شناسهٔ خبر: 71242706 - سرویس اجتماعی
منبع: ایکنا | لینک خبر

برخط جامعه

از 46 سال حضور تا انتظار ظهور

برگزاری ویژه‌برنامه ولادت امام حسین(ع) در آستان حضرت عبدالعظیم(ع)، همراهی ۷ میلیون کودک و نوجوان با «ایران در قله»، تجدید میثاق جهادگران جهاددانشگاهی با آرمان‌های امام و رهبری، ثبت‌نام ۱۲۰۰ مدرسه در گام دوم «رزمایش سفارتخانه مقاومت»، آغاز ثبت‌نام عمره رمضانیه و برگزاری جشن انقلاب و جشن‌های اعیاد شعبانیه در سراسر کشور از جمله رویدادهای مهم در هفته گذشته در حوزه اجتماعی بود.

صاحب‌خبر -
برخط جامعهبه گزارش ایکنا؛ برگزاری ویژه‌برنامه ولادت امام حسین(ع) در آستان حضرت عبدالعظیم(ع)، همراهی ۷ میلیون کودک و نوجوان با «ایران در قله»، تجدید میثاق جهادگران جهاددانشگاهی با آرمان‌های امام و رهبری، ثبت‌نام ۱۲۰۰ مدرسه در گام دوم «رزمایش سفارتخانه مقاومت»، آغاز ثبت‌نام عمره رمضانیه و برگزاری جشن انقلاب و جشن‌های اعیاد شعبانیه در سراسر کشور از جمله رویدادهای مهم در هفته گذشته در حوزه اجتماعی بود.
 
همچنین گفت‌وگوهایی در رابطه با شخصیت امام حسین(ع)، حضرت زین‌العابدین(ع) و حضرت ابوالفضل العباس(ع) با کارشناسان دینی انجام شده است که بسیار خواندنی است و مخاطبان را با ابعاد جدیدی از شخصیت حضرات آشنا می‌کند. علاوه بر این ایکنا در راستای رسالت آگاهی‌بخشی خود درس‌گفتارهای اوقات فراغت و گفت‌وگو با روانشناسان کودک و نوجوان را پیگیری و منتشر کرده است.
 
در برخط جامعه ایکنا رویدادها و گفت‌وگوهای مناسبتی و سوژه‌ای هفته گذشته را مرور می‌کنیم.
 

تجدید میثاق جهادگران جهاددانشگاهی با آرمان‌های امام و رهبری

 
جهادگران جهاددانشگاهی همگام با دیگر دانشگاهیان در چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور در مرقد مطهر امام خمینی (ره) با آرمان‌های انقلاب اسلامی و امام راحل (ره) تجدید میثاق کرده و با رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی) عهدی دوباره بستند.
 
این مراسم دوشنبه ۱۵ بهمن ماه با حضور رؤسا، مسئولان ارشد و کارکنان جهاددانشگاهی در حرم امام راحل برگزار شد.  
 

آغاز ثبت‌نام عمره رمضانیه

 
ثبت نام متقاضیان سفر به سرزمین وحی در ایام ماه مبارک رمضان از چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه در سراسر کشور آغاز شد.  بر این اساس متقاضیانی که فیش عمره مفرده دارند می‌توانند با مراجعه به دفاتر حج و زیارت در سراسر کشور برای عمره رمضانیه ثبت نام کنند.
 
در دهه‌های گذشته عمره رمضانیه معمولاً ۲۱ روزه برگزار می‌شد تا عمره‌گزاران بتوانند در سرزمین وحی نیز روزه بگیرند، اما شنیده‌ها حاکی است در این دوره عمره رمضانیه ۱۰ روزه خواهد بود و بر همین اساس به نظر نمی‌رسد قیمت این دوره از سفر عمره مفرده با دوره قبل متفاوت باشد و حدود ۴۵ میلیون تومان خواهد بود.  
 
///برخط جامعه ایکنا؛ از  46 سال حضور تا انتظار ظهور
 
در این دوره از اعزام‌های عمره حدود ۱۶ هزار زائر واجد شرایط به سفر زیارتی عمره مفرده اعزام می‌شوند و در صورت مهیا شدن شرایط و اخذ مجوز، تعداد بیشتری راهی این سفر می‌شوند.  
 

