به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما محمدباقر قالیباف امروز در مراسم تجدید میثاق با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی اظهار داشت: دهه فجر برای همه ما بسیار عزیز و مبارک است درحقیقت فتح الفتوحی و تحولی برای جوانان این سرزمین زیر چتر دین است و این تقارن اتفاقی نیست. در تاریخ معاصر ما چیزی مثل دین نتوانسته ما ایرانیها را اینگونه کنار هم منسجم کرده و ما را تبدیل به یک ملت کند. اگر قدردان باشیم باید این سرمایه را حفظ کنیم که این رمز ماندگاری انقلاب ما است. همانطور که رهبر معظم انقلاب هم فرمودند انقلاب اسلامی بود که توانست امر ملی را در ایران احیا کند و این امام (ره) و مقام معظم رهبری بودند که این قطب نما و جهت گیری را به ملت عزیز ما دادند و حفظ کردند و انشاءالله حفظ خواهد شد؛ باید همین اندیشه، مسیر و راه را حفظ کنیم.
وی افزود: مردم سالاری امام ناشی از اسلام شناسی امام بود. امام بر همین اساس به مردم باوری رسید. امام به ما آموخت که هدف انقلاب پیش بردن دین و دنیای مردم توام با هم است و عدم غفلت از یکی به بهانه اولویت دادن به دیگری است. ایشان با همین باور توانست دین را عامل معرفت و حرمت در جامعه کند. امام به ما یاد داد فهمی که در آن مردم باوری نباشد، فهم درستی نیست؛ ایشان به ما یاد داد که محوریت در تمام امور اعم از اقتصاد، سیاست داخلی، سیاست خارجی و همه چیز با مردم است. همچنین در میان همه مردم، محرومین در اولویتند، زیرا آنهایی تا آخر خط با این انقلاب خواهند ماند که طعم محرومیت و فقر را چشیده باشد.
قالیباف گفت: مسئولان در جمهوری اسلامی فقط خادمان مردم هستند و ایجاد هرگونه زحمت برای مردم یا عدم رضایت مردم به خصوص و به ویژه قشرهای محروم باید خط قرمز عملکرد هر مدیر و مسئولی باشد. امام (ره) به مردم شریف ایران اعتماد به نفس ملی داد؛ ما در تمام فراز و نشیبهای این ۴۶ سال اخیر، از پیروزی انقلاب تا دوران دفاع مقدس، در عبور از فتنههای گوناگون، چالشهای امنیتی، فشارهای اقتصادی و تحریم، جبهه مقاومت، پیشرفتهای شگفت انگیز کشور، عرصههای علم و دانش و بسیار موارد دیگر، اعتماد به نفس ملی را در مردممان دیدیم و تجربه کردیم.
وی افزود: ما به هیچ بهانهای حق نداریم با عملکرد خودمان این اعتماد به نفس را از ملت بگیریم؛ چه با بیتوجهی، اشتباه رسانهای، ضعف حکمرانی در اقتصاد و یا ضعف مدیریت. در محرومیت نگه داشتن مردم چه از سر ناکارآمدی باشد چه به خاطر غرض ورزی، خلاف کرامت مردم است. اگر میبینیم نتیجه عملکرد مدیریتی ما چنین است باید با خودمان روراست باشیم و بدانیم که خلاف مکتب امام (ره) عمل میکنیم که کردهایم؛ نه اینکه کارنامه ضعیف خودمان را به نام امام و انقلاب ارائه کنیم. البته اگر دشمنان یا وادادگان اینگونه القا کنند که مردم از انقلاب بریده یا خسته شدهاند این هم یک دروغ بزرگ و یک مردم فریبی است. هیچ کس بیشتر از همین مردم پای انقلاب هزینه نداده و بیشتر از این مردم، انقلاب را از آن خودش نمیداند، اما وقتی عملکرد ما در شأن مردم نباشد قطعا حق با مردم است.
