شناسهٔ خبر: 71097414 - سرویس اقتصادی
منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور:

از مشکلات اصلی دامداران دسترسی به بازارهای فروش محصولات دامی است

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور یکی از مشکلات اصلی دامداران را عدم دسترسی به بازارهای مناسب برای فروش محصولات دامی دانست و گفت: ایجاد شبکه‌های توزیع مستقیم محصولات دامی از دامدار به مصرف ‌کننده و توسعه شرکت‌های تعاونی دامداران برای افزایش قدرت چانه‌زنی در بازار به دامداران کمک می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسن خمیس‌آبادی طرح رشد تولید در دامداری‌های روستایی با هدف دستیابی به ارتقای خوداتکایی در تولید گوشت قرمز را یکی از اقدامات کلیدی وزارت جهاد کشاورزی دانست و اظهار کرد: این طرح، افزایش بهره‌وری، بهبود معیشت دامداران و توسعه پایدار بخش دامپروری کشور را رقم می‌زند.

وی با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح به شکل موفق نیاز است که همه جوانب آن در نظر گرفته شود، افزود: ترویج تحقیقات علمی انجام شده توسط محققان علوم دامی، بهبود زیرساخت‌ها، ارتقای سطح آگاهی دامداران و استفاده از فناوری‌های نوین، از مهمترین مواردی است که عدم توجه به آن، طرح را بی‌نتیجه می‌گذارد.

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور خاطرنشان کرد: دامداری‌های سنتی روستایی و عشایری معمولاً به روش‌های سنتی اداره می‌شوند که باعث کاهش بهره‌وری و افزایش هزینه‌های تولید می‌شود، بنابراین نیاز است که دوره‌های آموزشی کاربردی درباره تغذیه دام، بهداشت، اصلاح نژاد و مدیریت بیماری‌ها برای این قشر برگزار شود و در کنار آن تشکیل کارگاه‌های عملی بسیار ضروری است.

وی استفاده از نژادهای پُربازده و مقاوم به شرایط اقلیمی ایران، توسعه برنامه‌های اصلاح نژادی برای افزایش تولید شیر و گوشت، بهره‌گیری از فناوری تلقیح مصنوعی برای بهبود ژنتیکی دام‌های بومی و بهبود بهداشت و کنترل بیماری‌ها را از مهمترین الزامات رشد تولید معرفی کرد و گفت: یکی از مشکلات اصلی دامداران را عدم دسترسی به بازارهای مناسب برای فروش محصولات دامی است و ایجاد شبکه‌های توزیع مستقیم محصولات دامی از دامدار به مصرف کننده و توسعه شرکت‌های تعاونی دامداران برای افزایش قدرت چانه‌زنی در بازار به دامداران کمک می‌کند تا در کنار در دسترس بودن زیرساخت‌های فرآوری و بسته‌بندی گوشت و لبنیات، ارزش افزوده بیشتری تولید کنند.

خمیس‌آبادی به نقش مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور در اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: محققان این مؤسسه می‌توانند با اجرای پژوهش‌های کاربردی، بهبود کیفیت و بهره‌وری دامداری‌ها را رونق بخشند. تحقیق در زمینه اصلاح نژاد دام‌های بومی، پژوهش درباره روش‌های نوین تغذیه دام برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بازدهی و توسعه مدل‌های جدید مدیریت دامداری برای کاهش تلفات و افزایش بهره‌وری، مثال‌هایی از این نمونه است.

وی با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد گوشت قرمز کشور توسط دامداری‌های کوچک مقیاس تولید می‌شود، توضیح داد: ارائه مشاوره‌های تخصصی به دامداران و تهیه دستورالعمل‌های کاربردی در زمینه‌های مختلف پرورشی و مدیریتی، آموزش و ظرفیت‌سازی برای دامداران و کارشناسان مانند برگزاری مراسم روز مزرعه یا دوره‌های آموزشی، تولید کتابچه‌ها، هندبوک‌ها، تراکت‌ها و غیره، جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها برای ارزیابی میزان پیشرفت طرح در مناطق مختلف، شناسایی نقاط ضعف و مشکلات احتمالی و پیشنهاد راهکارهای اصلاحی، از مهمترین مواردی است که نقش مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در رشد تولید دامداری‌های روستایی و عشایری را پررنگ‌تر می‌کند.

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور تصریح کرد: مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور به عنوان یک بازوی علمی معاونت بهبود تولیدات دامی، از تمام ظرفیت خود برای محقق شدن این برنامه علمی و کارآمد استفاده خواهد کرد.