شناسهٔ خبر: 70985877 - سرویس فرهنگی
منبع: برنا | لینک خبر

بازدید مدیر پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی از مساجد تاریخی قزوین

مدیر پرونده ثبت جهانی "مسجد ایرانی"  از سه مسجد تاریخی شهر قزوین در روند ثبت مساجد تاریخی ایران در یونسکو بازدید کرد. مدیر پرونده ثبت جهانی "مسجد ایرانی"  از سه مسجد تاریخی شهر قزوین در روند ثبت مساجد تاریخی ایران در یونسکو بازدید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ مدیر پرونده ثبت جهانی "مسجد ایرانی" روز پنجشنبه از سه مسجد تاریخی شهر قزوین در روند ثبت مساجد تاریخی ایران در یونسکو بازدید کرد.

در این بازدید که با هدف بررسی موانع و ارائه نقطه نظرات برای مساجد کاندیدای ثبت جهانی استان قزوین در یونسکو انجام‌ شد، عبدالرسول وطن دوست مدیر پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی به همراه علیرضا خزائلی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سید مهدی مجابی از مفاخر میراث فرهنگی استان از مسجد جامع عتیق، مسجد النبی (ع) و مسجد حیدریه قزوین بازدید کرد.

بازدید مدیر پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی از مساجد تاریخی قزوین

علیرضا خزائلی در حاشیه این بازدید گفت: مساجد تاریخی قزوین با ویژگی‌های معماری خاص و تزئینات منحصر به فرد،  از جمله آثار شاخص تاریخی مذهبی کشور به شمار می‌ روند و کاندید شدن آنها در فهرست میراث جهانی یونسکو فرصتی مناسب برای حفاظت و نگهداری از این مواریث ارزشمند و معرفی، هنر، معماری و تاریخ غنی استان فراهم آورده است.

خزائلی افزود: این بازدید میدانی و ارزیابی به‌طور خاص بر روند ثبت مساجد تاریخی ایران در فهرست جهانی یونسکو متمرکز بود و  ضمن بازدید، ظرفیتها، مشکلات و موانع موجود برای ثبت جهانی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

بازدید مدیر پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی از مساجد تاریخی قزوین

وی بیان کرد: به دنبال این بازدید مستندنگاری، مطالعات میدانی و برنامه‌های ویژه مرمتی و حفاظتی برای آمادگی آثار در دستور کار قرار گرفت و برگزاری جلسات با مسئولین استانی و کشوری برای رفع مشکلات و چالش‌های موجود ادامه خواهد داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین یادآورشد: امیدواریم با جهانی شدن این آثار بار دیگر شاهد درخشش تاریخ و فرهنگ این کهن دیار در عرصه های بین المللی باشیم. 

بازدید مدیر پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی از مساجد تاریخی قزوین

تعدادی از مساجد تاریخی کشور برای این پرونده انتخاب شده اند که سیر تحول معماری مسجد در ایران از آغاز دوره اسلامی تا دوران معاصر را نمایندگی می‌کنند.

انتهای پیام