شناسهٔ خبر: 71131218 - سرویس فرهنگی
منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

صوت خوشی که برای تلاوت قرآن است

گوش‌ و جان این بانوی جوان لبنانی از چهار سالگی به شنیدن آیات الهی آشنا شده است، همان زمانی که مادرش سوره‌های قرآن را برایش نجوا می‌کرده است.

صاحب‌خبر -

آرزویش تلاوت قرآن در حرم علی بن موسی‌الرضا(ع) بوده که به آن رسیده است؛ آن هم نه یک قرائت معمولی، بلکه تلاوتی در سطح مسابقات بین‌المللی قرآن کریم. با ده‌ها قاری ممتاز در کشور خودش رقابت کرده و در چندین مسابقه شرکت کرده تا توانسته به عنوان نماینده کشورش انتخاب شود.

در ادامه گفت‌وگویی داریم با حورا حمزی که به عنوان یکی از نفرات برتر این دوره از مسابقات برگزیده شده است.

همه چیز را رها کردم تا در مسیر قرآن ثابت‌قدم باشم

تا ۲۰ سالگی مداح بوده و با صدای خوشش در مراسم مختلف در مدح اهل‌بیت(ع) می‌خوانده تا اینکه تصمیم می‌گیرد از این استعداد خدادادی در راه تلاوت قرآن کریم استفاده کند؛ «سه سال پیش، یادگیری قرآن در رشته ترتیل را آغاز کردم. پیش از آن سرودخوان و مداح بودم، اما همه چیز را کنار گذاشتم تا در مسیر قرآن ثابت‌قدم‌تر باشم و این راه را بهتر و کامل‌تر طی کنم».

گوش‌ و جان این بانوی جوان لبنانی از چهار سالگی به شنیدن آیات الهی آشنا شده است، همان زمانی که مادرش سوره‌های قرآن را برایش نجوا می‌کرده است. حورا می‌گوید: «از چهار سالگی مادرم مرا به شنیدن صدای قرآن عادت داده بود و در طول این ۲۰سال من صرفاً شنونده قرآن بودم، ولی پس از آن تصمیم به یادگیری جدی و حرفه‌ای آن گرفتم. از محضر اساتید مختلفی استفاده کردم و با کمک آن‌ها و تمرین و تلاش توانستم این مسیر را طی کنم».

در طول سه سال فعالیتش در حوزه قرآن، هر چند ماه یک‌بار در مسابقات مختلف بین‌استانی در کشورش شرکت کرده و بارها و بارها در این رقابت‌ها موفق به کسب رتبه‌های برتر شده است؛ «در این مدت در همه رقابت‌های قرآنی‌ای که در کشورم برگزار شده شرکت کردم و تقریباً همیشه جزو منتخبان بوده‌ام. حضور در همین مسابقات سبب شد به انتخاب این شیوه زندگی و ادامه مسیر قرآنی ترغیب شوم».

حورا حمزی این روال را در دوران شیوع کرونا نیز حفظ کرده و در بیش از ۱۰ مسابقه مجازی، قرآن تلاوت کرده است. قرارگرفتن مداوم نامش در میان نفرات برتر رقابت‌های مختلف قرآنی در کشور لبنان و البته درخشش در مسابقات انتخابی، مسئولان مرکز قرآنی این کشور را واداشته تا او را به عنوان نماینده لبنان در رشته ترتیل بانوان برای شرکت در مسابقات بین‌المللی قرآن به ایران اعزام کنند.

صوت خوشی که برای تلاوت قرآن است

هر دو خواسته‌ام یک‌جا اجابت شد

این قاری جوان لبنانی تنها به یادگیری قرائت کلام‌الله مجید بسنده نکرده و همزمان با آن، حفظ قرآن کریم را نیز آغاز کرده و موفق به حفظ ۱۵ جزء شده و در کنار آن از چند ماه گذشته هم در رشته تحقیق در حال تمرین و ممارست بوده است. همه این سه سال را با دنیای قرآن مأنوس بوده اما همواره یک آرزو در دلش داشته که آن را هنگام زیارت سال گذشته از امام رضا(ع) خواسته است؛ «سال گذشته نخستین باری بود که به ایران سفر کردم و به زیارت امام رضا(ع) آمدم. از ایشان درخواست کردم به من این توفیق را بدهند که سال آینده در مسابقات قرآن کریم ایران شرکت کنم. حقیقتاً اصلاً این توقع را نداشتم که این مسابقات در مشهد برگزار شود و زیارت دوباره حضرت رضا(ع) هم نصیبم شود».

این قاری لبنانی درباره حس و حال این تلاوت می‌گوید: «سال گذشته که به زیارت آمدم از آقا خواستم توفیق تلاوت در حرم خودشان را به من بدهند. باورم نمی‌شد این اتفاق بیفتد و به آرزوی قلبی‌ام یعنی تلاوت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع) دست یابم، آن هم در مسابقات بین‌المللی قرآن. انگار همه آرزوهایم یک‌جا برآورده شده‌اند و از این بابت خدا را شاکرم».

او در ۲۳ سالگی به این خواسته قلبی رسیده و آیات نور را در حرم منور امام هشتم(ع) به زیبایی هرچه تمام‌تر تلاوت کرده است؛ تلاوتی که منجر شد هیئت داوران او را به عنوان رتبه سوم در رشته ترتیل بخش خواهران انتخاب کنند.

وظیفه مسلمین حرکت در امتداد مسیر قرآن است

«قرآن تنها نسخه کمال» این شعار چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران است. نظر حورا حمزی را درباره این شعار می‌پرسیم و او در پاسخ می‌گوید: «اساسی‌ترین هدف انسان در دنیا رسیدن به کمال است، آن کمال، نزدیکی به خداست و عبادت، یکی از وسیله‌های رسیدن به آن به شمار می‌آید. به اتفاق نظر همه مسلمانان جهان حتی غیرمسلمانان، قرآن یک معجزه الهی است و می‌دانیم این معجزه الهی کلام انسان نیست و از سمت خدا به پیامبر(ص) نازل شده است. بنابراین برای رسیدن به آن کمال نهایی و نزدیکی به خدا باید اعمالمان بر اساس احکامی که در قرآن کریم نازل شده باشد تا راه نجات را بیابیم».

او در ادامه، برگزاری این نوع مسابقات را برای وحدت قلوب مسلمین و تشویق به عمل به به فرامین آن کمک‌کننده می‌داند و می‌گوید: «قرآن رسالتی است از سمت خداوند برای پیغمبر(ص) که آن را به عنوان نور هدایتی برای مردم کل دنیا آورده است. امامت نیز در امتداد پیامبری و نبوت آمده و هیچ زمینی در هیچ موقعیتی از حضور حجت خدا خالی نمی‌شود. در طول تاریخ، امتداد نبوت با امامت ادامه داشته و تا ظهور حجت بن‌الحسن(عج) نیز ادامه دارد. این وظیفه ماست که در مسیر این امتداد قرار بگیریم و کل جهانیان را به این مسیر دعوت کنیم. در حال حاضر این یک واجب و وظیفه برای همه مسلمانان است که برای تطبیق احکام اسلامی و بودن در مسیر اسلام واقعی در امتداد قرآن و ائمه(ع) باشند و برای رسیدن به اسلام ناب محمدی تلاش کنند. امروز نیز که در جوار حرم علی بن موسی‌الرضا(ع) هستیم، این مسیر قرآنی را طی می‌کنیم و قطعاً این یک لطف و تفضل از سمت خدا بوده است».