ابعاد دعایی و معارفی صحیفه سجادیه برای دستیابی انسان به کمال

 
ایکنا به مناسبت میلاد امام سجاد(ع)، با حجت‌الاسلام محمدرضا اعوانی، پژوهشگر و اندیشمند دینی که در زمینه صحیفه سجادیه صاحب کتب متعددی از جمله «گوشه‌ای از زندگانی نورانی امام سجاد (ع): همراه شاهد مثال‌هایی از صحیفه سجادیه»، «ترجمه و توضیح مختصری از زیارت جامعه کبیره»، و «درسنامه صحیفه سجادیه» است به گفت‌و‌گو و بررسی نقش بی‌بدیل این صحیفه در انتقال معارف اسلامی و راه‌های معرفی و ترویج این اثر در میان اقشار مختلف جامعه پرداخته است.
 
حجت‌الاسلام اعوانی معتقد است؛ اهمیت و چرایی انس با صحیفه سجادیه از دو نگاه قابل بررسی است. نکته اولی که باید بدان پرداخت، این است که صحیفه سجادیه کتاب دعاست و امام سجاد(ع) معارف الهی را در قالب دعا به مردم ارائه کرده‌اند. نکته بعدی اینکه در وهله دوم باید زاویه نگاه خود را به سمت معارف صحیفه سجادیه سوق دهیم. مقام معظم رهبری در یک جمله فرمودند که صحیفه سجادیه، عصاره تفکرات اهل بیت(ع) است؛ لذا بعد معارفی صحیفه سجادیه واقعا حائز اهمیت است. در مورد بعد دعایی بودن کتاب صحیفه، برخی افراد تصور می‌کنند که امام سجاد(ع) صرفاً به خاطر اختناقی که در زمان ایشان بر جامعه حاکم بوده، معارف الهی را در قالب دعا بیان کرده‌اند.  
 
///برخط جامعه ایکنا؛ از  46 سال حضور تا انتظار ظهور
 
وی در ادامه شاخصه‌های جامعه‌ای که با دعا انس بگیرد و موانع رسیدن به کمال را مورد توجه قرار داده است.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

چگونه عباس‌وار به تقویت همبستگی اجتماعی کمک کنیم

 
ایکنا به مناسبت میلاد قمر منیر بنی‌هاشم، حضرت اباالفضل العباس(ع) به گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام محمدرضا دهدست، عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان پیرامون ویژگی‌های شخصیتی حضرت عباس(ع) و چگونگی بهره‌گیری از الگوی رفتاری ایشان در جامعه امروزی به ویژه در میان نوجوانان و جوانان پرداخته است.
 
حجت‌الاسلام دهدست در ادامه گفت: وقتی به زندگی حضرت عباس(ع) می‌نگریم، مشاهده می‌کنیم که هر دو عنصر برای خدمت‌رسانی در ایشان وجود دارد. وقتی ایشان از سوی ولی زمان خود مأموریت پیدا می‌کنند تا برای اهل بیت و کودکان حرم امام حسین(ع) آب بیاورند، اراده قوی ایشان در فرمانبری از سیدالشهدا(ع) که در وجود حضرت عباس(ع) فوق‌العاده قدرتمند بود و از معرفت کامل ایشان نسبت به امام زمان خود سرچشمه می‌گرفت، در کنار توان فکری و جسمی آن حضرت که بسیار نمایان بود، موجب شد تا ایشان نسبت به خدمتگزاری به امام زمان خود اقدام کنند. حضرت عباس(ع) در مبارزات خود با دشمنان تا آخرین توان و ظرفیت خود را به میدان می‌آوردند؛ لذا اگر بتوانیم با توجه به زندگی و سیره حضرت عباس(ع) این دو عنصر مهم یعنی قدرت جسمی و نیت و همت والا را در جامعه پررنگ کرده و به خوبی در معرض دید جوانان قرار دهیم، افراد جامعه به ویژه قشر جوان با تأسی به حضرت عباس(ع) وارد میدان شده و برای خدمت به محرومان و دلسوزی برای دیگران سر از پا نخواهند شناخت.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

رویکرد‌های فراتر از عاشورا در شناخت امام حسین(ع)

