شناسهٔ خبر: 71335104 - سرویس بین‌الملل
منبع: آفتاب | لینک خبر

اظهارات جدید وزیر خارجه سوریه درباره ایران و روسیه

وزیر خارجه موقت سوریه مدعی شد که مشکل سوریه با روسیه و ایران به دلیل حمایت آنها از نظم سابق این کشور بود و دمشق «از هر رابطه‌ای که بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی باشد»، استقبال می‌کند.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

«اسعد الشیبانی» وزیر خارجه دولت موقت سوریه روز چهارشنبه گفته است که «با انحلال نظام سابق این کشور باید تحریم‌ها هم متوقف می‌شد، اما این امر رخ نداده است. لغو برخی موارد خاص از تحریم‌ها توسط دولت آمریکا و اتحادیه اروپا پاسخگوی نیاز‌های ملت سوریه نیست. دیگران باید از سوریه جدید حمایت کرده و اتحادیه اروپا و آمریکا را برای لغو تحریم‌ها متقاعد کنند».

الشیبانی که برای شرکت در اجلاس جهانی دولت‌ها به امارات سفر کرده است، در مصاحبه با روزنامه القبس کویت مدعی شد: وضعیت امنیتی در سوریه بسیار خوب است و روند ایجاد امنیت و ارتش به زمان نیاز دارد.

او تصریح کرد: روابط ما با اردن متمایز است، زیرا به تهدیداتی که در گذشته برای آن وجود داشت پایان دادیم.

وزیر خارجه سوریه همچنین گفت دعوت رسمی برای سفر به عراق دریافت کرده است و به زودی به بغداد سفر می‌کند.

الشیبانی درباره روابط سوریه با روسیه و ایران گفت: مشکل مردم سوریه با ایران و روسیه به دلیل حمایتشان از نظام بشار اسد بود و مشکل در تهران یا مسکو نبود. هرگونه رابطه‌ای که بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی و احترام به حاکمیت باشد، مورد استقبال ما قرار می‌گیرد و همچنین روابط دیپلماتیک محترمانه بین همه.

او در ادامه مدعی شد: عرف سابق باید اصلاح شود و باید مردم سوریه از این روابط راضی باشند. پیام‌های مثبتی وجود دارد، اما این پیام‌ها باید به سیاستی واضح تبدیل شود و برای مردم سوریه اطمینان حاصل شود. پیام‌های واضحی از سوی ایران و روسیه درباره احترام به دولت جدید سوریه و حاکمیت ملت سوریه وجود دارد.

این ادعا‌ها در حالی است که ایران، روسیه و گروه‌های مقاومت در منطقه در پی درخواست دولت قانونی سوریه و برای مبارزه با تروریسم که باعث کشته‌شدن هزاران غیرنظامی و نابودی زیرساخت‌های در این کشور شده بود، در سوریه حضور داشتند.

ایران بار‌ها ادعای حاکمان جدید سوریه درباره دخالت در این کشور را رد کرده است.

وزیر خارجه سوریه در مورد روابط دولت جدید سوریه با لبنان هم گفت: «روابط بد با لبنان که ناشی از نظام اسد بود، تحمل نمی‌کنیم و لبنان را کشور همسایه می‌دانیم، به حاکمیت آن احترام می‌گذاریم و در امور آن دخالت نمی‌کنیم».