شناسهٔ خبر: 71191045 - سرویس استانی
منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

لاهوتی در تشریح سوال خود از وزیر جهاد کشاورزی؛

آیا راه حل تنظیم بازار و تامین نیاز مردم واردات،برنج تقلبی است؟

نماینده مردم لنگرود در مجلس در تشریح سوال خود از وزیر جهاد کشاورزی در خصوص چرایی واردات برنج و چای و ابریشم، یکی از دلایل نیاز به واردات را تغییر زمین های کاربری این محصولات در کشور عنوان و تصریح کرد: راه حل تنظیم بازار واردات نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگارخبرآنلاین گیلان  مهرداد لاهوتی در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۶ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در تشریح سوال خود از غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی، ضمن تاکید بر اینکه حال کشاورزی کشور خوب نیست، گفت: این ضعف در جهاد کشاورزی سابق و حال وجود دارد که بعضی موارد مدیریت صحیح نمی شود. مثلا در بحث سیب زمینی ما ۵.۲ میلیون تن در کشور تولید داشتیم که ۴ میلیون تن آن صرف تامین نیاز کشور و ۱.۲ آن صادر می شد اما امروز به جایی رسیدیم که در بازار دچار مشکل شدیم و مجبوریم سیب زمینی وارد کنیم.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در بحث گوشت هم همین عدم مدیریت دیده می شود و طبق اعلام منابع گمرک چیزی حدود ۵۵۰ لاشه گوسفندی فاسد از طریق گمرک بندرعباس وارد کشور شده و اکنون در شعبات بندرعباس در حال رسیدگی است یا اگر در موضوع توزیع کود دقت نشود امسال مجدد باید گندم وارد کنیم. در موضوع برنج هم طبق گزارش پلیس اقتصادی ۶۰ هزار تن برنج تقلبی وارد کشور شده که در شعبه ۹ دادیاری بندرعباس در حال رسیدگی است.

وی با اشاره به اختلاف قیمتی ۳۰۰ دلاری هر تن برنج وارداتی با برنج تولید داخل تصریح کرد: آیا راه حل تنظیم بازار و تامین نیاز مردم واردات برنج تقلبی است؟ شاید آقای وزیر پاسخ دهند که هنوز پول این برنج ها پرداخت نشده است اما طرف خارجی از شما ضمانت نامه گرفته و پول آن را وصول خواهد کرد. متاسفانه در این نابسامانی ارزی چیزی حدود یک میلیارد و ۳۰۰ هزار دلار سرمایه کشور خرج این واردات می شود، می توانید این پول را به تعاونی روستایی بدهید تا برنج را از کشاورز بخرد و با قیمت مناسب در بازار توزیع کند. لاهوتی با تاکید بر اینکه راه حل تنظیم بازار واردات نیست، اضافه کرد: یک زمانی ما هزار تن نخ ابریشم تولید می کردیم که البته همه آن مختص به استان گیلان نیست بلکه در اصفهان، خراسان، گلستان، آذربایجان و دیگر استان ها هم تولید می شود، اگر این هزار تن تولید ابریشم ما دست چینی ها بود آن را به ۱۰ هزار تن می رساندند. ما باید الان از جمله صادرکنندگان ابریشم می بودیم اما متاسفانه تعرفه واردات ابریشم از ۲۰۰ درصد به ۲۶ درصد رسیده یعنی ابریشمی که خود ما توان تولید آن را داریم با تعرفه تقریبا صفر وارد کشور می شود.

نماینده مردم لنگرود در مجلس در پایان با اشاره به تغییر کاربری زمین های کشاورزی و تاثیر آن در کاهش تولید محصولات، گفت: ۴ هزار هکتار از ۱۳ هزار هکتار باغات توت کشور، ۴ تا ۵ هزار هکتار از زمین های برنج و ۳ هزار هکتار از باغات چای تغییر کاربری داده شده است، کشاورزی که زمین کشاورزی را مانند فرزند خود می داند انتظار کمک از دولت ندارد تنها خواسته او این است که نگذارید یک عده آدم صاحب منافع که در دستگاه های دولتی نفوذ دارند مانع کار آن ها شوند. تامین نظر این صاحبان منافع را به منافع ملی، به دستان پینه بسته کشاورزان، سیب زمینی کاران و چای کاران نفروشیم. لاهوتی پس از استماع پاسخ های وزیر عنوان کرد: عرض بنده به وزیر این نبود که بازار را مدیریت نکردید بلکه صحبت بنده این است که مدیریت حاضر اشتباه است. مثلا در بازار گوشت تاکنون یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن گوشت وارد کشور کردید در حالی که یک و نیم میلیون رأس دام آماده کشتار در کشور داریم.

