شناسهٔ خبر: 71168676 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیر عامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات:

۹ میلیون کالا در کشور کد گذاری شد

رشت - ایرنا - مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران گفت: تاکنون حدود ۹ میلیون کالا در کشور براساس استاندارد بین‌المللی GS۱ کدگذاری و شناسایی شده است.

صاحب‌خبر -

مهدی مظهری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در رشت اظهار کرد: سازمان جهانی GS۱ یک سازمان بین‌المللی در حوزه کدگذاری کالا و خدمت است و هر کالایی که بخواهد در زنجیره تامین و به ویژه فروش آن کالا وارد شود، باید شناسایی و کدگذاری شود.

وی در حاشیه رونمایی از طرح نظارت مردمی و تعیین موقعیت مکانی اصناف (GLN) در گیلان افزود: تمام کالاهایی که صادر می‌شود یا حتی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای به فروش می‌رسد با پیش شماره ۶۲۶ کدگذاری شده است.

وی ادامه داد: همچنین یک میلیون و ۵۰۰ هزار قلم کالای تدارکاتی که در صنایع وجود دارد را کدگذاری کرده‌ایم و امروز می‌دانیم کدام کالاها وارد می‌شوند و چه کالاهایی صادر می‌شوند.

مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران در ادامه به قیمت گذاری کالاها اشاره و بیان کرد: ما از یک استانداردی به عنوان GS۱ پیروی می‌کنیم و یکی از ۱۱۸ کشور جهان در این بخش هستیم و این کد یک زبان مشترک کسب و کار جهانی محسوب می‌شود.

مظهری اضافه کرد: اگر کشوری می خواهد صادرات داشته باشد باید محصولاتش دارای بارکد باشد.

وی عنوان کرد: این کالاهای دارای بارکد در صورت صادرات دیگر نیازی به دریافت کد جدید از کشور مقصد ندارند زیرا این کدها در حوزه بین الملل قابل رهگیری هستند.

وی در ادامه گفت: تاکنون برای حدود ۳۰۰ هزار قلم کالا در کشور قیمت مصرف کننده تعیین شده و مردم می توانند قیمت واقعی این کالاها را مشاهده کنند.

مظهری افزود: براین اساس این کالاها «بارکدیار» دارند که این بارکد در مایکت(مارکت فارسی زبان اندرویدی) قابل دانلود است تا مردم از روند قیمت این تعداد محصولات و قیمتهای واقعی آنها مطلع شوند که این امر باعث می شود تا برخی از صنوف که قیمت‌های بالاتری را عرضه می کنند، قیمتهایشان را کاهش داده و تعدیل کنند.

مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران به اجرای طرح GLN نیز اشاره و اظهار کرد: طرح نظارت مردمی و تعیین موقعیت مکانی اصناف(GLN) برای نخستین بار در کشور به صورت آزمایشی از امروز در گیلان اجرایی شده و قرار است در سایر استانها نیز به اجرا درآید.

مظهری افزود: با توجه به استقبال و برنامه ریزی که در استان گیلان انجام شد این طرح از حوزه صنوف آغاز شد و به مرور در همه بخش ها در سطح کشور انجام می‌شود و افزایش ارزش افزوده برای صنوف یکی از مزیت‌های اصلی این طرح با سایر طرح‌های موجود می‌باشد.

وی ادامه داد: این طرح در گیلان نخست در اتحادیه تلفن‌های همراه و تعمیرکاران این گوشی ها آغاز شده است زیرا تلفن‌های همراه بارکد بین المللی دارند و با اجرای این طرح همه مشتریان می توانند نحوه خدمات دهی و همچنین نوع کالاهای موجود در صنف مورد نظر را مشاهده کنند.