به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، مسعود احمدی، امروز _یکشنبه بیستوهشتم بهمن_ در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان کردستان، اظهار کرد: ۳۸۸ اثر به دبیرخانه جشنواره چهارم مطبوعات کردستان ارسال شد و ۱۰ اثر نیز به دلیل اینکه ناقص و مغایر با قوانین جشنواره بودند، حذف شدند.
وی با بیان اینکه جشنواره مطبوعات کردستان در دو بخش اصلی و جنبی برگزار شد، افزود: در بخش اصلی ۳۵۰ اثر شامل ۹۷ گزارش، ۵۳ خبر، ۷۴ مصاحبه، ۶۳ یادداشت، ۲۴ اثر صفحهآرایی و گرافیک و ۳۹ اثر از عکاسان به این جشنواره ارسال شد که از ۷۷ نفر از اصحاب رسانه استان ارسال شده بود.
دبیر چهارمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاریهای استان کردستان ادامه داد: در بخش جنبی جشنواره که شامل دو بخش شعار سال و جنگ غزه بود، ۳۸ اثر از ۱۵ شرکت کننده به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود.
احمدی ادامه داد: همواره یکی از آسیبهای جشنوارههای استانی بخش داوری آن است، بنابراین امسال با تدابیری که اندیشه شد تصمیم گرفتیم که از ظرفیت داوران استانی و حتی منطقهای استفاده نکنیم، زیرا بعد از هر جشنواره سیل انتقادات به سمت داوران استانی و منطقه روانه میشود.
وی تصریح کرد: در این دوره از جشنواره از ظرفیت سه تا از اساتید تراز اول روزنامه نگاری استفاده و در یک دوره فشرده دو هفتهای آثار با حساسیت خاصی در تهران داوری شد و همه سعی داوران بر این بود که حقی از کسی ضایع نشود.
دبیر چهارمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاریهای استان کردستان عنوان کرد: یکی از مشکلات ما در عرصه رسانه استان بحث مسئله آموزش است و باید این را بپذیریم که ما چه در دوره پیشکسوتی باشیم چه در ابتدای راه همواره به آموزش و استفاده از تجربیات دیگران نیازمندیم.
احمدی گفت: در راستای بحث مسئله آموزش در خبرنگاری و روزنامه نگاری ما در خلال این جشنواره سه کارگاه آموزشی با محوریت خبرنویسی مدرن، صفحه آرایی و گرافیک و عکاسی خبری برگزار کردیم.
وی اضافه کرد: یکی از بحثهای مهمی که در این کلاسهای آموزشی بیان شد شاخصهایی بود که آثار بر اساس این شاخصها داوری شده بودند و بیان کردند که خبرنویسی و هر آثاری که ارسال میشود باید اصول و استانداردهای خاص خود را داشته باشد.
دبیر چهارمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاریهای استان کردستان به آسیب شناسی در عرصه رسانه استان کردستان پرداخت و تصریح کرد: اولین نکته این است که بپذیریم از نگاه داوران، استان کردستان از نظر ظرفیت و تولید محتوا و در حوزه فرم یکی از استانهای پیشرو در عرصه روزنامه نگاری و جلودار این عرصه است، اما این بدان معنی نیست که ما در نقطه اوج قرار داریم بلکه ما تا نقطه آرمانی فاصله زیادی داریم و یکی از دلایل برگزاری کارگاههای آموزشی پر کردن خلاءهای موجود در این عرصه است.
احمدی یکی از آسیبهای موجود در مطبوعات استان کردستان را اقتصاد رسانه ضعیف دانست و اضافه کرد: رسانههای استان کردستان همواره از ضعف اقتصاد رسانه در رنج هستند و دستمزد روزنامه نگاران از سایر مشاغل کمتر است و این مسئله به خودی خود در گرو توسعهنیافتگی استان است، زیرا اگر توسعه یافته بود قطعاً جامعه رسانهای ما مشکل خاصی در بحث اقتصادی و مالی نداشتند.
وی اضافه کرد: خانه مطبوعات استان کردستان توان آنچنانی برای برگزاری کلاسهای آموزشی ندارد، بنابراین خبرنگاران و فعالان در این عرصه باید خود مشتاق یادگیری باشند و فکر نکنند که اگر پیشکسوت در این عرصه هستند و یا سالیان زیادی است که در این عرصه مشغول به خدمت هستند دیگر نیازی به آموزش ندارند.
دبیر چهارمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاریهای استان کردستان تاکید کرد: یکی از مطالبات رسانههای استان کردستان برگزاری جشنواره مطبوعات کردی است که چند سالی است بحث آن مطرح میشود، اما همچنان ناکام مانده است و خواهش ما این است که تدبیری اندیشیده شود که دوره پنجم به عنوان دوره مطبوعات کُردی در غرب کشور برگزار شود.