شناسهٔ خبر: 70808154 - سرویس علمی-فناوری
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

رضایتمندی بیماران؛ هدف اصلی اخلاق در حرفه پزشکی و پرستاری

­معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نتیجه تدوین دستورالعمل‌های همایش اخلاق در پزشکی و پرستاری باید به گونه‌ای باشد که رضایت مردم را به همراه داشته باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما، عباس عبادی در یازدهمین همایش سالیانه اخلاق پزشکی و هشتمین همایش اخلاق پرستاری افزود: اخلاق در رشته‌های سلامت محور اهمیت بالایی دارد، زیرا راهبرد تولید گفتمان و ارزش سازی در حوزه سلامت به حساب می‌آید؛ تلاش مشترکی برای این گفتمان صورت گرفته است تا غفلت در خصوص گفتمان اخلاق پزشکی و پرستاری، جبران شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه همایش‌ها اگر هدفمند باشند می‌تواند تولید خط مشی و قانون کنند، افزود: نتیجه همایش تدوین دستورالعمل‌های بالینی و آموزشی می‌شود و اخلاق و تذکر اخلاقی نیز موجب باز اندیشی در افکار و روابط افراد خواهد شد که در حوزه سلامت اهمیت بیشتری می‌یابد.

عباس عبادی گفت: تلاش برای اجرای عملی آموزش‌های اخلاقی، حرفه‌های حوزه سلامت را به مردم مداری سوق می‌دهد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: هزار و دویست نفر درهمایش اخلاق در پزشکی و پرستاری ثبت نام کرده‌اند و از ۵۰۰ مقاله ارسالی ۱۱۰ مقاله به صورت سخنرانی و پوستر ارایه می‌شود.

ایران در عرصه اخلاق پزشکی پیشروست

باقر لاریجانی رئیس یازدهمین همایش اخلاق پزشکی در یازدهمین همایش اخلاق پزشکی و هشتمین همایش اخلاق پرستاری گفت: ایران جزو ۱۰ مرکز برتر دنیاست که با سازمان بهداشت جهانی همکاری دارد و جزو کشور‌های پیشرو در اخلاق پزشکی است.

رئیس یازدهمین همایش اخلاق پزشکی با بیان جایگاه ایران در اخلاق پرشکی گفت؛ ایران در اخلاق پزشکی پیشروست و در انتشارات پزشکی پیشرفت خوبی دارد، اما در بخش‌های علمی نیازمند توجه هستیم بدرفتاری‌هایی که در عرصه پزشکی است که باید بررسی و رفع شود و در بعضی اوقات مانند همه گیری کووید باید به مرحله‌ای برسیم که پیش از بروز همه گیری‌های احتمالی بتوان از اخلاق پرشکی برای مدیریت بحران‌ها استفاده کرد.

باقر لاریجانی افزود: بخش‌های زیادی از علوم نوین پزشکی و بالینی با اخلاق ارتباط تنگاتنگ دارند و علوم نوین، سلول درمانی، سلول‌های بنیادی، ژن درمانی و پیوند همه و همه به توسعه اخلاق پزشکی نیازمند هستند در گذشته دهنده و گیرنده پیوند مسئله بود که با کمک اساتید اخلاق، این مسئله برطرف شد و علم پرشکی برای نجات جان انسان‌ها مسیر خود را ادامه داد.

رئیس یازدهمین همایش اخلاق پزشکی گفت: زمینه نقد و نظر و گفت‌و‌گو باید در عرصه پزشکی بیش از پیش فراهم شود و سامانه‌های لازم در این زمینه تدوین شود تا اخلاق پزشکی در مقالات و دستورالعمل‌ها به عملکرد‌ها و بالین بیماران تسری یابد.

باقر لاریجانی افزود: دوره‌های دکترای اخلاق در دانشگاه‌های مختلف در حال برگزاری است و در تلاشیم اکثریت کسانی که در اخلاق پزشکی و پرستاری تدریس دارند خود به مباحث اخلاق پزشکی مسلط باشند.

رئیس یازدهمین همایش اخلاق پزشکی گفت: در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به غزه بیش از هزار نفر از کادر درمان شهید شدند و نقش اخلاق پزشکی در این خصوص مهم است که بتوان بحران‌های ناشی از نابرابری را مدیریت کرد و نجات جان انسان‌ها را در اولویت قرار داد.

خدمت به مردم خدمت به خداست 
آیت الله سید مصطفی محقق استاد حوزه و دانشگاه نیز در یازدهمین همایش اخلاق پزشکی گفت: آنچه پزشک و پرستار در خدمت به بیماران انجام می‌دهند نمونه بارز خدمت به خداست.
آیت الله سید مصطفی محقق افزود: کسانی که در پزشکی و پرستاری فعالیت دارند بیش از سایر مشاغل باید به اخلاق تأسی کنند، زیرا دست پزشک و پرستار در خدمت به بیمار نمونه فداکاری و محبت خداوند است که در آموزه‌های دینی نیز تاکید شده است.