به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، اواخر شهریور سال ۱۴۰۰ حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی طی حکمی وحید ملتجی را به عنوان دبیر نخستین مهرواره هوای نو معرفی کرد تا با همکاری و به کارگیری نخبگان متعهد عرصه اندیشه، هنر، مدیریت و رسانه، گامی در راستای حرکتی عقلانی و مومنانه و نقطه عزیمتی به سوی خودسازی و جامعه پردازی و تمدن سازی اسلامی بردارد.
ملتجی در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: این مهرواره شامل تشکل های فرهنگی مردمی و تشکل های شاخص است و قرار بر این شد که این تشکل ها برنامه هایی را برای ارتقاء سطح کیفی فعالیت هایشان طراحی کنند که یکی از آنها مهرواره برگزیدگان سال هیات ها و تشکل های دینی بود که از سوی سازمان تبلیغات اسلامی و با حضور هیات ها و تشکل های دینی سراسر کشور برگزار می شود.
نخستین مهرواره در سه بخش «هیاتها و تشکلهای دینی»، «کتاب هیات» و «ستایشگران اهل بیت(ع)» با محورهایی همچون حاج قاسم سلیمانی، کرونا و نسل حسینی و با شعار «در هوای نوی هیات نفسی تازه کنیم» برگزار شد.
در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ نخستین مهرواره هوای نو به ایستگاه پایانی رسید که بیش از ۲۹ هزار اثر در سه بخش به دبیرخانه رسیده بود و سه هزار و ۹۰۳ اثر به بخش ستایشگران، ۲۴ هزار و ۵۲۲ اثر به بخش هیات و ۸۵۵ اثر به بخش کتاب هیات راه یافت.
یک سال بعد در فروردین سال ۱۴۰۲ فراخوان دومین مهرواره هوای نو ویژه هیاتهای مذهبی با یک بخش جدید با عنوان فراهیات فراخوان داد که بخش جدید از دو محور اصلی رویدادها و حامیان و بانیان تشکیل شده بود. در این بخش؛ فراخوانها، پویشها و ویژهبرنامهها ذیل محور رویدادها تعریف میشدند و خدمات هنری رسانهای، خدمات آموزشی و پژوهشی، خدمات حمایتی پشتیبانی و خدمات سازماندهی و تشکیلاتی ذیل بخش حامیان و بانیان قرار میگرفت.
چند ماه بعد یعنی در مرداد ۱۴۰۲ برگزیدگان دومین دوره مهرواره هوای نو در چهار بخش و ۶۸ رشته معرفی شدند. حالا نگاهی به تنوع بخش ها و رشته های این دوره از مهرواره داریم. اول بخش تولیدات هیأت که شامل رشته های کتاب، سایر مکتوبات، تولیدات فضاسازی محیطی، تولیدات رسانهای، تولیدات کاربردی، بازی و سرگرمی، نرم افزار و سکوها، تولیدات آموزشی پژوهشی، تولیدات فضاسازی محیطی، تولیدات کاربردی، بازی و سرگرمی، نرم افزارها و سکوهای رسانهای و جهاد تبیین بود.
بخش نهاد هیات شامل رشته های هیأت و شادی، هیأت و شهدا، هیأت و نوجوان، ساختار تشکیلات هیأت، هیأت، معنویت و اخلاق، هیأت و جهانی اندیشی، هیأت و امداد اجتماعی، هیأت و خانواده، هیأت و ورزش، هیأت و جهاد علمی، هیأت، هنر و رسانه و هیأت و اقتصاد بود و رشته های بخش سوم یعنی بخش فراهیأت را فراخوانها، خدمات آموزشی و پژوهشی، خدمات حمایتی و پشتیبانی، پویشها، ویژه برنامه، خدمات سازماندهی و تشکیلاتی و خدمات هنری و رسانهای تشکیل می داد.
آخرین بخش نیز با عنوان ارکان هیأت شامل رشته های مدیر هیأت، قالبهای کلاسیک و نو محور شاعر، نوحهسرایی و سرود محور شاعر، آیینها سنتها و مداحیهای بومی، مضمون و محتوا محور ستایشگر، نوحه و سرودخوانی محور ستایشگر، مناجات و ادعیهخوانی، بانوان سخنران و منبر برای مخاطب نوجوان بود.
ملتجی دبیر مهرواره هوای نو با مقایسه میزان شرکت کنندگان در این مهرواره گفت: فصل گذشته در مجموع با شرکت ۶ هزار و ۸۹۲ هیات برگزار شد که ۲۵ درصد نسبت به فصل قبل بیشتر شده بود و ۱۵ هزار و ۵۶۸ اثر در ۴۱ رشته به دبیرخانه رسید و مورد داوری قرار گرفت.
سومین مهرواره هوای نو با برگزاری یک نشست خبری آغاز شد و حجت الاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیات و تشکل های دینی از اضافه شدن بخش بین الملل به عنوان رشته جدید یاد کرد تا و آن بخش بین الملل بود که نهادهایی مثل جامعه المصطفی، مجمع جهانی تقریب مذاهب، رایزنان فرهنگی و مجمع جهانی اهل بیت برای شناسایی هیات های خارج از کشور به یاری سازمان تبلیغات شتافتند.
حالا مراسم اختتامیه سومین مهرواره هوای نو شامگاه چهارشنبه ۱۷ بهمن با حضور حجج اسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، مهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و برخی سخنوران دینی و مداحان و پیرغلامان اهل بیت در تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم رئیس سازمان تبلیغات اسلامی درباره جایگاه هیات و تاثیر آن از نظر فردی و اجتماعی سخن گفت و به اهداف برگزاری این مهرواره و نگاه آینده نگرانه به هیات پرداخت.