رئیس مجلس گفت: امام به بعضی از اقشار جامعه به طور ویژه تاکید داشتند و از آنها توقع پیشرانی، پیشاهنگی و کنشگری هم داشتند که نمونه آن جوانان، زنان، نخبگان، روحانیون، کارآفرینان، تولیدکنندگان و کارگران است. امام همچنین به نقش زنان در فرهنگ، تربیت و پرورش به ویژه فرزندان خود و اقتصاد تاکید ویژه داشتند. ایشان در وصیت نامه الهی و سیاسیشان نسبت به کنشگری زنان توجه دارند و از نقش آنها در اقتصاد هم تقدیر میکنند.
وی افزود: امام راحل به مسئله حصر اقتصادی که از زمان حیات ایشان تا به امروز که حلقه آن هم تنگتر شده است، اعتنا داشتند. آن چیزی که اقتصاد کشور را از حصار تحریمها بیرون میکشد، مردمی شدن است. اقتصاد ما به خاطر دولتی بودن ضریب آسیب پذیری بیشتر و تابآوری کمتر در برابر تحریم دارد. اعتماد به نفس فعال اقتصادی و تولید کننده ایرانی نباید بشکند. مداخله نابجا یکی از عوامل از بین رفتن این اعتماد به نفس است، اینجاست که باید حساس باشیم. دولت نه فقط خودش نباید چنین خطایی کند، بلکه باید با حمایت دقیق از اقتصاد مولد خصوصی، حافظ اقتصاد در خدمت مردم باشد.
قالیباف گفت: امام عزیز ما در حینی که به اقتصاد و سیاست داخلی اهمیت میداد، به همان میزان به سیاست خارجی هم تاکید داشت. نگاه امام در مورد سیاست خارجی بسیار روشن و پیشرو است. ایشان تاکید داشتند که همه نسبت به مسائل خارجی مسئولیت دارند، اما ناوبری به دست وزارت امور خارجه است. ایشان از رابطه با هر کشوری که نخواهد در امور مردم و کشور ما دخالت کند و ما را وابسته به خود نکند، استقبال کرده و اولویت هم با کشورهای اسلامی بیان میکردند. این مبانی و اصول محکم و شفاف، دست ما را برای تحول در روشها و دورهها و مسئلههای مختلف باز میکند.
وی افزود: میتوان به جرات گفت امام جزو اولین متفکرین مسلمانی بود که در مورد خطر رژیم صهیونیستی هشدار داد و حتی یکی از پایههای قیامش در برابر رژیم ستمشاهی، وابستگی شاه ملعون به صهیونیستها بود. شک نداریم وعده امام در مورد آزادسازی قدس به دست مسلمانان و مستضعفان هم صادق است و طبق سنتهای الهی اتفاق خواهد افتاد. امروز صهیونیسم که عصاره رذائل نظام سلطه است در مقابل وجدان جهانی سرافکنده شده است و به هیچ یک از اهداف راهبردی خود در غزه و جنوب لبنان نرسیده و نخواهد رسید.
رئیس مجلس گفت: مکتب امام مکتب توازن است، توازن بین عقلانیت، عدالت و معنویت؛ اگر این ترکیب موزون نباشد، بنای مردم سالاری دینی استوار نمیماند و ثمره شیرینی هم نخواهد داد. به تجربه خودمان هم که نگاه میکنیم هرجا از این ترکیب متوازن فاصله گرفتهایم و از مکتب امام و رهبری منحرف شدهایم، دین و دنیای مان در معرض خطر قرار گرفته است. مکتب امام مکتب تحول است. امروز ما اینجا جمع شدهایم تا با امام خمینی کبیر تجدید عهد کنیم که گامهای بعدی تحول آفرینی را هوشمندانهتر، مردمیتر و عقلانیتر برمیداریم.
وی افزود: اعتماد به نفس ملی که امام به ملت ایران داد، بزرگترین سرمایه ما در این مسیر است. امیدواریم همه ما بکوشیم تا این سرمایه را حفظ کنیم و تحت رهبری مقام معظم رهبری، اندیشه امام را پیش ببریم و ارتقا دهیم. اینجا امروز آمدهایم تا با امام و شهدا بیعت کنیم که تا جان داریم، راه امام و شهدا را ادامه خواهیم داد.