شناسهٔ خبر: 71112147 - سرویس فرهنگی
منبع: جوان | لینک خبر

افتتاحیه چهل و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با تکریم پیشکسوتان برگزار شد

نقش پر رنگ مولوی و اشارات عرفانی در افتتاحیه فیلم فجر

در مراسم افتتاحیه چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر، رئیس سازمان سینمایی با به میان کشیدن پای مولوی و اینکه اگر راه‌ها مختلف است، اما مقصد یکی است. همه متفقند و یگانه و همه را درون‌ها به کعبه متفق است تلاش کرد وجوه هنری و فرهنگی از شعار وفاق ارائه دهد. 

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: در مراسم افتتاحیه چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر، رئیس سازمان سینمایی با به میان کشیدن پای مولوی و اینکه اگر راه‌ها مختلف است، اما مقصد یکی است. همه متفقند و یگانه و همه را درون‌ها به کعبه متفق است تلاش کرد وجوه هنری و فرهنگی از شعار وفاق ارائه دهد. 
مراسم افتتاحیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر پنج‌شنبه شب با حضور جمعی از مسئولان وزارتخانه، سازمان سینمایی و مدیران جشنواره در تالار وحدت برگزار شد. در ابتدای این مراسم، منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره فیلم فجر به عنوان اولین سخنران گفت: شما که در این جمع حاضرید هم فرهنگ و هم هنر را می‌شناسید و به آن باور دارید. ما چهره می‌سازیم، حضرت حق یک چهره به ما بیشتر نداده و در جهانی که زیست می‌کنیم، دنبال چهره‌سازی هستیم با ابزار درام، ادبیات و دیگر شاخه‌های هنری که قدرت تجسم به ما می‌دهد. 
وی افزود: ما همه رازهایمان را درون درخت‌هایی پنهان می‌کنیم. امشب برای من عزیز است، نه به خاطر اینکه دبیرم، به این دلیل که در افتتاحیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر باشیم و بزرگداشت سیروس الوند را بگیریم. این از همان رنج و سرمستی‌هایی است که باید برای آن هلهله کنیم. رضا بابک که سال‌ها برای ما چهره ساخته و صدای طلایی که از یاد‌ها نمی‌رود، منوچهر والی‌زاده است که به دلیل شرایط جسمی‌اش نتوانست در جمع ما باشد. ما تکلیف‌مان تکریم از بزرگان است و آنها باید به ما افتخار بدهند. 
دبیر جشنواره فیلم فجر خاطر نشان کرد: امیدوارم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر فرصتی باشد برای جوانانی که مستعدند و می‌توانند همچون گذشتگان‌شان رنج و سرمستی بزرگ بودن و مؤثر بودن در دنیای فرهنگ و هنر را تجربه کنند. 
رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی در بخشی دیگر از افتتاحیه به این نکته اشاره کرد: سینما راوی بخشی از تاریخ و شکل‌دهنده حافظه جمعی است و به تاریخ و زبان و فکر جان می‌بخشد. گرچه سینما در جهان و به تبع آن در ایران عمری طولانی ندارد، اما عالمی که در آن متولد شده و زبانی که با آن سخن می‌گوید و روایتگری می‌کند در نزد متفکران و ادیبان از دیرباز شناخته شده‌است. 
فریدزاده ادامه داد: اگر راه‌ها مختلف است، اما مقصد یکی است. نمی‌بینی که راه به کعبه بسیار است، بعضی را از روم است و بعضی را از شام و بعضی را از چین و بعضی را از دریا از سوی هند و یمن؛ پس اگر در راه‌ها نظر کنی اختلاف عظیم و مباینت بی‌حد است، اما، چون به مقصود نظر کنی همه متفقند و یگانه و همه را درون‌ها به کعبه متفق است و درون‌ها را به کعبه ارتباطی و عشقی و محبتی عظیم است. در اندیشه گرفت نیست و درون عالم آزادی است، زیرا اندیشه‌ها لطیفند و برایشان حکم نتوان کردن. 
رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: این سخن را مولانا جلال الدین بلخی ۸۰۰ سال پیش بیان کرد وکمتر زبانی در جهان می‌توان یافت که پس از قرن‌ها چنین‌تر و تازه باشد: همین سخن تازه بگو تا که جهان تازه شود. 
چنانکه در آن زمان صنعتگران به خیال عالم نو خلق می‌کردند و دوستان و همراهان ما در این زمانه با صنعت تصویر جهانی در می‌افکنند که حال ما را حکایت و روایت می‌کند و مردمان را به طریق ثواب و سخن سدید رهنمون می‌سازد. تا باد چنین بادا. 
مراسم افتتاحیه با اهدای جوایز به برگزیدگان بخش تبلیغات مسابقه سینمای ایران با حضور هیئت داوران این بخش ادامه پیدا کرد و تندیس بهترین آنونس و تیزر به قدیر حمزه امامچای برای فیلم «روشن» اهدا شد. سپس سیمرغ بلورین بهترین پوستر به محمد روح‌الامینی برای فیلم «در آغوش درخت» اهدا شد و تندیس سیمرغ بلورین بهترین عکس نیز به حسن شجاع‌کنی برای مجموعه عکس‌های فیلم «برف آخر» رسید. همچنین در این مراسم از رضا بابک بازیگر، منوچهر والی‌زاده دوبلور و سیروس الوند کارگردان سینمای ایران به عنوان سه هنرمند برجسته سینمای ایران تجلیل شد.