شناسهٔ خبر: 70756407 - سرویس سیاسی
منبع: اکونیوز | لینک خبر

روایت رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب از دیدار شهید نصرالله و آیت... -

اقتصاد ایران: قم- رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: آیت الله حسن زاده دست خود را بر روی قلب شهید نصرالله گذاشت و دعایی خواند و گفت اسلام به شما خیلی امید دارد و شما وظایف مهمی برعهده دارید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله حسن رمضانی، در نشست اعضای هیئت مؤسس آوای توحید و شورای سیاست گذاری دبیرخانه دائمی علامه حسن زاده آملی (ره) که در این مؤسسه برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری همایش علامه حسن زاده آملی (ره) اظهار داشت: حقیقتاً باید بگویم که برگزاری این همایش از جمله توفیقاتی بود که خدای متعال نصیب این مجموعه کرد و باید از دست اندرکاران برگزاری آن به سهم خود تقدیر کنم که به نحو احسن این مهم انجام شد و انصافاً بازتاب خوب رسانه‌ای نیز پیدا کرد.

وی افزود: ایجاد دبیرخانه دائمی همایش بر اساس یک برنامه منظم سالانه از جمله اهداف ما بوده تا به این وسیله بکوشیم تا مشعل وجودی بزرگانی چون علامه حسن زاده را زنده نگه داریم و جامعه به خصوص حوزویان را از برکات آن‌ها بهره مند سازیم.

استاد حوزه علمیه قم همچنین گفت: مرحوم علامه حسن زاده حقیقتاً الگو و اسوه شاخص در دو بُعد علم و عمل برای حوزویان و دانشگاهیان بودند که از جنبه‌های مختلف باید ویژگی‌های ایشان برای مردم و نسل جوان و اهل علم به درستی تبیین شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه نکاتی در خصوص راهکارهای تقویت دبیرخانه دائمی علامه حسن زاده آملی (ره) پرداخت و گفت: در سایه بهره مندی از نظرات و ایده‌های اساتید و کارشناسان قطعاً بهتر می‌توانیم بر غنای این همایش همت بگماریم.

آیت الله حیدر ضیایی از اساتید حوزه و از شاگردان مرحوم علامه حسن زاده نیز در این نشست ضمن بیان خاطره‌ای از سجایای اخلاقی و نوع برخورد استادش با آحاد مردم گفت: مرحوم آیت الله حسن زاده آملی در مواجهه با طیف‌های مختلف مردم همچنین جوانان، به شکلی صمیمانه و دلسوزانه رفتار می‌کردند به نحوی که آحاد جامعه جذب اخلاق حسنه ایشان می‌شد. ایشان به طور خاص در مجالس و محافل مردمی از بحث موعظه و پند و نصیحت غافل نبودند.

حجت الاسلام و المسلمین سید علی حسینی نیز در این جلسه گفت: یکی از توصیه‌های استاد حسن زاده به ما این بود که در مباحث علمی تمرکز و دقت مضاعفی داشته باشیم و دقت ایشان حتی نسبت به ظواهر و لباس طلاب نیز برای ما حائز اهمیت و درس آموز بود.

حجت الاسلام و المسلمین حمید پارسانیا، رئیس هیئت امنای مؤسسه آوای توحید نیز ضمن تبریک ولادت با سعادت امام جواد (ع) به بیان خاطره‌ای از استاد خویش علامه حسن زاده پرداخت و بیان داشت: در کنار فعالیت‌های گسترده علمی ایشان نسبت به حل مشکلات و گرفتاری‌های مردم دغدغه مند بودند و باید این وجه از سبک زندگی استاد نیز به درستی در جامعه بیان شود.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، خاطره‌ای از برخورد صمیمانه و محبت آمیز مرحوم علامه حسن زاده با شهید سید حسن نصرالله در جلسه‌ای در تهران بیان کرد و گفت: در سال‌های آخر حیات علامه حسن زاده ما توفیق همسایگی با ایشان را در تهران داشتیم و در منزل یکی از شخصیت‌ها شبی در خدمت برخی بزرگان و ازجمله شهید سید حسن نصرالله بودیم و خاطرم هست که علامه حسن زاده در دیدار نزدیک با دبیرکل سابق حزب الله لبنان، دست خود را بر روی قلب شهید نصرالله گذاشت و برایشان دعایی خواند و بعد خطاب به ایشان گفتند که اسلام به شما خیلی امید دارد و شما وظایف مهمی برعهده دارید و این قضیه البته بعد از جنگ ۳۳ روزه بود و در همان جلسه نیز مشاهده کردیم که حال سید حسن نصرالله منقلب شد.

وی افزود: به موازات روحیه پراز عاطفه و محبت علامه حسن زاده آملی نسبت به سید حسن نصرالله معلوم بود که سید نیز شناخت عمیقی از علامه دارد و اتفاقاً شهید عماد مغنیه نیز در آن جلسه حضور داشت. احساس من این بود که علامه حسن زاده حالت آرامش و سکینه روحی را به شهید نصرالله انتقال داد و شاید به سهم خود می‌کوشید که سید حسن و حزب الله لبنان را برای شرایط و روزهای سخت آینده آماده کند.

وی در ادامه با اشاره به لزوم تمرکززدایی از قم در برگزاری همایش‌های آتی علامه حسن زاده گفت: باید از ظرفیت دیگر استان‌ها و همچنین دانشگاه‌های مختلف کشور در این زمینه استفاده کنیم تا شاهد برکات و تحولات خوبی باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین سید یوسف ابراهیمیان از دیگر شاگردان مرحوم علامه حسن زاده با بیان اینکه جامع‌ترین و کامل‌ترین پیام تسلیت را در زمان ارتحال علامه، شخص مقام معظم رهبری دادند، گفت: مرحوم علامه حسن زاده به معنای واقعی کلمه، شخصیتِ نفیسِ، نادر و فاخری بودند و لازم است که برنامه‌ها و همایش‌ها ما در شأن ایشان باشد و ما به جای کمیت گرایی به دنبال ارتقای کیفی کارها و برنامه‌ها باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین نائیجی نیز اظهار داشت: باید بکوشیم که خروجی همایش‌ها و برنامه‌ها منتج به محتواها و مطالب خوب و کاربردی برای آحاد مردم باشد و بتوانیم تلاش‌ها و خدمات علامه حسن زاده را برای مردم و نسل جوان بیان کنیم.

وی افزود: یکی از تأکیدات ایشان توسعه علوم با توجه به آنچه نیازهای آتی حوزه‌های علمیه بوده و اینکه به شکل حداقلی این مسائل منحصر به فقه و اصول نباشد، کما اینکه اهتمام نسبت به عرفان و فلسفه از سوی ایشان، الگویی برای همه حوزویان و اساتید است.

وی خاطرنشان کرد: باید در آموزش‌های حوزوی و نیز مراکز تخصصی بیش از پیش به ظرایف علوم دقت کرد و به شکل عمیق به این مباحث نگریست تا از عمق محتوایی خالی نشویم.