خشونتهای مسلحانه در آمریکا در سال ۲۰۲۵ هم ادامه دارد و طی حدود ۴۰ روز گذشته از سال جاری میلادی مرگ حدود هزار و ۵۰۰ نفر را رقم زده است.
به گزارش گان ویلونس آرشیو، آمریکا از آغاز سال ۲۰۲۵ تاکنون ۳۰ مورد تیراندازی دستهجمعی را ثبت کرده که دستکم یک مورد از آنها کشتار جمعی بوده است.
براساس گزارش این پایگاه داده، هزار و ۴۷۹ آمریکایی طی حدود ۴۰ روز گذشته از آغاز سال ۲۰۲۵ جان خود را بر اثر خشونتهای مسلحانه از دست دادند و ۲ هزار و ۴۷۳ نفر نیز زخمی شدند.
۱۳۲ نفر از قربانیان کودک و نوجوان بودند و حدود ۲۸۰ کودک و نوجوان نیز بر اثر خشونت مسلحانه زخمی شدند.
دستکم ۲۵ نفر از کشتههای خشونت مسلحانه در آمریکا بر اثر تیراندازیهای جمعی کشته شدند.
افزایش تیراندازیهای دستهجمعی همزمان با افزایش کلی خشونت مسلحانه در آمریکا به چالشی جدی برای این کشور تبدیل شده است.
به گزارش northwell، سالهاست که خشونتهای مسلحانه به دلیل اصلی مرگومیر کودکان در آمریکا تبدیل شده است.
براساس دادههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ کودک و نوجوان آمریکایی بر اثر خشونتهای مسلحانه کشته شدند.
آمارهای جدید درباره تاثیر خشونتهای مسلحانه بر کودکان و نوجوانان در آمریکا، نقطهعطفی در تاثیر خشونتهای مسلحانه بر زندگی آنها و مرگ زودرسشان است.
- بیشتر بخوانید:
- اسلحه در همهجا؛ کابوس آمریکاییها در دور دوم ریاستجمهوری ترامپ
- خشونتهای مسلحانه در آمریکا در ۲۰۲۴ از دریچه آمار
آمارهای نگرانکننده درباره خشونت مسلحانه در آمریکا در حالی اعلام میشود که انتخاب دونالد ترامپ بهعنوان چهلوهفتمین رئیسجمهور آمریکا درپی برگزاری انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ (آبان ۱۴۰۳) نگرانیهای جدی را درباره کابوس اسلحه در این کشور تشدید کرد.
خارج شدن قانون کنترل اسلحه از فهرست اولویتهای ترامپ یکی از بزرگترین نگرانیهای حقوق بشری داخلی درپی ورود وی به کاخ سفید است؛ چراکه آمریکا در دهههای گذشته با نرخ فزاینده و بهشدت مرگبار خشونتهای تسلیحاتی مواجه است.
خشونت مسلحانه بهعنوان بخشی از فرهنگ خشونت در آمریکا ابعاد جدیدی یافته است؛ در حال حاضر این نوع خشونت به حلقه جداییناپذیر شماری از بدترین بحرانهای ناقض حقوق بشر ازجمله خشونت خانگی و جرایم نفرتمحور تبدیل شده است.
ضمن اینکه از شکل تهدید صرفا فردی و اجتماعی به تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا تبدیل شده است.
برخی از پزشکان آمریکایی از بحران خشونت مسلحانه در این کشور بهعنوان بحران بهداشت عمومی در سراسر این کشور یاد میکنند که موانعی جدی در مسیر حلوفصل آن وجود دارد.
انتهای پیام/