شناسهٔ خبر: 71008666 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار مرکزی بر مشارکت تمامی دستگاه‌های اجرایی در تحقق برنامه هفتم تاکید کرد

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: در راستای دستیابی به اهداف کلان برنامه هفتم توسعه، همکاری و هم‌افزایی تمامی نهادها و دستگاه‌های اجرایی استان نه‌تنها ضروری بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی زندیه‌وکیلی عصر شنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی، افزود: ایجاد یک شبکه منسجم از مشارکت، مسئولیت‌پذیری و تعامل بین بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی می‌تواند راهگشای تحقق اهداف این برنامه باشد و بساری مناسب برای توسعه پایدار و عدالت اجتماعی فراهم کند.

وی ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ با استخراج نکات کلیدی و شاخص‌های مربوطه، باید برش‌های شهرستانی مناسبی را تدوین کند تا برنامه‌ها و سیاست‌های محلی در راستای اهداف ملی همسو شده و به افزایش کارایی و اثرگذاری برنامه‌ها بیانجامد. این رویکرد می‌تواند زمینه‌ساز توسعه متوازن و پایدار در همه مناطق استان شود.

استاندار مرکزی اظهارکرد: رییس‌جمهور تاکید بر برنامه توسعه و پیشرفت دارند و اکنون که سال ابتدایی برنامه است مدیران استانی، ظرفیت‌های مجموعه خود را فهرست‌بندی کنند تا درصد موفقیت افزایش یابد و نباید سال اول برنامه را از دست داد.

زندیه‌وکیلی اضافه کرد: هیچ نهاد یا دستگاهی نباید از برنامه هفتم توسعه دور بماند، زیرا این برنامه اساس و نقشه اصلی ما در مسیر رشد و توسعه است. دستیابی به اهداف تعیین‌شده در این برنامه، نیازمند هماهنگی و هم‌سویی تمام ارکان مدیریتی استان است تا بتوانیم به صورت یکپارچه و هدفمند در راستای بهبود شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حرکت کنیم.

وی تاکید کرد: بی‌توجهی به این برنامه می‌تواند نتایج جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد و در نهایت، مانع از تحقق چشم‌اندازهای بلندمدت استان و در نهایت کشور شود.

استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت ایجاد بخشداری در زالیان اشاره کرد و گفت: شهر مهاجران ۲۶ هزار نفر جمعیت دارد و زیر نظر بخش زالیان است و مردم نباید برای گرفتن خدمات تا زالیان تردد داشته باشند.

زندیه‌وکیلی افزود: لازم است همه دستگاه‌ها همکاری کنند تا بخشداری موقت راه‌اندازی و ظرف مدت معین یک ساله بخشداری شازند ساخته شود.

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: برنامه هفتم راهگشا است و بودجه ۱۴۰۴ در قالب برنامه هفتم طراحی و تنظیم و بازنگری شده است.

محمد بیات افزود: برش شهرستانی در قالب برنامه هفتم توسعه باید مورد توجه مدیران استانی قرار گیرد.

وی ادامه داد: ۶۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای بهش مدیریت بحران کشور اختصاص داده شده که سهم هر استان مشخص و تامین شده که باید در جهت آمادگی هر چه بیشتر استان در این بخش هزینه شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی هم گفت: تا زمانی که برش استانی ابلاغ شود، قرار شد بخش‌های برنامه هفتم در سطح استان مورد توجه قرار گیرد.

نوربخش عسگری، درباره امنیت غذایی و محصولات کشاورزی هم افزود: در سیاست کلی برنامه هفتم، ۹۰ درصد تولیدات باید در داخل کشور تامین شود و اصلاح کشت به کالاهای راهبردی کشاورزی اختصاص یابد.

وی بیان کرد: چند دشت در استان مرکزی مورد مطالعه برای الگوی کشت قرار گرفته و لازم است جهاد کشاورزی نتایج اقدامات را ارایه کند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی گفت: آبیاری زیر سطحی مورد نظر است و باید اراضی کمتر از ۱۰ هکتار تا ۱۰ درصد مصرف آب را کاهش دهند.

عسکری اضافه کرد: توسعه زراعت چوب در استان با کمک بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: استان مرکزی باید انبار عمومی و بازارچه هفتگی را برای کاهش تورم در دستور کار قرار دهد.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری مرکزی هم گفت: ایجاد بخشداری در تقسیمات کشوری یکی از دستاوردهای خوب در شهر مهاجران است تا دولت به مردم خدمات ارایه کند و از بار هزینه مردم شازند جلوگیری شود.

علی میرزایی افزود: لازم است تا بخشداری احداث و انتظار مردم شازند به پایان برسد و در این راستا چارت سازمانی آن هم مصوب شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی هم در این نشست گفت: طرح جامع خنداب برای هفت هزار و ۸۱۰ نفر جمعیت در سال ۹۵ تنظیم شد که دومین طرح جامع توسط راه و شهرسازی تهیه و طرح جامع قبلی، سه سال قبل به پایان رسید و راه و شهرسازی نتوانست حریم مصوب را تهیه و ابلاغ کند.

علیرضا عزیزی افزود: از چالش‌های طرح جامع شهر خنداب این است که در سه محله رشد داشته و این سه محله در فاصله زیادی از یکدیگر قرار دارند.

وی بیان کرد: ۲۹۰ هکتار زمین برای جمعیت ۱۰ هزار و ۹۰۰ نفر برای شهرستان خنداب در این طرح جدید پیش‌بینی شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی ادامه داد: از این وسعت، ۴۸ هکتار برای منطقه مسکونی و بقیه برای امور خدماتی و فضای سبز شهر خنداب در نظر گرفته شده است.

شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی ۲ دستور جلسه شامل طرح آماده‌سازی اراضی شهرک حمل و نقل ساوه و طرح جامع خنداب را در دستور کار داشت که طرح خنداب به علت برخی نواقص از دستور کار خارج شد.