شناسهٔ خبر: 71277206 - سرویس اجتماعی
منبع: ایرنا | لینک خبر

سرکه سیب مخمر مفید یا مضر برای کودکان!؟

تهران- ایرنا- چند سالی است که فواید سرکه سیب بخصوص در طب سنتی به مصرف آن توصیه شده است. تحقیقات نشان می‌دهد که این سرکه دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری است اما آیا مصرف آن برای کودکان نیز مفید است؟

صاحب‌خبر -

گروه ایرنا زندگی _ سرکه سیب می تواند به هر غذای ساده ای طعم بیافزاید. اما علاوه بر اینکه سرشار از مواد مغذی است که از بدن سالم حمایت می کند، مقدار بیش از حد آن ممکن است عوارض جانبی خاصی ایجاد کند. پس چگونه می توانید بدون نگرانی در مورد مضرات آن، آن را به کودک خود بدهید؟ سایتmom injection  که یکی از سایت های معتبر پزشکی به حساب می‌آید با پاسخ به این سوال فواید و مضرات سرکه سیب برای سلامت کودکان را عنوان کرده و به بیان راههای مناسب افزودن این ماده مفید به رژیم غذایی کودک می‎ پردازد.

مصرف سرکه سیب در کودکان مجاز است؟

اگر چه سرکه سیب به یک درمان طبیعی محبوب در میان والدین تبدیل شده اما بهتر است قبل از دادن این سرکه به کودک خود، نیازهای سلامتی خاص فرزندتان را در نظر بگیرید. کودکان می توانند یک تا دو قاشق چایخوری (۵-۱۰ میلی لیتر) سرکه سیب را قبل از غذا در یک لیوان آب رقیق کرده یا در حین غذا همراه با یک ماده غذایی مانند سالاد (۲) مصرف کنند. با این حال، ابتدا مناسب بودن سرکه از نظر باکتریایی را بررسی کنید.

اگر نگران واکنش کودک خود به سرکه سیب خانگی و غیر پاستوریزه هستید، سرکه فیلتر شده و پاستوریزه را انتخاب کنید که حاوی باکتری کمتری است. اگر کودک شما دارای هر گونه مشکلات گوارشی، دیابت، آلرژی، مشکلات دندانی است یا هر دارویی مصرف می کند، بهتر است قبل از مصرف با پزشک فرزندتان مشورت کنید.

دکتر خورخه سانچز، پزشک معتبر از سیاتل، واشنگتن، پیشنهاد می‌کند؛ مصرف سرکه سیب را تا سن ۱۲ سالگی به تعویق بیاندازید چراکه اسیدیته می‌تواند برای سیستم‌های گوارشی کودکان کم سن مشکل باشد.

فواید سرکه سیب برای کودکان

 سرکه سیب حاوی پروبیوتیک‌ها، مواد معدنی، ویتامین‌ها و طیف گسترده‌ای از ترکیبات فعال زیستی مانند اسیدهای آلی و پلی‌فنول‌ها است که مصرف آن در درازمدت فوایدی برای سلامتی کودکان دارد.

کمک به سلامت گوارش

شواهد نشان می دهد که استفاده از سرکه سیب رقیق شده همراه با وعده های غذایی ممکن است به هضم غذای کودک کمک کرده و باعث دفع سموم از بدن او شود و در نتیجه نفخ را تسکین دهد. با این حال، شواهد بالینی برای تأیید استفاده از این نوع سرکه برای بهبود هضم به ندرت دیده شده است.

به عنوان پروبیوتیک عمل می‌کند

سرکه سیب حاوی باکتری های پروبیوتیک مفید برای سیستم گوارش است. اعتقاد بر این است که این ماده می‌تواند جذب مواد معدنی را در روده کودک را بهبود بخشد، با این حال نیاز به تحقیقات بیشتری برای نتیجه گیری این ادعا وجود دارد.

تسکین دهنده رفلاکس اسید

 سرکه سیب رقیق شده برای درمان و مدیریت رفلاکس اسید کودک یک درمان خانگی به حساب می‌آید.