 
ایکنا به مناسبت میلاد فرخنده امام حسین(ع) به گفت‌و‌گو با سیدعلیرضا واسعی، نویسنده و پژوهشگر پرداخت که سال‌ها در زمینه مطالعات دینی، تاریخ تشیع و اندیشه‌های اسلامی پژوهش کرده است. واسعی با تألیف کتاب‌ها و مقالات متعدد در حوزه اندیشه و تاریخ اسلام، از جمله «نگاهى‏ نو به جریان عاشورا»، «درآمدى بر روش‌هاى تبلیغى ائمه‏ علیهم السلام»، «راهبرد‌های ائمه (ع) در مواجهه با نا هنجاری‌های اجتماعی» و ... یکی از چهره‌های شناخته‌شده در این عرصه محسوب می‌شود. در این گفت‌و‌گو، به بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسین (ع)، جایگاه ایشان در تاریخ و تأثیر آموزه‌هایشان در دنیای امروز می‌پردازیم.
 
///برخط جامعه ایکنا؛ از  46 سال حضور تا انتظار ظهور
 
واسعی با تأکید بر اینکه باید رویکرد خودمان را به پیامبر(ص) و ائمه(ع) بازسازی و اصلاح کنیم، به تبیین سه رویکرد و پیش فرض مهم در بررسی کردار و عملکرد امام حسین(ع) پرداخت و گفت: امام حسین (ع) یک دوران ۵۸ ساله را سپری کردند، پس محدود کردن امام به یک دوره ۱۰ روزه و حتی گاهی دو روزه و یا روز عاشورا، نوعی مثله کردن شخصیت امام حسین(ع) است.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

وضعیت اقامه نماز در جامعه مطلوب نیست

 
حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز طی سخنانی در نخستین همایش ملی «نماز، تندرستی و آرامش روان» که ۱۴ بهمن‌ماه در محل تالار امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، بیان کرد: از دیگران مسلمان‌تر نیستم و نماز هم متعلق به من نیست. برخی افراد هنگام سلامتی به یاد خدا نیستند ولی در مشکلات و بیماری به یاد خدا می‌افتند، در صورتی که انسان باید از یاد خداوند در ذهن خود نگهداری کند. بهتر است هیئت‌های پزشکی تشکیل شود و به عیادت بیماران بروند و ایشان را به سمت عبادت و نماز برای رسیدن به آرامش تشویق کنند.
 
///برخط جامعه ایکنا؛ از  46 سال حضور تا انتظار ظهور
 
وی با اشاره به اینکه باید قرآن را سر سفره خانواده آورد، بیان کرد: متأسفانه مزه قرآن را به خوبی متوجه نشده‌ایم و باید در مسیر قرآن قرار گیریم تا بتوانیم مزه قرآن را به خوبی بچشیم. تمام حروف قرآن دارای نکات فراوان است و باید بدان بپردازیم. امروز وضعیت اقامه نماز در جامعه مطلوب نیست و دانش‌آموزان مقطع راهنمایی بیشتر از دبیرستانی‌ها نماز می‌خوانند؛ لذا باید نسبت به ترویج بهتر و بیشتر فرهنگ نماز در جامعه اقدام کنیم.
 

تأثیر نماز بر سلامت روان

نخستین همایش ملی «نماز، تندرستی و آرامش روان» ۱۴ بهمن‌ماه در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
 
محمد رستمی‌نژاد، دبیر همایش و معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  با اشاره به اینکه این همایش در محور‌های «نماز و سلامت معنوی»، «نماز و سلامت اجتماعی»، «نماز و سلامت جسم» و «نماز و سلامت روان» برگزار شد، بیان کرد: این همایش برای اعضای هیئت علمی یک امتیاز و برای کارکنان دانشگاه‌ها که در همایش شرکت داشتند، شش امتیاز علمی داشت.
 
محمدحسین رضایی، نماینده رئیس‌جمهور در امر نماز نیز در سخنانی اظهار کرد:  برنامه‌ریزی، نظارت، اجرا و ارزیابی برای حوزه نماز از فعالیت‌های مهم ستاد اقامه نماز است که با قوت و قدرت تمام در حال توسعه است. هر کسی باید در جامعه از ظرفیت خود برای نماز استفاده کرده و در خدمت نماز باشد. امروز باید از ظرفیت جوانان به ویژه جامعه دانشگاهی کشور در راه نماز بهره‌گیری کرد.  
 
مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت نیز در سخنانی بیان کرد: نماز زیست اجتماعی سالم و راه تمرکز و تعادل در زندگی انسان است. نماز بزرگترین هدیه خداوند به انسان است و انسان باید برای این هدیه شکرگذار خداوند متعال باشد.
 

برگزاری ویژه‌برنامه ولادت امام حسین (ع) در آستان حضرت عبدالعظیم (ع)

 
ویژه‌برنامه ولادت امام حسین(ع) شامگاه شنبه، ۱۳ بهمن‌ماه در محل آستان حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد. در این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین زین‌الدینی به سخنرانی در رابطه با ویژگی‌های شخصیتی امام حسین(ع) پرداخته و برنامه مولودی‌خوانی نیز از سوی وحید یوسفی، مداح اهل بیت(ع) اجرا شد.  
 
یادآور می‌شود، ویژه‌برنامه ظهر ولادت امام حسین(ع) نیز روز یکشنبه، ۱۴ بهمن‌ماه بعد از نماز ظهر و عصر همراه با سخنرانی سردار سیدیحیی رحیم‌صفوی، مشاور فرمانده معظم کل قوا و مولودی‌خوانی اسدالله عرب‌سرخی، مداح اهل بیت(ع) در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد.
 

مشارکت بیش از ۱۴۰۰ بقعه متبرکه در برپایی جشن‌های انقلاب

 
نشست خبری کمیته «آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه» ستاد دهه فجر با حضور رضا معممی مقدم، مدیرکل فرهنگی سازمان آستان‌ها مقدس و بقاع متبرکه و دبیر این کمیته، سه‌شنبه ۱۶ بهمن‌ماه در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.  
 
///برخط جامعه ایکنا؛ از  46 سال حضور تا انتظار ظهور
 
معممی مقدم با بیان اینکه برنامه‌ریزی لازم برای جشن ۴۶ ساله انقلاب در بیش از ۱۴۰۰ بقعه با نقش‌آفرینی ۶ هزار هیئت امنا و ۱۰ هزار خدام افتخاری در حال انجام است.   گفت: فعالیت قرآنی، عترتی و خدمتی نشانگر بقاع شاخص است، گفت: بیش از ۳۲۰ محفل قرآنی و کرسی تلاوت پیش‌بینی شده است. در حوزه عترت با توجه به تقارن این ایام با دهه فجر برگزاری مراسم مذهبی برای گسترش مذهب تشیع و برنامه‌ریزی برای بیش از ۶ هزار جشن فرهنگی هنری و مذهبی با مشارکت مردم تدبیر شد که از ۱۲ بهمن برگزار شده است. در حوزه خدمت نیز کارکرد اجتماعی بقاع درنظر گرفته شده است و از منابع نذورات خدمات ارائه می‌دهند. طرح «قرار دوازدهم» را ویژه تهیه جهیزیه برای نوعروسان در ۲۸۰ بقعه و ۷ هزار و ۸۰۰ بسته معیشتی در دستور کار قرار دادیم.
 

مشارکت ۶۰ هزار مسجد در برپایی جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی

 
حجت‌الاسلام علی ملانوری، دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، در نشست خبری اعلام برنامه‌های کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی که روز یکشنبه ۱۴ بهمن‌ماه برگزار شد، اظهار کرد: بیش از دو سوم مساجد کشور، یعنی حدود ۶۰ هزار مسجد، در برگزاری ویژه‌برنامه‌های ایام‌الله فجر انقلاب مشارکت خواهند داشت. همچنین گروه‌های سرود با بیش از ۴ هزار گروه ثبت‌شده در سامانه «بچه‌های مسجد» و گروه‌های نمایش به اجرای برنامه خواهند پرداخت.
 
به گفته وی، برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوع «نماز، مهدویت، انتظار و انقلاب اسلامی» در مساجد و بقاع متبرکه، برپایی غرفه‌های آشنایی با نماز و مهدویت ویژه کودکان در مسیر راهپیمایی با همکاری ستاد اقامه نماز و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(ع)، و برگزاری چهارمین اجلاس ملی انقلاب اسلامی و مهدویت با همکاری ۳۰ مجموعه علمی و مشارکت آستان قدس رضوی در روز ۲۰ بهمن‌ماه در مشهد مقدس و در جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن‌الحجج(ع) از دیگر برنامه‌های مهم این کمیته در ایام دهه فجر و نیمه شعبان است.
 

