نماینده مردم شیراز در خصوص افزایش پلکانی تعرفه مشترکین پرمصرف گاز بیان کرد: شدت مصرف انرژی ایران در شاخص های بین المللی ، چهار الی پنج برابر متوسط جهانی است، مصرف بی رویه سبب تلف شدن منابع و همچنین افزایش نیاز به سرمایه گذاری در این حوزه می شود. همانطور که مشاهده می کنیم در ایام پیک مصرف دچار ناترازی و کمبود گاز هستیم و ممکن است یک رشته از فعالیت ها در این ایام مختل شود.
جعفر قادری در ادامه تصریح کرد: درست است که خداوند این ثروت گرانبها را در اختیار ما قرار داده اما مصرف بدون حد و مرز آن قطعا معقول و منطقی نخواهد بود. مشترکین باید در بهترین حد و طبق الگوهای بهینه ی مصرف، از گاز و در مجموع انرژی های موجود استفاده کنند.
وی در ادامه افزود: یکی از راه هایی که می تواند به متعادل سازی مصرف مشترکین پرمصرف کمک کند، موضوع افزایش پلکانی تعرفه ی گاز مشترکین پرمصرف است. مشترکانی که مصرفی طبق الگوهای بهینه ی تعریف شده دارند، از یارانه های موجود استفاده می کنند اما افرادی که گاز را به صورت بی رویه مصرف می کنند باید بهای واقعی آن را بپردازند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در مجلس شورای اسلامی در ادامه متذکر شد: گاهی مشترکینی هستند که حتی در روزهای سرد سال و در دوران حساس پیک مصرف همچنان از گاز برای گرم کردن آب استخر خانه شان استفاده می کنند، قطعا دلیلی برای پرداخت یارانه به این مشترکین وجود ندارد.
این نماینده در ادامه افزود: ایران می تواند هر مترمکعب گاز را به قیمت بیش از 33 سنت به کشورهای همسایه صادر کند، وقتی می توان چنین مبالغی را از کشورهای همسایه دریافت کرد و ارز آوری داشت، چه دلیلی وجود دارد که درآمدهای این چنینی را رها کرد و قیمت را برای مشرکین پرمصرفی که مصرف بی رویه دارند بسیار پایین اعمال کنیم؟
وی در ادامه بیان کرد: مکانیزم افزایش پلکانی تعرفه ی مشترکین پرمصرف می تواند پرمصرفان را به سوی مصرف معقول و منطقی سوق دهد، این مکانیزم باعث می شود پرمصرف ها بهای تمام شده ی گاز را بپردازند.
قادری در ادامه افزود: در حال حاضر در شرایطی هستیم که گاز باید به مصرف پتروشیمی ها تبدیل شود، نباید به راحتی این نعمت الهی را تلف کرد. زمانی که فرصت صادرات گاز با قیمت مناسب به سایر کشور ها به ویژه در فصول سرد سال وجود دارد، چرا باید گاز را با قیمت بسیار کم در اختیار مشترکین پرمصرف قرار داد. اعمال قیمت های تصاعدی می تواند تمایل پرمصرفان به مصرف بهینه را افزایش دهد.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در پایان متذکر شد: مصرف بهینه ی گاز سبب از بین رفتن ناترازی برق نیز می شود، به دنبال قطعی گاز، قطعی برق صورت می گیرد. درواقع ناترازی در گاز می تواند سبب ناترازی برق و حتی ناترازی در درآمدهای ارزی و درآمدهای مالیاتی، ناترازی در بودجه ی کشورو ......... نیز شود. وقتی نتوانیم گاز و برق مورد نیاز تولیدکننده را تامین کنیم نباید انتظار تسویه ی به موقع تسهیلات و یا پرداخت مالیات را از آن ها داشته باشیم.