تقویت کننده ایمنی بدن

سرکه سیب در طب سنتی به عنوان یک درمان طبیعی برای درمان عفونت های میکروبی، کاهش مدت سرماخوردگی و بهبود ایمنی استفاده می شود. این فواید به وجود باکتری های پروبیوتیک، اسید استیک، اسید گالیک، اسید کلروژنیک و اسید کافئیک در سرکه سیب نسبت داده می شود.

تامین ویتامین های مورد نیاز بدن

این ماده حاوی ویتامین های A، C و B۶ و مواد معدنی ضروری است که برای یک سیستم ایمنی سالم کودک حیاتی است.

تسکین علائم اگزما

اگزما یک بیماری التهابی با لکه های خشک، پوسته پوسته و قرمزی روی بدن است. با توجه به نتایج یک مطالعه اپیدمیولوژیک بین‌المللی توسط چندین مؤسسه، مشخص شده که شیوع اگزما در بین جمعیت کودکان حدود ۱۵ درصد است. حمام کردن منظم با آب حمام حاوی مقدار کمی سرکه سیب ممکن است به جلوگیری از عفونت های پوستی و تسکین اگزما کمک کند.

دکتر Amy E. Gilliam، متخصص پوست کودکان در بنیاد پزشکی پالو آلتو، به کودکان مبتلا به اگزما پیشنهاد میدهد که سه بار در هفته در یک آب وان حمام با اندازه کامل با یک هشتم یا یک چهارم فنجان سرکه سیب حمام ‌کنند. این کار می‌تواند به استریل کردن پوست و جلوگیری از عفونت کمک کند.

برطرف کردن مشکلات پوستی سر

سرکه سیب بخشی از رژیم مراقبت از مو برای درمان شوره سر در طب سنتی است. همچنین اعتقاد بر این است که این سرکه با عفونت های قارچی مبارزه می کند. علاوه بر این مخلوط کردن آن با مقدار مساوی آب و اسپری کردن آن بر روی پوست سر می تواند شوره سر را از بین ببرد.

کمک به حفظ pH پوست

استفاده موضعی از سرکه سیب به بازگرداندن سطح pH پوست کودک به میزان لازم برای سالم بودن کمک می‌کند.

کمک به کاهش وزن

مصرف منظم سرکه سیب با رژیم غذایی متعادل و سبک زندگی فعال ممکن است به کاهش وزن در کودکان چاق کمک کند. مطالعات نشان میدهد که سرکه سیب به سرکوب تجمع چربی بدن برای دستیابی به کاهش وزن کمک می‌کند.

مفید برای سلامتی

استفاده منظم از سرکه سیب در دراز مدت برای کودکانی که دارای بیماری هایی مانند دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا  هستند، مفید است. با این حال، برای دستیابی به این فواید و اطمینان از سلامت کلی، سرکه سیب باید به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف شود.

سرکه سیب می تواند فوایدی را ارائه دهد که می تواند سلامت کلی را بهبود بخشد. با این حال، کودک خود را تشویق کنید تا یک سیب کامل بخورد تا به طیف وسیع تری از مزایای سلامتی دست یابد.

سرکه سیب مخمر مفید یا مضر برای کودکان!؟

عوارض جانبی احتمالی سرکه سیب

در حالی که سرکه سیب می تواند فواید سلامتی داشته باشد، استفاده نادرست یا مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به عوارض جانبی، به ویژه در کودکان شود. واکنش های آلرژیک و تداخلات دارویی از عوارض جانبی بالقوه آن است. برخی دیگر از عوارض جانبی احتمالی مصرف خوراکی و موضعی سرکه سیب به شرح زیر است.

افزایش رفلاکس اسیدی معده

مصرف زیاد سرکه سیب می تواند رفلاکس اسید معده را افزایش داده و باعث مشکلات گوارشی مانند ناراحتی معده شود.

سوزش دهان و گلو

 نوشیدن سرکه رقیق نشده می تواند دهان و گلو را بسوزاند و منجر به ایجاد زخم شود.