همراهی ۷ میلیون کودک و نوجوان با «ایران در قله»

 
امد علامتی، مسئول کمیته کودک و نوجوان ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی و مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شنبه ۱۳ بهمن‌ماه در نشست خبری کمیته کودک و نوجوان ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به برگزاری بیش از ۶ هزار و ۳۲۰ برنامه برای کودکان و نوجوانان در ایام دهه فجر گفت: تفاوت اصلی این کمیته با کمیته‌های دیگر این است که میزبان این برنامه‌ها، مخاطبان کودک و نوجوان هستند و پیش‌بینی می‌شود حدود ۷ میلیون کودک و نوجوان در این برنامه‌ها شرکت کنند و امیدواریم این پوشش‌دهی صد درصدی شده و با همکاری همه نهاد‌ها و سازمان‌های مرتبط، این هدف در سال‌های آینده محقق شود.
 
وی در ادامه به برنامه‌هایی، چون میکروپویش‌های «رویای من، ایران در قله»، رویداد بین‌المللی «پروانه‌های بدون مرز»، رونمایی از ۴۰ کتاب، افتتاح سینمای سیار در بوموسی، حضور پرشور کودکان و نوجوانان در راهپیمایی، اجرای طرح سفارتخانه مقاومت اشاره کرد.
 
///برخط جامعه ایکنا؛ از  46 سال حضور تا انتظار ظهور
 

ثبت‌نام ۱۲۰۰ مدرسه در گام دوم «رزمایش سفارتخانه مقاومت»

 
نشست خبری «رزمایش سفارتخانه مقاومت» یکشنبه ۱۴ بهمن ماه با حضور حجت‌الاسلام محمدحامد مبینی، قائم مقام سازمان مدارس صدرا و امید میرزای شیرازی، مدیرعامل مدارس پیشرفت، به همت بنیاد ملی نوجوان برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام مبینی در تشریح اهداف و برنامه‌های این جریان گفت: رزمایش ملی سفارتخانه مقاومت براساس مباحث مقاومت در جمهوری اسلامی طراحی شده است. این رزمایش از ابتدای سال جاری و با شعار «هر مدرسه یک سفارتخانه و هر دانش‌آموز یک سفیر مقاومت» آغاز شد و هدف آن بود که مدارس نقش کنشگری جدیدی در عرصه مقاومت و جامعه دینی ایفا کنند؛ از این رو نقش‌آفرینی نهاد مدرسه در این عرصه، براساس ادبیاتی که مدارس باید سنگر مبارزه باشند، رقم خورد.  
 
وی افزود: تاکنون ۱۲۰۰ مدرسه در سراسر کشور در گام دوم ثبت‌نام کرده‌اند و در حال برنامه‌ریزی برای بزرگداشت دهه فجر با ادبیات سفارتخانه مقاومت هستند. مدارس می‌توانند از طریق سایت سفارتخانه مقاومت ثبت‌نام کنند و پس از ثبت‌نام، با دبیرخانه ارتباط برقرار کنند. مدارس برتر که مأموریت‌های مختلفی در عرصه مدرسه، محله، شهر و فضای مجازی انجام داده‌اند، در همایش گام دوم تجلیل خواهند شد.
 

راز‌های خودمراقبتی برای نوجوانان

 
نوجوانی دوره‌ای از گذار زیست انسانی از کودکی به جوانی است، یعنی فرد هنوز هم کودک است و هم نیست و هم جوان است و هم نیست. این جمع نقیضین که در کلام هم گران می‌آید در زندگی بسی گران‌تر است و به همین علت این دوره پرچالش است.   
 
ایکنا برای پرداختن به موضوع «شناخت چالش‌های روانشناختی نوجوانان» گفت‌وگویی با نفیسه غایبی، روانشناس بالینی انجام داده است که بخش نخست آن با عنوان «تکلیف والدین برای گذر نوجوان از چالش‌ها در فضایی امن» منتشر شد؛ در بخش دوم به بحران هویت نوجوانان، خودمراقبتی، راهکار‌های بهبود سلامت روان نوجوانان،  توصیه‌های لازم به والدین در برخورد با نوجوانان پرداخته است.
 