عرض ما این است که این پول را به تولیدکنندگان گوشت در داخل کمک می کردیم. وی ادامه داد: یا در موضوع برنج نمی گوییم برنج موردنیاز مردم و کشور را وارد نکنیم بلکه صحبت ما این است که برنج آلوده وارد کشور نکنیم، در همین موضوع واردات ۶۰ هزار تن برنج آلوده که در شعبات بندرعباس در حال رسیدگی است اختلاط آن در کمیسیون کشاورزی مجلس محرز شده و یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه کشور به جیب یک عده مفت خور رفت. نماینده مردم لنگرود در مجلس در ادامه با اشاره به ماجرای چای دبش، عنوان کرد: ما از شما انتظار داشتیم زمانی که جنایت چای دبش را می دانستید، بازار را به نحوی مدیریت می کردید که دیگر امسال چای وارد نمی کردید در حالی که در دوره مدیریت شما تاکنون چیزی حدود ۴۱ هزار تن چای دیگر وارد کشور شده که این ظلم به کشاورز است. لاهوتی در پایان تصریح کرد: اگر وزیر جهاد کشاورزی بپذیرد و پشت تریبون اعلام کند این اشتباهات گذشته را جبران می کند من قانع می شوم و به وی فرصت می دهم.

اقناع مشروط نماینده لنگرود از پاسخ‌های وزیر جهاد کشاورزی درباره واردات چای و برنج  در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، ۱۶ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی سوال مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود از غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت. در جریان بررسی این موضوع، این نماینده پس از استماع توضیحات وزیر جهاد، از پاسخ‌های وی به صورت مشروط قانع شد. وی همچنین برای رفع اشتباهات گذشته در مدیریت محصولات کشاورزی فرصت ۲ ماهه به وزیر جهاد کشاورزی داد. هادی قوامی طی تذکری با اشاره به مواد قانونی در زمینه موضوع استقلال اقتصادی و ریشه کن کردن فقر در جامعه گفت: اقتصاد داخلی بر روی برخی ضوابط استوار است.
وی با اشاره به تاکید بر افزایش تولیدات دامی و کشاورزی در کشور اظهار کرد: اخیرا پلیس امنیت اقتصادی گزارشی را در این زمینه آماده کرده است، در این گزارش به کشف۲۴ هزار و ۵۰۰ تن گوشت و مرغ منجمد احتکار شده به ارزش ۴ هزار میلیارد تومان منعکس شده است. همچنین در این گزارش به کشف ۶۰ هزار تن برنج تقلبی در معاملات دولتی آن هم به ارزش ۴ هزار میلیارد تومان اشاره شده است. به واقع برای همین دو قلم کالا ۸ هزار میلیارد تومان منابع صرف شده است. وی با اشاره به بند ۵ اصل ۴۳ قانون اساسی و منع اضرار به غیر و همچنین منع احتکار، گفت: این گونه رفتارها با اصل ۴۳ قانون اساسی در تغایر است. قوامی در ادامه با اشاره به کشف ۵ هزار و ۵۰۰ تن لاشه گوسفندی فاسد پیرو گزارش پلیس امنیت اقتصادی بیان کرد: سوال این است که ما مشغول چه کاری هستیم؟ ما باید تدابیر درستی در اینگونه مسایل داشته باشیم، متاسفانه برخی از اقدامات ما باعث شده تا مردم گرفتار تورم شوند.
با این حال توضیحات وزیر جهاد کشاورزی ما را قانع نمی‌کند. وی تاکید کرد: در حال حاضر عشایر ما گوسفند مازاد داشته، اما گوشت گوسفند از برزیل و همچنین از ناکجاآباد به کشور وارد می‌شود و دلالان در این بخش منابعی را به جیب می‌زنند. در نشست امروز، سمیه رفیعی، گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس درباره ۳ فقره سوال ملی نماینده لنگرود از وزیر جهاد کشاورزی را در جلسه علنی امروز مجلس قرائت کرد که متن آن به شرح زیر است.
خلاصه سوال ها: ۱- علت واردات بیش از نیاز چای چیست؟ ۲- علت واردات بیش از نیاز برنج در کشور چیست؟ ۳- علت عدم توجه به تولیدکنندگان برنج، چای و ابریشم در کشور چیست؟ نتیجه بررسی: در اجرای ماده (۲۰۷) آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، سوال‌های فوق در جلسه رسمی مورخ ۲۹/۸/۱۴۰۳ کمیسیون با حضور ۱۶ نفر از نمایندگان عضو کمیسیون، نماینده محترم سوال کننده و وزیر محترم، مطرح و پس از استماع اظهارات طرفین و نظر به عدم اقناع نماینده سوال کننده از پاسخ‌های ارائه شده وزیر محترم جهاد کشاورزی، کمیسیون قلمرو سوال‌ها را ملی تشخیص داده و مستند به بند (۳) ماده (۲۰۷) آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، گزارش سوال‌ها جهت استحضار نمایندگان محترم و طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تقدیم می‌گردد.
46
ز ز
ز