شناسهٔ خبر: 71261538 - سرویس اقتصادی
منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

راه‌اندازی نخستین دستگاه هات‌تپ ۲۴۶۰ در کشور

دستاوردهای جدید منطقه ۳ عملیات انتقال گاز ازجمله راه‌اندازی دستگاه هات‌تپ ۲۴۶۰ برای نخستین بار در کشور با حضور مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بهره‌برداری شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، سعید توکلی در آیین بهره‌برداری از دستاوردهای جدید منطقه ۳ عملیات انتقال گاز ازجمله راه‌اندازی دستگاه هات‌تپ ۲۴۶۰ برای نخستین بار در کشور اظهار کرد: دستگاه هات‌تپ ۲۴۶۰ به صورت فول‌بر از ۲۴ اینچ تا ۶۰ اینچ طراحی شده و پس از سال‌ها تلاش همکاران منطقه هم از نظر مکانیکی و هم سیستم کنترل به‌روز شده است.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار است که هات‌تپ بالاتر از ۳۶ اینچ در خطوط انتقال گاز ایجاد می‌شود و اکنون نمونه‌ای از آن در خط ۴۸ اینچ به‌صورت کاملاً شبیه‌سازی شده با شبکه موجود، راه‌اندازی شده است، افزود: افزون بر این، فشار بهره‌برداری آن بالغ بر ۱۴۰۰ PSI قابلیت کارکرد دارد، در حالی که قبلاً دستگاه‌‎ها این قابلیت را نداشت.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به رفع مشکلات فنی دستگاه افزود: همکاران ما موفق به رفع اشکالات دستگاهی شده‌اند که از پیشرفته‌ترین دستگاه هات‌تپی است که اکنون در دنیا استفاده می‌شود.

به گفته توکلی، این موضوع به همکاران گروه‌های عملیات ساختمانی در مناطق مختلف کشور کمک می‌کند انشعاب‌های گرم در خطوط انتقال گاز شیرین و خطوط انتقال گاز ترش را با فشار و سایزهای بالا ایجاد کنند.

وی همچنین به سایر اقدام‌های ابتکاری اشاره کرد و گفت: اصلاح‌ها و به‌روزرسانی‌های انجام‌شده در صفحات فلنج‌ها به‌صورت دستی و ماشینی، سبب افزایش سرعت عملیات شده است.

معاون وزیر نفت در امور گاز افزود: شرکت انتقال گاز ایران و همکاران منطقه ۳ عملیات، نسبت به کارهای عملیاتی هم نگاه علمی و هم نگاه عملی دارند و بر این اساس، کارهای مطلوبی انجام داده‌اند.

توکلی درباره اقدام‌هایی که برای افزایش راندمان توربین‌های سراجه و پیش‌فیلترها انجام شده است، گفت: با وجود شرایط سخت منطقه مانند گرد و خاک زیاد، اقدام‌های مؤثری در ارتباط با افزایش راندمان توربین‌های سراجه و پیش فیلترها در ورودی فیلترهای آن انجام شده است.

وی با تأکید بر اهمیت مستندسازی این دستاوردها اظهار کرد: امیدوارم این همت و اراده در همکاران روز به روز ادامه یابد و شرکت انتقال گاز بتواند دانشی را که در تک‌تک این مناطق وجود دارد به‌صورت دانش پراکنده‌ تصریحی و تلویحی، تبدیل به دانش‌های مکتوب بین تمام مناطق و حتی در سطح شرکت ملی گاز و دیگر شرکت‌ها کند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به پایداری شبکه انتقال گاز کشور گفت: با وجود رسیدن تولید گاز به رکورد ۸۸۰ میلیون مترمکعب در روز، هیچ‌ گازی در جنوب کشور حبس نشد و  به شمال کشور انتقال داده شد و این دستاوردها نشان از تلاش بی‌وقفه متخصصان داخلی برای ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی شبکه انتقال گاز کشور دارد. اقدام‌های انجام‌شده قابلیت تأمل، تفکر و تقدیر دارد. دلیل آن هم این است که با محدودیت‌های موجود، شبکه انتقال گاز کشور، بسیار پایدار است و قابلیت اطمینان نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

#فجر_انقلاب

انتهای پیام