شناسهٔ خبر: 71023691 - سرویس بین‌الملل
منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

آزمونی حیاتی برای دولت و ارتش لبنان

در پی پایان مهلت ۶۰ روزه توافق آتش بس در لبنان، حرکت مردم لبنان به سمت مناطق جنوبی در حالی اتفاق می افتد که گزارش ها از شلیک نظامیان صهیونیستی به سمت مردم در برخی نقاط حکایت دارد؛ دست کم ۱۱نفر در جنوب لبنان کشته و ۸۳ نفر دیگر زخمی شدند.

صاحب‌خبر -

قدس؛ بر اساس توافقنامه آتش بسی که در ماه نوامبر سال گذشته میلادی بین حزب الله و رژیم صهیونیستی امضا شد، حزب الله و اسرائیل توافق کرده بودند که نیروهای خود را طی مهلتی ۶۰ روزه از تاریخ آغاز توافق در ۲۷ نوامبر از مناطق مشخص شده در جنوب لبنان خارج کنند. با این حال علیرغم پایان یافتن مهلت تعیین شده نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی نه تنها عقب نشینی نکرده اند بلکه با صدور بیانه ای تاکید کرده اند که تا مدتی نامشخص در منطقه حضورخواهند داشت.

این در حالی است که با پایان یافتن مهلت ۶۰ روزه هزاران لبنانی که به دلیل جنگ آواره شده بودند وارد جاده‌هایی شدند که آنها را به سمت جنوب لبنان و خانه هایشان می‌رساند.

نقض توافق آتش بس از سوی رژیم صهیونیستی

حرکت مردم لبنان به سمت مناطق جنوبی در حالی اتفاق می افتد که گزارش ها از شلیک نظامیان صهیونیستی به سمت مردم در برخی نقاط حکایت دارد؛ مقامات لبنانی اعلام کردند که دست کم ۱۱ نفر امروز یکشنبه توسط نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان کشته و ۸۳ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

مذاکره کنندگان اظهار امیدواری میکردند که توافق کنونی دائمی می‌شود و آرامش را به منطقه باز می‌گرداند اما با توجه به وقایع امروز، سناریوی بسیار متفاوتی در حال شکل گیری است.

ادامه حضور نیروهای اسرائیلی در بخش‌هایی از جنوب لبنان اما نگرانی‌هایی را نسبت به تداوم اشغال اسرائیل و از سرگیری خصومت‌ها بین اسرائیل و حزب‌الله برانگیخته است.

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در واکنش به نقض توافق از سوی رژیم صهیونیستی در اظهاراتی درباره وقایع جنوب لبنان که با بازگشت اهالی به محل زندگی خود و البته عدم عقب نشینی نظامیان صهیونیست همراه شده، از جامعه بین‌الملل و کشورهای ناظر توافق آتش‌بس خواست فوراً اسرائیل را ملزم به خروج فوری از اراضی اشغالی در جنوب لبنان کنند.

آزمونی حیاتی برای دولت و ارتش لبنان

«نجیب میقاتی» نخست وزیر موقت لبنان نیز گفت: ما از کشورهای ناظر توافق آتش‌بس می‌خواهیم دشمن اسرائیلی را مجبور به عقب‌نشینی از خاک ما کنند. ما هشدار می‌دهیم که عقب‌نشینی از پایبندی به بندهای آتش‌بس و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت عواقب وخیمی دارد.

با این حال گزارش رسانه‌های محلی حاکی از آن است که نیروهای اشغالگر تلاش می‌کنند راه‌های مواصلاتی برخی از مناطق جنوب لبنان را با بولدوزر مسدود و با اقدام به تیراندازی از حرکت مردم به سمت خانه هایشان جلوگیری کنند.

به گفته نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان، اسرائیل در حال حاضر تقریباً ۷۰ درصد از مناطقی را که پس از حمله به لبنان در پاییز گذشته تصرف کرده بود، همچنان تحت اشغال دارد و از زمان اجرایی شدن توافق آتش بس در ۲۷ نوامبر تاکنون بیش از ۶۸۰ مورد توافق نامه را نقض کرده است.

