شناسهٔ خبر: 70806815 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

پدر بهترین الگوی رفتاری در خانواده است

همدان- ایرنا- یک مدرس دانشگاه در ملایر گفت: پدر؛ از دیرباز به عنوان ستون‌ خانواده و بهترین الگوی رفتاری نه‌ تنها به تأمین نیازهای مادی، بلکه به تربیت و آموزش فرزندان همت می‌گمارد و با عشق و دلسوزی، دوستی‌ها و خاطرات شیرین را در دل‌ها می‌کارد و به ما می‌آموزد که چگونه در زندگی با عزت و کرامت جامعه‌مان را زیباتر کنیم.

صاحب‌خبر -

«فروزان کردی‌وند» روز سه شنبه به مناسبت روز پدر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بی‌تردید نقش پدران در شکل‌گیری شخصیت و آینده فرزندان و تأثیر آنان بر جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم، غیرقابل‌ انکار است.

وی تولد حضرت علی(ع) و روز پدر را فرصتی برای قدردانی از تمامی پدران و یادآوری عشق و فداکاری‌ آنان دانست و افزود: پدر چراغ هدایت‌گر ما در مسیر زندگی است.

مسوول نهضت پیشرفت بانوان ملایر با بیان اینکه نقش پدر در خانواده از اهمیت بسیاری برخوردار است و از دیدگاه‌های روانشناسی و اسلامی به آن توجه ویژه‌ای شده، به نقش پدر در ساختار خانوادگی در زمینه تربیت و آموزش، ایجاد حس امنیت و مدل‌سازی رفتاری از نظر روانشناسان اشاره کرد.

کردی‌وند با تاکید بر اینکه پدران به عنوان الگوهای مهم در تربیت و آموزش فرزندان، نقش بسزایی دارند، بیان کرد: پژوهش‌ها نشان می‌دهد پدرانی که در تربیت فرزندان خود فعال هستند، به تقویت عزت نفس و شخصیت مستقل فرزندان کمک می‌کنند و تاثیر مثبتی بر رشد روانی آنها دارند.

وی درباره آموزش مهارت‌های زندگی نیز گفت: پدران می‌توانند مهارت‌های ضروری همچون حل مسأله، مدیریت هیجانات و ارتباطات اجتماعی را به فرزندان بیاموزند و حضور یک پدر مقتدر و محبت‌آمیز به ایجاد حس امنیت در خانواده کمک می‌کند و این امنیت از طریق حمایت عاطفی و تامین نیازهای مالی و اجتماعی فراهم می‌شود.

پدران؛ بهترین راهنمایان معنوی فرزندان

این مدرس دانشگاه یادآور شد: پدران به عنوان الگوهای رفتاری، اثرگذاری قابل توجهی بر نگرش‌ها و رفتارهای فرزندان دارند و فرزندان در تعامل با پدر خود، مهارت‌های اجتماعی و اخلاقی را فرا می‌گیرند.

کردی‌وند با اشاره به روابط عاطفی و اجتماعی پدر خاطرنشان کرد: پدران باید با فرزندان خود ارتباط عاطفی خوبی برقرار کنند و در این زمینه تحقیقات نشان می‌دهد که ارتباط نزدیک و مثبت با پدر به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی به شکل‌گیری شخصیت سالم و متعادل کمک می‌کند.

وی همچنین به نقش پدر در خانواده از منظر اسلامی اشاره کرد و افزود: در اسلام، پدر به عنوان سرپرست خانواده شناخته می‌شود و مسوولیت تامین نیازهای عاطفی، اجتماعی و مادی خانواده را بر عهده دارد و در قرآن و احادیث به اهمیت پدر در تربیت فرزندان تأکید شده است.

مسوول نهضت پیشرفت بانوان ملایر با تاکید بر اینکه طبق آیات قرآن، پدر باید به فرزندان خود محبت و توجه کند و نیازهای آن‌ها را تامین کند، یادآور شد: اسلام تاکید ویژه‌ای بر تربیت دینی فرزندان دارد و پدران به عنوان راهنمایان معنوی فرزندان خود، باید به تعلیم اصول دین، ارزش‌های اخلاقی و رفتار مناسب بپردازند.

کردی‌وند همچنین به نقش خودسازی و الگوی رفتاری پدران اشاره و بیان کرد: پدران باید خود را به سمت اصلاح رفتار و اخلاق خود سوق دهند تا نقش الگو را به خوبی ایفا کنند و در اسلام، پدران به عنوان همسران باید احترام و محبت را در خانه برقرار کنند که در این راستا، سیره حضرت علی(ع) و ائمه معصومین(ع) می‌تواند الگوی مناسبی باشد.

مردان متعهد به اخلاق اسلامی؛ حامی حقوق زنان

به گفته وی؛ نقش پدر در خانواده، نه تنها از جنبه‌های تربیتی و روانشناختی، بلکه از نظر دینی و اخلاقی از اهمیت بسزایی برخوردار است و پدران با استفاده از آموزه‌های اسلامی و روانشناسی، می‌توانند به عنوان مشعل‌های راهنمایی و الگوهای مثبت در زندگی فرزندان خود عمل کنند.

مدرس دانشگاه در ملایر با تاکید بر اینکه ترویج محبت، احترام و فعالیت‌های مشترک خانوادگی می‌تواند به شکل‌گیری یک خانواده سالم و موفق کمک کند، گفت: مردانی که در مقام پدر، با عشق و محبت به تربیت و هدایت فرزندان خود پرداخته و سعی در ایجاد فضایی عاطفی و امن در خانواده دارند، پدر نمونه هستند.