///برخط جامعه ایکنا؛ از  46 سال حضور تا انتظار ظهور
 
غایبی در بخشی از این مصاحبه با اشاره به اهمیت ارائه آگاهی‌های لازم به نوجوانان در حوزه مهارت‌های زندگی و خودمراقبتی گفت: آموزش مدیریت و بیان سالم احساسات به نوجوانان، ابزاری بسیار کاربردی است که به آنها کمک می‌کند تا احساسات مثبت و منفی خود را به جای سرکوب، به شیوه‌ای سالم و صحیح، به ویژه در ارتباط با خانواده، بیان کنند. سایر مهارت‌های زندگی مانند خودآگاهی، شناخت هیجانات و نیازها، تفکر خلاقانه و مدیریت استرس نیز در کنار هم، خودمراقبتی را در نوجوانان شکل می‌دهند و آن را تکمیل می‌کنند.  
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

مراقبت از فرهنگ اهدای داوطلبانه خون با مشوق‌های صحیح

 
نشست خبری مصطفی جمالی، مدیرعامل سازمان انتقال خون با هدف تشریح دستاورد‌های این سازمان ۱۵ بهمن ماه در وزارت بهداشت برگزار شد.  
 
مدیرعامل سازمان انتقال خون با تأکید بر اینکه باید از اهداکنندگان خون تقدیر شود، گفت: یک اهداکننده خون که ۱۰۰ بار خون اهدا کرده در فرودگاه باید از جایگاه ویژه عبور کند و ما به دنبال انجام اقداماتی برای تقدیر از اهداکنندگان خون هستیم.  رئیس جمهور جراح بوده و به اهمیت انتقال خون واقف است و انتظار داریم توجه ویژه‌ای به کارکنان سازمان انتقال خون داشته باشد. افق ۱۴۰۴ این بود که در همه موارد کشور برتر منطقه شویم و امسال موفق شدیم کشور برتر منطقه در انتقال خون شویم.
 
وی با تأکید بر اهمیت آزمایش بانک اچ ال‌ای، گفت: افرادی که دچار بیماری‌های خونی هستند و باید پیوند مغز استخوان شوند، باید آزمایش اچ ال‌ای دهند و اچ ال‌ای اهداکننده باید با اچ ال‌ای دریافت کننده سلول‌های بنیادی خون‌ساز یکی باشد. اکنون در بانک اچ ال‌ای ۴۰ هزار نمونه داریم، اما باید دو میلیون نمونه در بانک داشته باشیم که عزم ملی لازم دارد، چون آزمایش هزینه بالایی دارد.
 

فراغت؛ فرصتی برای رشد

 
ایکنا در راستای رسالت آگاهی‌بخشی، بسته‌های آموزشی برای خانواده‌ها در رابطه با موضوع «اوقات فراغت» تهیه کرده است تا کودکان و نوجوانان به ویژه والدین آنها را با اوقات فراغت و چگونگی بهره‌گیری از این فرصت طلایی برای پویایی آشنا کند. رضا تبریزی، نویسنده و پژوهشگر حوزه اوقات فراغت کودک و نوجوان در این درس‌گفتار‌ها به بیان نکاتی مهمی در موضوع یاد شده می‌پردازد. در قسمت پنجم از این مجموعه موضوع «مخاطبان اوقات فراغت» را مورد توجه قرار داده و در بخشی از آن گفته است: نسل آلفا به دنبال جست‌و‌جو و کشف گزینه‌های مختلف است و به شدت تعاملی عمل می‌کند؛ بنابراین، برای آنها فرصت‌های فوق‌العاده‌ای وجود دارد تا سبک زندگی آنها با هویت ایرانی-اسلامی همسو شود و این یک فرصت بی‌نظیر است که در اختیار ما قرار گرفته است.  
 
///برخط جامعه ایکنا؛ از  46 سال حضور تا انتظار ظهور
 
قسمت ششم از این درس‌گفتار با عنوان «کارکرد‌های فرهنگی و اجتماعی اوقات فراغت» و قسمت هفتم با عنوان «مؤلفه‌های اوقات فراغت» منتشر شده است.
 

