به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ هادی حقشناس در نشست هماندیشی اساتید و نخبگان دانشگاههای استان که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد با ابراز خرسندی از حضور در جمع اساتید و نخبگان دانشگاههای استان، اظهار کرد: تمام مطالب اساتید و نخبگان را یادداشت کرده و در حد توان و اختیار خود آن را در سطح ملی و استانی پیگیری میکنم.
وی با بیان اینکه تا قرن ۲۰ فلسفه قدرت کشورها به میزان پهناوری آنان بستگی داشته است، گفت: در چند دهه گذشته مبنای قدرت تغییر کرده و اکنون قدرت در حوزه فضای مجازی و هوش مصنوعی، تعیین کننده میزان اثرگذاری کشورهاست ، لذا با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم پیشتازی در عرصه هوش مصنوعی، باید به دنبال استفاده از این فرصت تاریخی برای پیشرفت و توسعه کشور بود.
استاندار گیلان با تأکید بر لزوم توجه به توسعه زیرساختهای کشور در کنار توجه به فضای مجازی، بیان کرد: جاده، فرودگاه و توسعه زیرساختها در کنار هوش مصنوعی، فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال از موضوعاتی است که باید به آن توجه شود تا زمینه توسعه همه جانبه کشور فراهم آید.
حقشناس با بیان اینکه متاسفانه ۶ برنامه توسعه نوشته شده در کشور اجرایی نشده است، گفت: دلیل این موضوع عدم لحاظ ظرفیت استانها بر اساس آمایش سرزمینی در برنامه ریزی ها و بهره نبردن از مزیت های منطقه ای است.
وی با بیان اینکه در گیلان با انبوهی از مسائل در بخشهای مختلف مواجه هستیم، افزود: اظهار نظرها باید کارشناسی و علمی باشد زیرا باعث توسعه کشور و حل مشکلات در عرصههای مختلف میشود، اما از سوی دیگر اظهار نظرهای غیر کارشناسی موجبات ایجاد نا امیدی در کشور را فراهم می کند.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به وحدت و همدلی در حل مشکلات استان و حتی کشور افزود: بخش زیادی از مسائل استان با همدلی و همکاری مردم قابل حل شدن است که نمونه بارز آن، در حوزه مدیریت پسماند قابل مشاهده است، زیرا در صورت مشارکت مردم در زمینه تفکیک زباله از مبدا بسیاری از معضلات حوزه پسماند، می تواند رفع شود.
حقشناس با بیان اینکه آلودگی تالاب بینالمللی انزلی و ۲ رودخانه زرجوب و گوهر رود منجر به نابودی رشت و بندر انزلی خواهد شد، تصریح کرد: اگر در دهههای گذشته مشکلات زیست محیطی به درستی مطرح و برای ان چاره جویی میشد، امروز شاهد بحران های زیست محیطی در گیلان نبودیم.
وی تالاب ها و رودخانه های استان اعم از زرجوب و گوهررود را سرمایه ای متعلق به کل کشور دانست و تصریح کرد: در حالی که میانگین اجرای شبکه فاضلاب و احداث تصفیه خانه در کشور ۶۶ درصد بوده، نرخ میانیگن اجرای طرح های فاضلاب در گیلان ۲۶ درصد است، از همین رو با توجه به بالا بودن سطح آب های زیرزمینی در استان های شمالی، اجرای طرح های فاضلاب در شمال کشور باید به یک مطالبه ملی تبدیل شود.
استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت توجه به شناسایی مسائل اولویتدار استان، افزود: در تلاشیم تا مشکلات گیلان را بر اساس اولویت شناسایی کنیم و بر همین اساس موضوعات مختلف احصا و قطعاً تمامی این معضلات با تلاش و وحدت و همچنین استفاده از ظرفیت نخبگانی قابل حل خواهد بود.
حقشناس با درخواست از اساتید و نخبگان دانشگاهی در خصوص ارائه راهحل در خصوص حل مشکلات استان در بخشهای زیست محیطی، اقتصادی، گردشگری، کشاورزی و صنعت، تصریح کرد: از تمامی اساتید و نخبگان دانشگاهی و حتی دانشجویان میخواهم که بازوی دولت بوده و به حل مشکلات استان کمک و راه حلهای خود را ارائه دهند.
گفتنی است در پایان این جلسه از سومین پوستر جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی به میزبانی دانشگاه گیلان با حضور هادی حقشناس استاندار گیلان رونمایی شد.