از او یاد گرفتم.

در ادامه نوبت به جوایز بخش آکادمی سپاس رسید که اولین جایزه به بهترین فیلم مستند یعنی «کاپیتان من» به تهیه‌کنندگی بهرام رادان تعلق گرفت.

بهرام رادان که برای اکران «صبحانه با زرافه» در خارج از کشور است به صورت تماس ویدیویی در این مراسم شرکت کرد و گفت: ما نیازمند تولیدات بیشتر برای سینمای مستند هستیم و در چهارسالی که برای این‌ مستند کار کردیم سیاوش صفاریان‌پور زحمت بسیار زیادی برای این کار کشید.

جایزه این بخش با حضور مرتضی رزاق کریمی و امیر عابدی به سیاوش صفاریان‌پور اهدا شد.

سیاوش صفاریان‌پور در سخنان کوتاهی تاکید کرد که خوشحالم که این مستند ساحته شد و امیدواریم مردم برای دیدن ‌فیلم مستند به سینما بیایند.

در ادامه جایزه بهترین سریال کمدی در نمایش خانگی در سال ۱۴۰۲ با حضور امیر عابدی و سیفی آزاد به حسین اکبری برای سریال «دفتر یادداشت» تعلق گرفت.

سپس جایزه بهترین فیلم سینمایی درام در سال ۱۴۰۲ با حضور جمال ساداتیان و مصطفی رستگاری مشترکا به دو فیلم «برادران لیلا» از سعید روستایی و «تفریق» از مجید مطلبی تقدیم شد.

سعید روستایی پس از دریافت جایزه به کنایه گفت که امیدوارم برای این‌ جایزه به دادگاه نروم.

جمال ساداتیان نیز در سخنانی تصریح کرد: سعید روستایی و امثال او سرمایه‌های اجتماعی ما هستند. اما چگونه این سرمایه را باید حفظ کنیم و متاسفانه به این استعدادها توجه نمی‌شود در حالی که این استعدادها باید پرورش پیدا کنند و از آنها صیانت شود.

سپس جایزه بهترین فیلم سینمایی پویانمایی در سال ۱۴۰۲ به انیمیشن «بچه زرنگ» به تهیه‌کنندگی حامد جعفری رسید.

حامد جعفری هم در این مراسم حضور نداشت و در یک تماس ویدیویی در سخنانی گفت: من عذرخواهی می‌کنم که نتوانستم درجشنواره باشم ولی از همه کسانی که این‌ جشن را برگزار کردند و به ما قوت قلب دادند تشکر می‌کنم، من نماینده ۲۵۰ نفر در انیمیشن «بچه زرنگ» هستم و دیده شدن این انیمیشن محصول تلاش یک تیم بزرگ است.

در ادامه نوبت به جایزه بهترین فیلم سینمایی کمدی رسید که با حضور عبدالله اسکندری و بهرام افشاری این جایزه به سیدابراهیم عامریان برای فیلم «فسیل» تعلق گرفت.

سیدابراهیم عامریان پس از دریافت جایزه گفت: من موفقیت «فسیل» را مدیون مدیون گریم آقای اسکندری و بازی بهرام افشاری هستم، بهرام افشاری این تندیس خیلی دوست داشت و به او گفتم اگر این‌ جایزه را ببریم، به تو هدیه خواهم داد.

در ادامه مراسم از یک عمر فعالیت هنری «شهاب حسینی» با حضور سیدضیا هاشمی، امیر قادری و امین حیایی تجلیل شد.

شهاب حسینی پس از دریافت جایزه اظهار کرد: این جایزه بسیار ارزشمند است زیرا از سوی جامعه صنفی تهیه‌کنندگان دریافت کردم و هرچه در این سال‌ها کار کردم ادای دین من به سینما ایران بود و این‌ جایزه در قلب من خواهد بود.

از پرسش‌های قابل تامل ساداتیان تا خواهش پژمان بازغی

سپس امین حیایی در مورد این تجلیل گفت: شهاب حسینی سال‌هاست درجه یک جلو می‌رود و از همکاری با او خوشحال بودم، او برای تمام صحنه‌ها و سکانس‌هایی که بازی می‌کند دغدغه‌مند و دلسوز است و همه چیز خود را برای یک‌ کار می‌گذارد.

در ادامه نوبت به جایزه بهترین سریال درام نمایش خانگی در سال ۱۴۰۲ رسید که این جایزه به نوید محمودی برای سریال «پوست شیر» تعلق گرفت. 

نوید محمودی پس از دریافت جایزه از علی سرتیپی تشکر و ابراز امیدواری کرد که بتواند همچنان کارهایی همچون «پوست شیر» بسازد. 

سپس برای جایزه بهترین سریال کودک و نوجوان نمایش خانگی در سال ۱۴۰۲ با حضور مرتضی شایسته، شهرزاد مهدوی و سیدجواد هاشمی از مصطفی کیایی برای «پیکلو جزیره جادویی» تجلیل شد.

مصطفی کیایی هم پس از تجلیل از علی احمدی سیما عرب و محمد بحرانی برای همراهی در این سریال تشکر کرد.

سپس نوبت به جایزه بهترین فیلم سینمایی کودک و نوجوان در سال ۱۴۰۲ رسید که جایزه این بخش به فیلم «نارگیل ۲» به تهیه‌کنندگی سیدابراهیم عامریان تعلق گرفت.

سیدابراهیم عامریان که برای سومین بار به روی صحنه می‌آمد، گفت: امشب جشن تولدم بود و سه جایزه گرفتم و خیلی از این منظر خوشحال هستم. 

در ادامه جایزه بهترین برنامه‌ساز کودک و نوجوان در سال ۱۴۰۲ با حضور مجید مدرسی به ایرج طهماسب برای برنامه تلویزیونی «مهمونی» تقدیم شد.

ایرج طهماسب در سخنان کوتاهی افزود: من خاک زیر پای همه شما هستم، چقدر خوشحالم که امشب همه دوستان قدیمی خودم را دیدم و باعث افتخار من که این‌ جایزه را دریافت می‌کنم.

مجید مدرسی هم یک نکته کوتاه بیان کرد و گفت: یکی از افتخارات من حضور در کنار ایرج طهماسب بوده و ایشان استاد سینمای ایران است.

سپس جایزه بهترین برنامه‌ساز ترکیبی و چندرسانه‌ای به عادل فردوسی‌پور برای برنامه «۳۶۰» رسید، از آنجایی که عادل فردوسی‌پور در این‌ مراسم حضور نداشت پیام تصویری او پخش شد که وی ضمن تشکر از اعضای هیات داوران ابراز امیدواری کرد که بتواند در راستای ورزش سالم برنامه‌سازی پایدار داشته باشد.

در پایان بخش این‌ مراسم جایزه بهترین برنامه رئالیتی‌شو نمایش خانگی در سال ۱۴۰۲ به حامد جوادزاده تهیه‌کننده برنامه «صدا تو» تعلق گرفت.

۲۴۴۵۷

از پرسش‌های قابل تامل ساداتیان تا خواهش پژمان بازغی از پرسش‌های قابل تامل ساداتیان تا خواهش پژمان بازغی از پرسش‌های قابل تامل ساداتیان تا خواهش پژمان بازغی از پرسش‌های قابل تامل ساداتیان تا خواهش پژمان بازغی از پرسش‌های قابل تامل ساداتیان تا خواهش پژمان بازغی