بر اساس بیانیه ارتش لبنان، مقامات ارتش لبنان اعلام کردند که آماده تکمیل استقرار خود در جنوب هستند اما این مهم "به دلیل تعلل در عقب نشینی توسط دشمن اسرائیلی" به تعویق افتاده است. ارتش لبنان همچنین تاکید کرده است که یگان‌های نظامی ارتش موارد نقض مداوم توافق، حمله به حاکمیت لبنان و تخریب زیرساخت‌ها از جمله تخریب و سوزاندن خانه‌ها در روستاهای مرزی توسط دشمن اسرائیلی را زیر نظر دارد!

مقامات صهیونیستی اما دلیل عدم عقب نشینی به موقع از جنوب لبنان را نگرانی‌ از فعال ماندن حزب‌الله در جنوب لبنان و تردید در مورد توانایی ارتش لبنان برای مهار این گروه عنوان کرده است. ادعایی که البته از سوی مقامات حزب الله رد شده و آنها گفتند که «متعهد» به رعایت شرایط آتش بس هستند.

آزمونی حیاتی برای دولت و ارتش لبنان

به گفته تحلیلگران شرایط کنونی در لبنان آزمونی حیاتی برای رهبران جدید لبنان، از جمله جوزف عون رئیس جمهور و نواف سلام، نخست وزیر به حساب می اید چرا که آنها پیشتر مدعی به دست گرفتن کنترل سیاسی و نظامی لبنان و حفظ تمامیت ارضی و حاکیمت این کشور در برابر تجاوز دشمن صهیونیستی شده بودند.

بدیهی است که ادامه حضور اشغالگران در جنوب لبنان و عدم واکنش مناسب از سوی دولت و نیروهای ارتش این کشور نه تنها به معنای ناتوانی آنها در حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت لبنان در برابر نیروهای متجاوز خواهد بود بلکه تهدیدی برای از بین بردن حرکت سیاسی کنونی در لبنان است، جایی که برای اولین بار طی دهه‌های گذشته تلاش جدی برای تثبیت وضعیت سیاسی رخ داده است.

آزمونی حیاتی برای دولت و ارتش لبنان

حزب الله: دولت موظف به بیرون کردن اشغالگران است

روز جمعه، مقامات حزب الله در بیانیه ای هشدار دادند که اگر نیروهای اسرائیلی بعد از روز یکشنبه در لبنان بمانند، به منزله «حمله به حاکمیت لبنان و آغاز فصل جدیدی از اشغال» خواهد بود و وظیفه بازپس گیری زمین و خارج کردن آن از چنگال اشغالگران بر عهده دولت است.

در اوایل ماه میلادی جاری بود که قانونگذاران لبنانی پس از سال ها بن بست سیاسی، رئیس جمهور و چند روز بعد نخست وزیر جدید لبنان را انتخاب کردند اما کارشناسان خاورمیانه نسبت به این مسئله هشدار داده‌اند که اگر اسرائیل به اشغال لبنان ادامه دهد، می‌تواند شعله‌های دوباره جنگ در منطقه را روشن کند.

در همین رابطه رسانه‌های رزیم صهیونیستی به نقل از فرماندهی شمالی ارتش این رژیم خبر می دهند که پیشوری مردم لبنان به سمت مناطق جنوبی علی رغم ممانعت‌ها همچنان ادامه دارد و رویدادهای جنوب لبنان را در حال خارج شدن از کنترل عنوان کرد.

«غالب ابوزینب» از رهبران حزب‌الله لبنان امروز یکشنبه با اشاره به پافشاری مردم در بازگشت به خانه هایشان صحنه‌های امروز را یادآور پیروزی سال ۲۰۰۶ دانست و تاکید کرد: جغرافیای مقاومت و مردم جنوب (لبنان) را نمی‌توان شکست داد.