به گزارش خبرنگار ایرنا، آیتالله مصطفی محامی روز سه شنبه در گردهمایی سراسری ائمهجمعه اهلسنت سیستان و بلوچستان بیان کرد: عالمان وارثان پیامبراکرم (ص) هستند، وارث رسالت، مسوولیت و جایگاه هستند و اگر ما به عنوان روحانی دین و امام جمعه و امام جماعت در این مسیر گام برداشتهایم شبانه روز ما در طول سال باید صرف این جایگاه و انجام این رسالت شود و باید به دین و دنیای مردم رسیدگی و هدایتگری کنیم، و با استفاده از همه ابزارها از جمله بشارت و انذار در صدد تربیت جامعه باشیم و برای مردم پدری کرده و پدری دلسوز باشیم و به دنبال حل مسائل مردم باشیم.
وی افزود: باید ببینیم مخاطب ما چه مشکلی دارد چگونه میتوانیم مشکلش را حل کنیم و به دنبال رفع آسیبها باشیم و البته دستگاه روحانیت و علمایی هم نیازمند آسیبشناسی بوده و ممکن است ما در جمع علمایی و در سازمان روحانیت هم دچار آسیب شویم و نیازمند آسیبشناسی و برطرف کردن آسیب هستیم.
وی به بیان نمونههایی از آسیبهای دینی و اجتماعی پرداخت و اظهار کرد: یکی از آسیبهای دینی فهم غلط دین است و اینکه منابع دینی از جمله قرآن و سنت را بد بفهمیم وقتی فهم غلط باشد دچار افراط و تحجر میشویم و بر اساس ظواهر حکم میکنیم و عقل به خرج نمیدهیم و وقتی هم دچار تفریط شویم نگاه لیبرالی به دین داشته و به زندگی و اجتماع کاری نداریم.
فقر، اعتیاد، طلاق، کم توجهی به حقوق زنان از جمله آسیبهای اجتماعی بوده و باید تا حد توان برای رفع این آسیبها کار و تلاش کنیمآیتالله محامی بیان کرد: مصداق همین آسیب رواج و رسوب افکار فرقههای انحرافی دست ساخته استعمار است و برای ایجاد تفرقه و ایجاد انحراف در جامعه اسلامی در بین شیعیان بهائیت و در جامعه اهل سنت وهابیت را ایحاد کردند که هر ۲ دست ساخته انگلیس همان استعمارگر پیر است و اگر قرار باشد افکار فرقههای انحرافی ترویج پیدا کند یک آسیب است.
وی ادامه داد: گاهی مشاهده میکنیم که افکار وهابیت وجود دارد و بر اساس همان فرقه انحرافی به گونهای توحید و شرک را معنا میکنند که خیلی از مسلمانهای شیعه و اهل سنت کافر هستند و گذشته از اینکه این حرف خلاف است اما وقتی ۲ جوان این سخن را بشنوند تحت تاثیر قرار گرفته و دنبال مقابله هستند و نتیجه آن ایجاد فکر داعشی، خشونت و آدم کشی است و ضرر اصلی آن به جامعه اسلامی میرسد و سود آن برای دشمن است و باید مراقبت کنیم تا این افکار انحرافی رسوب پیدا نکند.
امام جمعه زاهدان اظهار کرد: آسیب دیگر هجوم شبهات و پرسشهای دینی است و بوقهای استکباری انواع و اقسام شبهات را در خداشناسی، پیغمبرشناسی و قرآن ایجاد میکنند و ذهن جوانان ما پر میشود از این آسیبها و ما چه مقدار برای پاسخگویی به این شبهات آمادگی داریم و باید این شبهات را پایخ بدهیم تا از دل آن ها بیرون برود.
