قاسم جوادزاده مقتدر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان گوشت قرمز وارداتی در قالب بستهبندی با قیمت هر کیلو سه میلیون و ۱۰۰ هزار ریال طی ۶ ماه گذشته در استان توزیع شد.
وی بیان کرد: برای ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان هم برنامه ریزی شده که حداقل ۳۰۰ تن گوشت قرمز وارداتی از طریق فروشگاهها، شبکههای عرضه زنجیرهای، اتحادیهها، تعاونیهای مصرف کارکنان دولت و کارگری و نیز شرکتهای تعاونی روستایی توزیع شود.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: همچنین با هماهنگی انجمن واردکنندگان موادخام دامی کشور گوشت منجمد گوساله و گوسفند به صورت نامحدود و با توجه به درخواست مباشرین استانی تامین و در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: افزون بر ۱۳ هزار و ۸۰۰ تن شکر نیز امسال از طریق بازارگاه و بر اساس مجوزهای تولید شکر با قیمت دولتی در اختیار واحدهای صنفی و صنعتی قرار گرفته است، علاوه بر سامانه بازارگاه نیز ۲۲۰ تن شکر از منابع ذخیره استانی در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفت تا نیاز تولیدی آنها تا پایان سال رفع شود.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در تامین و توزیع مرغ در استان مشکلی وجود ندارد، افزود: ۳۵۰ تن مرغ منجمد در گیلان در دست توزیع است که مباشران و فروشگاههای بزرگ میتوانند با مراجعه به کارگروه تنظیم بازار شهرستانها نسبت به تامین و توزیع آن اقدام کنند.
وی در ادامه با اشاره به تمهیدات لازم برای تامین، توزیع و نظارت کالاهای اساسی در ایام پایانی سال ۱۴۰۳ و ماه مبارک رمضان اظهار کرد: همه ساله در روزهای آخر سال و تعطیلات نوروزی و نیز همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان تمهیداتی از سوی دولت و سازمان جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار انجام میشود که گام نخست تامین کالاهای اساسی است و طی برنامه ریزی ها و تدابیر اندیشیده شده، کمبود و مشکلی وجود ندارد.
جوادزاده مقتدر اضافه کرد: برنامهریزی برای تولید و توزیع مرغ گرم A و +A هم از طریق ۲ زنجیره در سه کشتارگاه مدرن گیلان انجام شده و برنامهریزی برای توسعه و توزیع آنها در دست بررسی و اقدام است.
کشتارگاهها در سه رده A+، A و B دسته بندی میشوند و ملاک اصلی، داشتن خط اتوماتیک است، کشتارگاههایی که خط اتوماتیک ندارند و روندها از طریق دستی انجام میشود در گروه B قرار میگیرند، مرغی که به طریق دستی کشتار میشود، امعاء و احشاء داخلیاش مانند ششها، نای و مری در لاشه باقی میماند.
کشتارگاههای دارای خط تولید در درجه A و+A دسته بندی شده و همه امعاء و احشاء کاملا تخلیه میشود با این تفاوت که در درجه +A، مرغ با چیلر هوایی که با سرعت سرد کردن بالا و روشهای شست و شو و ضدعفونی خطوط با تکنولوژی پیشرفته انجام میشود و عموما وزن مرغ هم کنترل شده و حداکثر ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم است.
اما در درجه A از چیلر آبی که سرعت سرد کردن گوشت مرغ، پایینتر است، استفاده میشود، این درجهبندیها به مصرفکنندگان کمک میکند تا محصولات باکیفیت و ایمن را با آگاهی بیشتری انتخاب کنند و از استانداردهای لازم اطمینان یابند.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در ادامه با اشاره به طرح تشدید نظارت بر بازار از سه ماه گذشته در استان اظهار کرد: در اجرای این طرح بیش از ۲۰ اکیپ نظارتی با افزون بر ۱۸۰ بازرس جهادکشاورزی و اتاق اصناف همکاری دارند. در سه ماه گذشته تاکنون افزون بر ۲ هزار و ۱۰۶ بازرسی در سامانه ۱۲۴ ثبت شد که ۱۱۷ فقره تخلف به تعزیرات معرفی شدهاست.
گیلان با ۹ واحد پرورش مرغ اجداد گوشتی فعال رتبه نخست، ۱۰۵ واحد مرغ مادر جایگاه دوم و ۸۷۹ واحد مرغ گوشتی رتبه سوم تولید گوشت مرغ در کشور را دارد.
بر اساس آخرین آمارها نزدیک به ۷۵ درصد فعالیتهای صنعت طیور در گیلان در قالب زنجیره تولید است که گیلان از این نظر از رتبه نخست در کشور برخوردار است، ۱۰ زنجیره تولیدی بزرگ نیز «از تولید جوجه یک روزه تا خوراک دام» در استان فعال است.
همچنین ۲۳ کارخانه جوجهکشی با ظرفیت بیش از ۴۱ میلیون قطعه در هر دوره در استان گیلان فعالیت میکند.