برپایی راهیان نور انقلاب اسلامی در پایتخت

 
همزمان با فرا رسیدن ایام‌الله دهه فجر برنامه‌های ستاد گردشگری شهرداری تهران به صورت متمرکز درمناطق ۲۲ گانه اجرا می‌شود.  
 
تماشاگه تهران، راهیان نور انقلاب اسلامی، تهران شاد، نشست «مکتب تهران»، تهران در آغوش حماسه، تور دوچرخه سواری، اعلام اسامی برگزیدگان جشنواره‌های هفته تهران و شرکت در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن عنوان برنامه‌های ستاد گردشگری در ایام الله دهه مبارک فجر است.
 
«تماشاگه تهران» عنوان برنامه تور‌های پیاده‌روی ویژه عموم شهروندان در مسیر‌های ۱۹ گانه است که از اول بهمن‌ماه تا ۳۰ بهمن‌ماه در هر ناحیه شهرداری تهران دو تور (یک تور برای برادران و یک تور برای خواهران) اجرا می‌شود.
 
سومین دوره راهیان نور انقلاب اسلامی امسال به بازدید از اماکن برج آزادی، خانه موزه شهیدمطهری، خانه موزه شهیدبهشتی، موزه عبرت، باغ موزه قصر، موزه استکبارستیزی، موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، کاخ نیاوران و موزه مجلس شورای اسلامی اختصاص یافته است و از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه براساس تقسیم‌بندی و زمان‌بندی‌های انجام شده، مناطق می‌توانند شهروندان را برای شرکت در این برنامه به مقاصد اعلام شده اعزام کنند.
 

رقابت ۲۳ تیم برای تبدیل خلاقیت به کار و درآمد در طلوع برکت

 
در سومین و آخرین روز از هفدهمین رویداد استارتاپی اسلامی ـ قرآنی طلوع برکت که پنج‌شنبه ۱۸بهمن به همت مرکز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور (وابسته به جهاددانشگاهی) برگزار شد، ۲۳ تیم تشکیل شده از ۱۰۰ شرکت کننده در این رویداد بر روی ایده‌های خود کار کرده، اشکالات بوم کسب و کار خود را مرتفع و نحوه ارائه و عرضه درست ایده و محصولشان را به سرمایه‌گذاران و مشتریان آموزش دیدند.
 
۲۳ ایده مطرح شده در این رویداد در محور‌های هوش مصنوعی، گردشگری و توریسم، اقتصاد و بانکداری اسلامی، هنر‌های تجسمی، معماری و دکوراسیون داخلی، اسباب بازی و بازی‌های رایانه‌ای، سلامت و محصولات غذایی حلال، تولید محتوای چند رسانه‌ای، وب و اپلیکیشن و مد و لباس اسلامی ارائه شده بود. از جمله این ایده‌ها تولید نوشیدنی‌های حلال گازدار بر مبنای طب سنتی و ایرانی اسلامی بود که طراحان این ایده در حال ساخت دستگاه‌های تولید کننده نوشیدنی‌های سوداساز هستند تا خانواده‌ها با اطمینال از سلامت محصول، نوشیدنی مورد نظرشان را تهیه کنند.  ایده ساخت عینک بینایی هوشمند که توسط گروه «نورالعین» برای کمک به معلولان طراحی شده است نیز از دیگر ایده‌های کاربردی در رویداد طلوع برکت بود.
 
///برخط جامعه ایکنا؛ از  46 سال حضور تا انتظار ظهور
 
 مراسم اختتامیه هفدهمین رویداد استارتاپی اسلامی ـ قرآنی طلوع برکت پس از سه روز تلاش ۲۲ گروه ایده‌پرداز و خلاق عصر پنج‌شنبه ۱۸ بهمن ماه با حضور علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی؛ سیدرضی آقاسیدی، رئیس سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی (ستفا) و جلیل بیت مشعلی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.
 
سه گروه برتر این رویداد علاوه بر دریافت جوایز نقدی این فرصت را دریافت می‌کنند که به عنوان گروه برتر وارد مرکز رشد واحد‌های فناور قرآنی شده از امکانات این مرکز برای تبدیل ایده خود به محصول استفاده کنند.  
 

