شناسهٔ خبر: 70756732 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایسنا | لینک خبر

لازارینی: آنروا حافظ و امانت‌دار هویت و تاریخ فلسطینیان است

کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، اعلام کرد که این آژانس حافظ و امانت‌دار هویت و تاریخ آوارگان فلسطینی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت که این آژانس به عنوان حافظ و امانت‌دار هویت و تاریخ آوارگان فلسطینی فعالیت می‌کند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، وی در ادامه افزود، پیشینه خانوادگی آوارگان فلسطینی طی ۷۵ سال گذشته بایگانی و از آنها حفاظت شده است.

فیلیپ لازارینی همچنین تصریح کرد که کادرهای آژانس آنروا، هزاران پرونده آرشیوی از نوار غزه و کرانه باختری را به مکانی امن منتقل کرده و این پرونده‌ها به پرونده‌های دیجیتالی تبدیل شده‌اند.

لازارینی در ادامه تأکید کرد که حفاظت از این پرونده‌ها برای حمایت از حقوق آوارگان فلسطینی بر اساس قوانین بین‌المللی امری ضروری است.

وی دستیابی به یک راهکار دیپلماتیک و صلح‌آمیز را برای خاتمه بخشیدن به جنگ میان فلسطین و رژیم صهیونیستی درخواست کرد.

کمیسر کل آنروا همچنین گفت که زمان آن فرا رسیده است تا به درد و رنج‌های آوارگان فلسطینی به صورت قطعی رسیدگی شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد که هر روز ۱۰ کودک در غزه یک یا هر دو پای خود را به دلیل نسل‌کشی از دست می‌دهند.

فیلیپ لازارینی، این وضعیت فاجعه‌بار را به عنوان «همه‌گیری ناتوانی» توصیف کرده است که غزه را درگیر کرده و کمبود اندام‌های مصنوعی و مراکز توان‌بخشی جسمی و روانی، امید را از قربانیان قطع‌عضو گرفته است.

در حال حاضر، برخی از اندام‌های مصنوعی به عنوان بخشی از کمک‌های انسان‌دوستانه توسط کشورها و تیم‌های پزشکی به غزه ارسال می‌شود.

در همین راستا، زاهر الوحیدی، مدیر واحد اطلاعات بهداشتی وزارت بهداشت نوار غزه تصریح کرد: «تا پایان سال ۲۰۲۴، ۴۵۰۰ مورد قطع عضو به دلیل حملات مداوم ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه ثبت شده است.»

وی ادامه داد که حدود ۸۰۰ کودک فلسطینی، معادل ۱۸ درصد از کل موارد قطع عضو، در میان این آمار قرار دارند؛ همچنین ۵۴۰ زن، معادل ۱۲ درصد از کل موارد، از جمله قربانیان این حملات هستند.

الوحیدی افزود: «این ارقام بیانگر ابعاد فاجعه انسانی است که غیرنظامیان فلسطینی، به ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان و زنان، با آن مواجه هستند.»

پزشکان و مسئولان دولتی پیش‌بینی کرده‌اند که تعداد قطع عضوها، به ویژه در میان کودکان، بسیار بیشتر از آمار اعلام‌ شده است، زیرا در شرایط ادامه نسل‌کشی و تخریب زیرساخت‌های شهری، ارائه آمار دقیق امکان‌پذیر نیست.

الوحیدی هشدار داد که این آمار با ادامه نسل‌کشی افزایش خواهد یافت و فشار بیشتری بر سیستم بهداشتی وارد می‌کند که از کمبود تجهیزات پزشکی به دلیل محاصره ۱۸ ساله غزه رنج می‌برد.

از زمان آغاز جنگ نسل‌کشی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، ارتش رژیم صهیونیستی به طور سیستماتیک بخش بهداشت غزه را هدف قرار داده و بیمارستان‌ها را بمباران و محاصره کرده است. این اقدامات باعث شده تا دسترسی به تجهیزات پزشکی، به ویژه در مناطق شمالی غزه، به شدت محدود شود.

الوحیدی تأکید کرد که بخش بهداشت غزه به حمایت فوری پزشکی و انسان‌دوستانه نیاز دارد.

وی از جامعه جهانی خواست تا برای توقف تجاوزات اشغالگران و حفاظت از غیرنظامیان اقدام فوری اتخاذ کند.

از سوی دیگر، لیزا دوتن، مسئول دفتر هماهنگی امور انسان‌دوستانه سازمان ملل (اوچا)، در اکتبر ۲۰۲۴ گفت که غزه به «بزرگترین جمعیت کودکان قطع‌عضو در تاریخ مدرن» تبدیل شده است.

از سوی دیگر، دفتر هماهنگی امور انسان‌دوستانه سازمان ملل (اوچا) اعلام کرد که مقامات رژیم اشغالگر تنها به ۱۰ مورد از ۲۱ برنامه حرکت برنامه‌ریزی‌شده انسان‌دوستانه سازمان ملل اجازه عبور داده‌اند.

اوچا افزود، در این میان، ۷ مورد به طور کامل رد شده، ۳ مورد با موانع مواجه شده و یک مورد نیز لغو شده است.

این نهاد بین‌المللی ضمن ابراز نگرانی نسبت به کاهش عرضه سوخت، اعلام کرد که این اقدام می‌تواند تأثیرات منفی جدی بر خدمات اساسی در غزه داشته باشد.

این محدودیت‌ها در شرایطی اعمال می‌شود که مردم غزه با بحران‌های انسانی شدیدی روبه‌رو هستند و نیاز مبرمی به کمک‌های بین‌المللی دارند.

در همین رابطه، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که ۱۲ هزار بیمار و مجروج در نوار غزه نیاز به تخلیه پزشکی دارند.

از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۴۶۳ روز می‌گذرد و مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم سوءتغذیه و بی‌آبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان می‌دهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بین‌المللی اعلام کرد هیچ خانه‌ای در نوار غزه نیست که از ابتدایی‌ترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به ساده‌ترین و اولیه‌ترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.

ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با ارتکاب جنایت هولناک در مناطق مختلف نوار غزه به تشدید عملیات نظامی خود در شمال این باریکه ادامه می‌دهد و بیش از ۲ ماه است که با اجرای طرحی که به «طرح ژنرال‌ها» معروف شده، مناطق مختلف شمال نوار غزه در محاصره هستند.

در همین راستا، دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد رژیم صهیونیستی از کوچ اجباری و گرسنگی به عنوان سلاح جنگی در نوار غزه استفاده می‌کند.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعمل‌های دیوان بین‌المللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسل‌کشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه می‌دهد.

انتهای پیام