وی با بیان اینکه فقر، اعتیاد، طلاق، کم توجهی به حقوق زنان از جمله آسیبهای اجتماعی بوده و باید تا حد توان برای رفع این آسیبها کار و تلاش کنیم، تاکید کرد: از مصادیق این آسیبهای اجتماعی در سیستان و بلوچستان رواج درگیریهای شخصی و طایفهای، گروگانگیری و قتل است و با وجود تاکیدات مختلف بر حفظ حرمت، جان و مال مسلمانان در منظومه معارف اسلامی اما با این آسیب مواجه هستیم و کشتن افراد چیز کمی نیست، باید با این فرهنگ غلط مقابله و فرهنگ سازی کنیم.
سیستان و بلوچستان، پایتخت وحدت کشور
آیت الله محامی ادامه داد: آسیب اجتماعی دیگر افراط و تفریط در توجه به خدمات نظام اسلامی است به گونهای که افراط یعنی نشان دادن همه چیز به صورت مطلوب و عدم توجه به نقاط ضعف و تفریط هم این گونه است که تنها نیمه خالی لیوان را ببینیم و به نکات مثبت هیچ توجهی نداشته باشیم و همواره اعتراض داشته باشیم در حالی که هر ۲ غلط است و انسان باید انصاف به خرج دهد و خدمات صورت گرفته را بیان کرده و سپاسگزار باشد و در مواجهه با نقصها نیز بیان کرده و مطالبهگری داشته باشد.
وی تاکید کرد: ما امام جمعه هستیم و باید به دنبال حل مشکلات دنیا و آخرت مردم و زبان گویای مردم باشیم و باید مطالبات منصفانه و به حق مردم را بیان کنیم و پرداختن به تنهایی به نقاط قوت یا ضعف کارساز نیست و یا عامل غرور و یا عاملی برای ناامیدی خواهد بود.
مشکل سیستان و بلوچستان این است که از ظرفیتهای آن استفاده نشده و استعدادها را به فعلیت نرساندهایمامام جمعه زاهدان گفت: مشکل سیستان و بلوچستان این است که از ظرفیتهای آن استفاده نشده و استعدادها را به فعلیت نرساندهایم، باید شرایطی را فراهم کنیم تا علما، معتمدین، فرهیختگان و شخصیتهای دانشگاهی بتوانند از نزدیک در جریان پروژههای مختلف استان قرار بگیرند.
وی عنوان کرد: از دیگر آسیبهای اجتماعی موجود در کشور و نیز سیستان و بلوچستان بحث آموزش و پرورش است که یک بخش مهم آن کمبود مدرسه است و در این جهت باید نهضت مدرسهسازی راهاندازی شود.
آیت الله محامی ادامه داد: نکته دیگر اینکه فرهنگ کار و همکاری آسیب دیده به گونهای که فرد حاضر نیست نان بازوی خود را بخورد و به دنبال مشاغل کاذب با درآمد بالاست و آسیب دیگر هم این است که افراد نمیتوانند با یکدیگر همکاری کنند و از جمله مشکلاتی که مسوولان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی همواره مطرح میکنند این است که ما در مرکز کشور مسئول و نمایندهای نداریم که مدافع حقوق ما باشد و بنده مطرح کردم که مشکل از خود شماست چرا که به محض اطلاع از مسئولیت یک فرد از استان ابتدا جلوی رشد او را میگیرید و سپس زیر پای او را خالی میکنید و باید مراقب باشیم تا دچار این آسیب نشویم.
وی گفت: در حال حاضر از استاندار گرفته تا بسیاری از مسوولان در شمال و جنوب سیستان و بلوچستان بومی هستند و باید فارغ از جنبه قومی، مذهبی و سیاسی به یکدیگر کمک کنند که در این صورت توفیق موفقیت برای نظام حاصل خواهد شد و در غیر این صورت دود آن در چشم مردم خواهد رفت.
امام جمعه زاهدان تاکید کرد: امروز این حضور پرشکوه نشان دهنده اتحاد و انسجام بوده و تابلویی از وحدت در سیستان و بلوچستان را ترسیم و به کشور مخابره میکند که این استان همواره پایتخت وحدت کشور بوده است.