سوختگی پوست

 استفاده از سرکه سیب رقیق نشده برای درمان هر گونه بیماری پوستی مانند خال، آکنه یا عفونت پوستی، می تواند باعث سوختگی پوست شود.

پوسیدگی دندان

 سرکه سیب اگرچه اسید ضعیفی است، اما رقیق نشده آن می تواند مینای دندان را رقیق کرده و به دلیل فرسایش به دندان آسیب برساند. البته مصرف نوشیدنی های اسیدی، مانند سرکه سیب رقیق شده، با استفاده از نی می تواند مدت زمان تماس مایع با دندان را کاهش داده و خطر فرسایش دندان را به حداقل برساند.

کاهش سطح پتاسیم بدن

 مصرف بیش از حد سرکه سیب (بیش از دو قاشق غذاخوری در روز) ممکن است خطر کاهش سطح پتاسیم را در بدن افزایش دهد. افزایش پتاسیوم در کودکان و نوجوانان به ندرت رخ میدهد ، اما بهتر است احتیاط کنید.

نکاتی برای استفاده از سرکه سیب برای کودکان

سرکه سیب برای بچه ها نه تنها یک میان وعده خوشمزه و مغذی است، بلکه می تواند در مقادیر کم و رقیق شده برای فواید بالقوه سلامت استفاده شود. با رعایت نکات زیر می توانید به استفاده ایمن از این ماده در بین کودکان و نوجوانان کمک کنید:

سرکه سیب ارگانیک، فیلتر شده و پاستوریزه  مصرف کنید و آن را از یک برند معتبر انتخاب کنید.

اگر می خواهید سرکه سیب خانگی سرو کنید، ابتدا نصف قاشق چایخوری را همراه با غذا سرو کنید. اگر برای کودک مناسب است، می توانید مقدار آن را به یک تا دو قاشق چایخوری افزایش دهید.

برای استفاده خوراکی یا موضعی از سرکه سیب بهتر است از آن به شکل رقیق شده استفاده کنید، زیرا اسیدیته بالای آن ممکن است به مینای دندان آسیب برساند.

حتی پس از مصرف سرکه سیب رقیق شده دهان را با آب ساده بشویید.

واکنش های آلرژیک به این سرکه ممکن است نادر باشد اما ممکن است. نسبت به هر گونه علائم یا علائم آلرژی، حساسیت یا عدم تحمل سرکه سیب هوشیار باشید.

چگونه سرکه سیب را به رژیم غذایی کودک خود اضافه کنیم؟

در زیر چند نکته مفید برای استفاده از سرکه سیب در رژیم غذایی سالم برای کودکان و نوجوانان آورده شده است:

می‌توانید با اضافه کردن سرکه سیب، طعم ترش را به سوپ‌های خود ببخشید.

با استفاده از سرکه سیب در سس سالاد، سالادهایی با طعم تند درست کنید.

یک قاشق چای خوری سرکه سیب را به لیموناد تازه یا آب سبزیجات اضافه کنید.

می توانید از سرکه برای طعم دار کردن مرغ و گوشت یا کباب سبزیجات در حین پخت استفاده کنید.

از سرکه سیب به عنوان جایگزینی برای سرکه سفید برای تهیه سس یا به عنوان طعم دهنده در وعده های غذایی کودک خود استفاده کنید.

سرکه سیب مخمر مفید یا مضر برای کودکان!؟

دستور العمل های سرکه سیب برای کودکان

برای گنجاندن سرکه سیب دررژیم غذایی کودکتان میتواند این دستور العمل های خوشمزه و سالم را امتحان کنید.

نوشیدنی سرکه سیب

مواد مورد نیاز:

۱ فنجان آب زغال اخته

نصف فنجان آب

۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب

۲ قاشق چایخوری عسل  یا شیره

طرز تهیه:

همه مواد را در یک پارچ با هم مخلوط کنید و مقداری یخ خرد شده به آن اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار داده و سپس سرو کنید.