کردی‌وند مردان متعهد به اخلاق انسانی، فعال در جامعه، مومن و دیندار، تحصیل‌کرده و اندیشمند، فداکار و ایثارگر و مردان مبتنی بر خانواده محوری را از دیگر ویژگی‌های مردان نمونه برشمرد و اظهار کرد: مردانی که به همسران خود احترام می‌گذارند و در راستای محبت، همکاری و شراکت در زندگی مشترک، الگوهای خوبی برای تایید و احترام به حقوق زن هستند.

وی گفت: مردان نمونه در زندگی شخصی و اجتماعی خود، حقوق دیگران را رعایت کرده و به عدالت، انصاف و صداقت پایبند هستند و به مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی، خدمت به دیگران و گسترش فرهنگ کمک به هم‌کیشان اهتمام می‌ورزند.

مدرس دانشگاه ملایر با اشاره به اینکه مردان مومن مردانی هستند که با تاسیس و تقویت ریشه‌های ایمانی و دینی در خانواده و جامعه، به ترویج آداب و آموزه‌های اسلامی کمک می‌کنند، ادامه داد: روز مرد فرصتی است تا تبریک و قدردانی خود را از مردانی که در تمامی این زمینه‌ها الگو هستند و نقش فعالی در ایجاد یک خانواده و جامعه سالم و پویا دارند، ابراز کنیم، این امر به معنای ارج نهادن به کار و تلاش‌های آنان در راستای ایجاد آرامش و سعادت برای خانواده و جامعه است.

حضرت علی(ع) پدر و همسری نمونه در تاریخ اسلام

کردی‌وند یادآور شد: روز مرد و میلاد حضرت علی(ع) به عنوان یکی از بزرگترین ایام در تاریخ اسلام، فرصتی مناسب است تا درباره نقش مردان در خانواده و جامعه اسلامی تامل کنیم، چراکه حضرت علی(ع) نه تنها به عنوان یک الگوی دینی و معنوی شناخته می‌شود، بلکه به عنوان یک پدر و همسر نمونه نیز در تاریخ اسلام مطرح است.

وی تاکید کرد: حضرت علی(ع) به عنوان یک پدر، همیشه نشان داده‌اند که توجه به تربیت فرزندان و ایجاد فضایی امن و سالم برای رشد آنها از اولویت‌های او بوده است و او با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی و اخلاقی، به تربیت نسلی صالح و مستقل پرداخته است و این نکته ضرورت توجه امروز مردان به نقش پدری و فراهم کردن آغوشی امن در خانواده را نشان می‌دهد.

مسوول نهضت پیشرفت بانوان شهرستان ملایر افزود: حضرت علی(ع) به عنوان همسر حضرت فاطمه الزهرا (س)، نهایت محبت و احترام را به ایشان نشان می‌داد و رابطه‌ای متقابل و مبتنی بر عشق و همکاری در زندگی مشترک، می‌تواند برای مردان امروز جامعه اسلامی الهام‌بخش باشد.

مردان از ارزش‌های حضرت علی(ع) بهره‌برداری کنند

کردی‌وند با بیان اینکه این نوع تعامل و دقت به نیازهای همسر نه تنها به تعالی خانواده کمک می‌کند، بلکه تاثیری مثبت بر سلامت روحی و روانی اعضای خانواده دارد، عدالت را از ویژگی‌های بارز حضرت علی(ع) دانست و بیان کرد: وی همواره به انصاف و برابری تاکید داشت و این فضیلت باید در تعاملات خانوادگی و ارتباطات روزمره مردان نیز منعکس شود.

وی همچنین توزیع عادلانه مسوولیت‌ها در خانواده و احترام به نظرات و خواسته‌های همسر و فرزندان را از موارد مهم و مورد توجه امروز در جامعه اسلامی عنوان کرد و گفت: امیرالمومنین(ع) به جوانمردی و فداکاری مشهور است و به همین منظور توانایی حمایت و مراقبت از خانواده و تلاش برای تامین نیازهای آنان جزء واجباتی است که مردان باید در زندگی خود رعایت کنند و این نه تنها به تقویت روابط خانوادگی کمک می‌کند، بلکه به بهبود شرایط اجتماعی نیز منجر می‌شود.

مدرس دانشگاه ملایر با اشاره به نقش تربیتی و آموزشی پدران نیز اظهار کرد: مردان باید به عنوان نقش‌سازان اصلی در تربیت نسل آینده شناخته شوند و در این راستا، ایجاد محیطی آموزشی و فرهنگی در خانه ضروری است و اعطای دانش و مهارت‌های لازم به فرزندان، ضامن آینده‌ای روشن برای جامعه اسلامی است.

کردی‌وند گفت: روز مرد و میلاد حضرت علی(ع) یادآوری می‌کند که مردان مسلمان از اصول و ارزش‌های ایشان بهره‌برداری کنند و با الگوبرداری از اخلاق و رفتار امیرالمومنین(ع)، می‌توانیم پایه‌گذار خانواده‌ای سالم و جامعه‌ای پویا باشیم.

به گزارش ایرنا؛ ۱۳ ماه مبارک رجب همزمان با ولادت باسعادت امیرالمومنین علی(ع) به نام روز مرد و روز پدر نامگذاری شده است.