به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمان، مجموعه کتاب سرو کرمان آخر هفته پرباری داشت که با استقبال اهالی فرهنگ و هنر همراه بود، مراسم رونمایی از کتاب شعر «احتمال پریدن» با حضور نویسنده این اثر و حامد حسینخانی شاعر نویسنده و استاد دانشگاه و ابوالفضل حسن شاهی شاعر و نویسنده برگزار شد.
همچنین سیدعلی میر افضلی شاعر، پژوهشگر ادبیات و طنز نویس کرمانی مهمان افتخاری این مراسم بود.
دورهمی پیرامون فلسفه با حضور حامد گنجعلی خان حاکمی، پژوهشگر فلسفه برگزار شد؛ در این دورهمی صحبت از فلسفه افلاطون و به طور کلی مفاهیم فلسفه شد.
حامد گنجعلی خان حاکمی در این دورهمی اظهار کرد: در گذشته از سقراط گفتیم و امروز به افلاطون رسیدیم که لازم میدانم برخی از اصول اولیه فلسفه را مجدداً بگویم.
وی با اشاره به لزوم اهمیت مطالعه در زمینه فلسفه، افزود: کتابهای فلسفه به ما کمک میکند تا بهتر بیاندیشیم و بهتر فکر کنیم.
وی با اشاره به تعاریف فلسفه تاکید کرد: فلسفه تردید در مبانی بدیهی است؛ اصلهای اساسی که قطعی میدانیم به پرسش بکشیم همچنین فلسفه راه روش و اصول را نشان میدهد.
این پژوهشگر ادامه داد: در زندگی حالتهای متفاوتی داریم، هر کدام کاری را انجام میدهیم و گوناگونیهای زیادی داریم، هر فعالیت بشری در رابطه با زیست آن مورد سوال قرار گیرد فلسفه آن موضوع میشود.
وی تصریح کرد: برخی چیز ها را میتوانیم با عدد بیان کنیم که این چیزها به شاخه علوم میروند که بستر آن فلسفه است، برخی چیزها مثل عدالت، مهربانی، عشق و … را نمیتوانیم اندازه بگیریم.
به گفته این پژوهشگر، اصول، روش و مفاهیم جزو پارامترهاییاند که میتوانیم فلسفه را دستهبندی کنیم؛ همچنین وقتی یک چیزی را میخواهیم بفهمیم باید در اساسیترین مفاهیم آن موضوع تعمق کنیم.
گنجعلیخان حاکمی اظهار کرد: تقدم اسطوره و خرافات در باور های ماست، فلسفه به استدلال و منطق متکی و هنرمند به شهود خود متکی است.
وی بیان کرد: آغاز فلسفه فهم جهان از طریق کاربرد عقل است، فیلسوف ها اصولاً ادم هایی احساسی اند که درمورد برخی از مسائل بیشتر فکر میکنند.
چگونه زیست ما در گرو فهم چه چیز هایی است؟
وی گفت: شاید برای شما هم سوال باشد که چه موضوعاتی در این زمینه مهم است باید بگویم، فکر و ذهن ما در گرو چگونه زیستن ماست.
وی تاکید کرد: سنگ بنای فلسفه مستقل اندیشیدن است و اگر کسی مستقل فکر نکند و تقلید کند نمیتواند به سوالات آن موضوع پاسخ دهد.
وی ادامه داد: ما در فلسفه با روشی که دارد میتوانیم به پرسشهایش جواب دهیم، اگر کاری را انجام ندهیم حتی معنای انتقادها را هم نمیفهمیم.
گنجعلیخانی تصریح کرد: افلاطون یک جمله معروف دارد که در جهان مادی نسبتهای مادی باید برقرار باشد تا جهانی باشد.
او در جملهای دیگر میگوید: زندگی یک فیلسوف، تمرین مرگ است، همچنین میگوید: شهوت، عقل و اراده سازنده بشر اند.
∎