سس سالاد سرکه سیب

مواد مورد نیاز:

نصف فنجان موسیر

⅓ فنجان روغن زیتون یا کنجد

¼ فنجان سرکه سیب

۲ قاشق غذاخوری سس خردل

۲ قاشق چایخوری عسل

پودر فلفل سیاه به میزان لازم

نمک

طرز تهیه:

موسیر، سرکه، سس خردل، عسل، روغن، نمک و فلفل را با استفاده از غذاساز یا مخلوط کن به خمیر یکدستی تبدیل کرده و به عنوان سس روی سالاد استفاده کنید. اگر باقیمانده ماند، میتوانید در ظرف شیشه ای دربسته تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

پاستیل سرکه سیب

مواد مورد نیاز:۱/۴ فنجان آب، ۳ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین ،۲ قاشق غذاخوری آب لیمو، ۳ قاشق غذاخوری عسل، ۱/۲ فنجان سرکه سیب، ۱/۲ فنجان آب

طرز تهیه:

در یک کاسه کوچک، ۱/۴ فنجان آب را با ۳ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین مخلوط کنید. اجازه دهید ژلاتین کاملا حل شود.

۲ قاشق غذاخوری آب لیمو و ۳ قاشق غذاخوری عسل را به محلول ژلاتین اضافه کنید. خوب هم بزنید تا ترکیب شوند.

در یک قابلمه، ۱/۲ فنجان سرکه سیب و ۱/۲ فنجان باقی مانده آب (یا آب سیب) را روی حرارت ملایم گرم کنید. مخلوط را گرم کنید، اما مراقب باشید که نجوشد.

وقتی مخلوط داغ شد آن را از روی حرارت بردارید و با مخلوط ژلاتین ترکیب کنید. هم بزنید تا ژلاتین کاملا حل شود. محلول چسبنده را در قالب های دلخواه بریزید. می توانید از شکل های سرگرم کننده ای استفاده کنید که بچه ها از آن لذت می برند. قالب ها را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا پاستیل ها به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه یا تا زمانی که سفت شوند در قالب بمانند. پس از سفت شدن، پاستیل ها را از قالب خارج کرده و در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید. به عنوان یک خوراکی خوشمزه و سالم برای کودکان خود سرو کنید.

سرکه سیب و لیموناد عسل

مواد مورد نیاز: ۴تا ۵ لیمو آب گرفته شده، ۱ لیمو، با پوست که به شکل مکعب بریده شده باشد،۳ قاشق غذاخوری عسل، ۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب، ۲ فنجان آب.

طرز تهیه:

لیموها را از وسط نصف کرده و خوب آب آن را بگیرید. یک لیموی را به خوبی بشویید و به شکل مکعب برش دهید. آب لیمو، حبه های لیمو را با پوست، عسل، سرکه سیب و آب را در مخلوط کن ریخته و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.

با مقدار کمی سرکه سیب شروع کنید. بچشید و در صورت تمایل بیشتر اضافه کنید.

لیموناد را بلافاصله سرو کنید یا آن را در یک ظرف شیشه ای دربسته بریزید و تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

سخن پایانی

سرکه سیب برای کودکان به طرق مختلف مفید است. می توانید مزه آن را با اضافه کردن مقداری به سوپ، سالاد و نوشیدنی های گوارا به فرزندتان معرفی کنید. هنگامی که فرزندتان با طعم و مزه سازگار شد، سپس می توانید دستور العمل ها و غذاهای بیشتری را آزمایش کنید. با این حال، مطمئن شوید که در حد اعتدال و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل مصرف می کنید. مصرف درست و اندازه آن در درازمدت می تواند منبع خوبی برای تغذیه کودک یا نوجوانان شما باشد. حتی اگر در مورد مناسب بودن آن برای کودک خود شک دارید، بهتر است با پزشک کودکتان مشورت کنید. در نهایت، اگر فرزندتان تمایلی به خوردن آن ندارد، هرگز او را مجبور به مصرف سرکه سیب نکنید.