وحید ملتجی دبیر اجرایی سومین مهرواره هوای نو نیز با ارائه گزارشی گفت: امسال بیش از ۱۰ هزار اثر در ۳۱ رشته توسط ۹۱ داور خواهر و برادر مورد داوری قرار گرفت و امشب پرچمداران این مهرواره معرفی می شوند.
وی از بین المللی شدن این مهرواره گفت و اعلام کرد هیات هایی که در خارج از کشور فعالیت می کنند، نیز معرفی خواهند شد.
معرفی پرچمداران مهرواره هوای نو
بخش تولیدات هیأت
رشته طراحی و فضاسازی: هیأت ثارالله (رهروان امام و شهدا) زنجان، هیأت دانش آموزی انصارالمهدی شهرکرد و هیأت دخترانه بنت الهدی تهران
رشته نرم افزارها: تشکل یار نوجوان نخل، موسسه روایت حق قزوین و مجموعه فرهنگ بنیان رزقی نو قم
رشته تولیدات صوتی و تصویری: هیأت مسجد حاج علی طالب زاده اهواز، هیأت انصارالحسین اصفهان و هیأت پیروان عترت رزمندگان اسلام داراب
رشته محصولات کاربردی: کانون تبلیغی شبر تهران، هیأت یا فاطمه الزهرا(س) بابل و استودیو_حسینیه خانه حسین (ع) تهران
رشته نشان هیأت: حسینیه قزوین و هیأت انصار ولایت دارالعباده یزد
بخش ارکان هیأت
رشته شاعر هیأت: مهدی جهاندار، عالیه مهرابی، علی مشهوری، محسن کاویانی، ابوالفضل سیبویه و حسن اسحاقی
رشته نوحه سرا: یوسف زندیه، فرشته حسینی و یوسف رحیمی
رشته منبر بین الملل: حجج اسلام شیخ الاسلامی، سیدمحمدمحسن موسوی و سجاد سواری
رشته منبر نوجوان:حجج اسلام یاسر ماهری، محمد هادی صالح پرور و مرتضی راضی
رشته منبر خانواده: حجج اسلام سید رضا موسوی والا، داود شهابی و سید علی خوش نظر
رشته بانوان سخنران: فاطمه محمدی، نجمه شاپوری مقدم و زهرا رحمانی
رشته مدیحه خوان: ابوذر بیوکافی، میثم بهرامی و حامد باقری
رشته ادعیه خوان: سید احمد موسوی
رشته نوحه خوان: مهدی قربانی، علی اکبر حائری و محسن محمدی پناه
رشته مدیر هیأت: مرتضی جهانبازی، محمدرضا صادق و فرزانه خانی
بخش نهاد هیات
رشته هیأت و خانواده: هیأت فاطمه الزهرا سلام الله علیها حسینیه مصباح الهدی بجنورد، هیأت یامهدی واوان و کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز
رشته هیأت و نوجوان: مجموعه فرهنگی عاشوراییان اصفهان، هیأت دخترانه بنت الهدی تهران و کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز
رشته هیأت و امداد اجتماعی: هیات الزهرا دانشگاه شریف، هیأت شباب الحسن علیه السلام یزد و هیأت جوانان امام حسن مجتبی علیه السلام اسفراین
رشته هیأت و اقتصاد: هیأت دختران نائبة الزهرا رودسر و هیأت کودکانه فتاح شیراز
رشته هیأت، هنر و رسانه: هیأت شباب الحسن یزد، هیأت دخترانه بنت الهدی تهران و هیأت دانش آموزی انصارالمهدی شهرکرد
رشته هیأت، ساختار و تشکیلات: کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز، هیأت ثارالله(رهروان امام و شهدا) زنجان و هیأت دانش آموزی انصارالمهدی شهرکرد
رشته هیأت و قرآن: کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز، هیأت محبان ام ابیها (س) ارومیه و هیأت زوار الزهرای تهران
رشته هیأت و بانوان: هیأت ریحانة الحسن اردبیل، هیأت نرجسانه همدان و هیأت ثارالله (رهروان امام و شهدا) زنجان
رشته هیأت و آیین برگزاری: هیأت انصار ولایت دارالعباده یزد، هیأت اصحاب الشهدا زاهدان و هیأت ثارالله مهریز
بخش بین الملل
رشته هیأت و جهانی اندیشی: هیأت کنیزان حضرت معصومه (س)، بنیاد بین المللی مستشهدین عاشورا و اتحادیه اسلامی طلاب آفریقا
بخش فراهیأت
رشته خدمات هنری و رسانه ای: خانواده هنری عقیق، پایگاه اطلاع رسانی عقیق و مجموعه موکب آرت
رشته خدمات آموزشی و پژوهشی: مرکز تخصصی احیای امر تهران، مرکز آموزش مداحی معنا قم و مدرسه عالی هیأت
رشته خدمات شبکه سازی: سامانه دعوت، سفیران نجابت و خیمه بانوان هنرمند هیأتی
رشته نهاد های حامی: شبکه قرآن و معارف سیما، بنیاد دعبل خزاعی و مجموعه فرهنگی سرچشمه نور انقلاب اسلامی
رشته افراد حامی: حجج اسلام سید منیرالدین حسینی الهاشمی، شهید سیدمحمدعلی آل هاشم و علیرضا پناهیان