شناسهٔ خبر: 70818341 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایرنا | لینک خبر

بنابر نتایج یک نظرسنجی: بیشتر اسرائیلی‌ها از توافق تبادل اسرا حمایت می‌کنند

تهران- ایرنا- نتایج یک نظرسنجی انجام شده در سرزمین‌های اشغالی نشان می‌دهد که ۵۷.۵ درصد اسرائیلی‌ها از یک توافق جامع برای آزادی همه اسرا در ازای پایان جنگ حمایت می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از الجزیره، این نظرسنجی که «داده‌های صدای اسرائیل» نام دارد به صورت ماهیانه توسط «مرکز فیطربی» وابسته به «مرکز مطالعات دموکراسی اسرائیل» انجام شده که بر روی بررسی افکار عمومی (رژیم) اسرائیل تمرکز دارد.

شبکه خبری سی بی اس آمریکا پیش تر در گزارشی به نقل از منابع آمریکایی و منطقه‌ای که خواستند نام آنها فاش نشود مدعی شد که حماس و رژیم صهیونیستی بر سر پیش‌نویس توافق آتش‌بس در غزه و آزادی اسیران به توافق رسیده‌اند.

در گزارش سی بی اس آمده است که مقام‌ها عربی، آمریکایی و اسرائیلی گفته‌اند که پیش‌نویس توافق برای آتش‌بس در غزه و آزادی اسیران مورد موافقت قرار گرفته است و اگر همه چیز خوب پیش برود، این هفته توسط (رژیم) اسرائیل و حماس نهایی خواهد شد.

بر اساس گزارش سی بی اس، منابع آمریکایی و منطقه‌ای همچنین گفته‌اند که اگر جزئیات نهایی تائید شود و رژیم صهیونیستی نیز به تائید آن رای دهد، اجرای این توافق ممکن است آخر هفته جاری آغاز شود و این بدان معناست که توافق آتش بس در روزهای پایانی دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا امضا شده و دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا بر اجرای آن نظارت خواهد کرد.

این رسانه آمریکایی همچنین مدعی شد که بر اساس سندی که به آن دست یافته، مرحله دوم توافق شامل عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه است.

بنا بر ادعای سی بی اس، مرحله سوم توافق نیز شامل مبادله اجساد، آغاز بازسازی غزه و گشودن مرزها خواهد بود.

منابع رژیم صهیونیستی پیش تر گزارش داده بودند که جنبش حماس و این رژیم احتمالا روز پنجشنبه یا جمعه هفته جاری به توافق آتش‌بس برسند.

رسانه‌های اسرائیلی مدعی هستند که پیشرفت‌هایی در توافق بین این رژیم و حماس بر سر مبادله اسیران به وجود آمده و هیات مذاکره کننده اسرائیل در دوحه باقی می‌ماند و ارتش این رژیم در حال آماده سازی طرح‌هایی برای عقب نشینی از غزه است.

این درحالیست که پافشاری بنیامین نتانیاهو و کابینه وی برای اعمال خواسته‌های بیشتر در مذاکرات با حماس به عنوان مانعی در مقابل توافق آتش بس، خشم عمومی را برانگیخته و فشارها بر نتانیاهو را افزایش داده است.

جنبش فلسطینی مقاومت اسلامی (حماس) اعلام کرد که رهبران این جنبش مجموعه‌ای از تماس‌ها و مشورت‌ها را با رهبران گروه‌های فلسطینی انجام دادند و آنها را از پیشرفت‌های حاصل شده در مذاکرات جاری با رژیم صهیونیستی در دوحه مطلع کردند.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شده‌اند.

تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری برای اتخاذ تدابیری جهت جلوگیری از اقدامات نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه همچنان به جنایات نسل کشی علیه ساکنان این منطقه ادامه می‌دهد.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده که پس از گذشت ۴۶۷ روز جنگ علیه ساکنان غزه، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه دست یابد.