مسابقات مناظره دانشجویان، زبان منطق را در فضای دانشگاهی حاکم کند

 
فینال سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در مرحله دانشگاهی (دانشگاه صنعتی امیرکبیر) دوشنبه، ۱۵ بهمن‌ماه با مناظره دو گروه فتاح به عنوان گروه موافق و گروه ترقی و رفاه و مخالف با گزاره «برای حفظ مصلحت نظام، نباید مفاسد شخصیت‌های ارشد نظام را به صورت علنی پیگیری کرد»، در محل سالن بهمن دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
 
بهنام آگاهی، آرمین جلالی روشن، سیدعلی محمدداستان و ابوالفضل آقایی اعضای گروه ترقی و رفاه به عنوان گروه مخالف و علیرضا سلیمی نمین، علیرضا شیرازی، علیرضا سعیدزاده و علی بابائی اعضای گروه فتاح به عنوان گروه موافق را تشکیل می‌دادند که با گزاره برای حفظ مصلحت نظام، نباید مفاسد با شخصیت‌های ارشد نظام را به صورت علنی پیگیری کرد با یکدیگر مناظره کردند.
 
///برخط جامعه ایکنا؛ از  46 سال حضور تا انتظار ظهور
 
علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی نیز در این مراسم با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت اظهار کرد: یکی از شاخص‌هایی که دنیای امروز طبق آن ملت‌ها را پیشرفته یا عقب مانده توصیف می‌کند، بحث زبان است. همگی از شخصیت‌های دانشگاهی انتظار دارند که پس از پایان دانشگاه و ورود به جامعه بتواند زبان عمومی جامعه را تغییر داده و بر زبان جامعه تأثیرگذار باشد. امیدواریم برگزاری مسابقات مناظره دانشجویان ایران بتواند زبان منطق را به خوبی در فضای دانشگاهی و نیز جامعه حاکم کرده و زمینه را برای توسعه هرچه بیشتر زبان منطق در جامعه فراهم کند.
 

قانون حمایت از سالمندان تدوین می‌شود

 
سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور دوشنبه ۱۵ بهمن ماه طی نشستی خبری به تشریح اقدامات صورت گرفته در این سازمان پرداخت و گفت: در دهه فجر سال جاری هشت هزار و ۵۳ پروژه در حوزه مسکن و اشتغال و ۴۰ پروژه در حوزه توانبخشی افتتاح می‌شود.
 
وی ادامه داد: طی دهه فجر امسال هزار و ۴۴۲ واحد مسکونی به افراد تحت پوشش در ۲۳ استان تحویل داده می‌شود که ۸۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است. در حوزه اشتغال نیز ۶۶ پروژه به شکل وام خوداشتغالی و ... اجرا و شش هزار و ۶۱۱ هزار فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد می‌شود. ایجاد ۶۰ هزار فرصت شغلی سهم مددجویان ما بوده که ۹۷ درصد تاکنون محقق شده و تا پایان سال صد درصد آن محقق می‌شود.
 
///برخط جامعه ایکنا؛ از  46 سال حضور تا انتظار ظهور
 
حسینی از اجرای پیمایش ملی درباره سالمندان خبر داد و گفت: دو هفته پیش نیز ایجاد ۱۰ شهر دوستدار سالمند کلید خورد. در کشور قانون حمایت از سالمندان نداریم، به همین دلیل لایحه جامع قانون حمایت از سالمندان در حال تدوین است. طرح نشاط سالمندی نیز در دست انجام است که با گروه‌های هنری در حال رایزنی هستیم. آموزش و توانمندسازی زنان تنها نیز در دست اجراست، چراکه اکنون پدیده سالمندی زنانه‌تر است. ۵۳ هزار زن تنهای سالمند در ۱۷ استان شناسایی شدند که آموزش خواهند دید.
 

غزال زرین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر به برگزیدگان رسید

 
مراسم اهدای غزال زرین به منتخبان دهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر، چهارشنبه ۱۷ مهرماه در سالن همایش‌های مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد و برندگان غزال زرین بخش‌های مختلف جشنواره پس از قرائت بیانیه هیئت داوران اعلام شد.
 
///برخط جامعه ایکنا؛ از  46 سال حضور تا انتظار ظهور
 
احمدی، مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیام سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ را قرائت کرد.
انتهای پیام