شناسهٔ خبر: 70738259 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

وعده‌ای که رنگ تحقق گرفت؛

نگاه سیستان و بلوچستان به دولت چهاردهم؛ طرح ملی مسکن روزنه امید خانواده‌ها

زاهدان - ایرنا - طرح نهضت ملی مسکن با هدف کمک به اقشار متوسط و ضعیف جامعه برای صاحب خانه شدن در حالی با تامین زمین از سوی دولت در حال انجام است که مردم سیستان و بلوچستان چشم امید به دولت چهاردهم برای خانه دار شدن، دوخته‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، طرح مسکن مهر و پس از آن نهضت ملی مسکن به‌عنوان یکی از مهمترین و مردمی‌ترین طرح‌ها در دولت‌ها با هدف تامین مسکن مورد نیاز جوانان و خانوارهای فاقد مسکن، امیدواری‌ها برای خانه‌دار شدن را افزایش داد.

داشتن سرپناه از نیازهای اساسی هر فرد است که تامین آن گاه می‌تواند به یکی از دردسرهای اصلی خانوارها تبدیل شود، بویژه آنکه در چند سال گذشته و با توجه به تحولات بازار و تورم افسارگسیخته، قیمت مسکن نیز از این بازار تأثیر گرفته است.

خانه‌دار کردن دهک‌های اول تا سوم جامعه در حالی از اولویت‌های دولت چهاردهم است که دکتر مسعود پزشکیان در نخستین جلسه شورای‌عالی مسکن در دولت چهاردهم اعلام کرد در این مسیر باید همه دستگاه‌های اجرایی در کشور همکاری لازم را داشته باشند، تا بتوانیم کسانی را که با کمبود مالی برای خرید و یا ساخت مسکن مواجه هستند و بعضاً هزینه‌هایی نیز پرداخت کردند، همراهی کنیم.

یکی از اهداف اجرای طرح نهضت ملی مسکن بسترسازی برای رونق تولید در حوزه مسکن و ساختمان و برقراری تعادل بین عرضه و تقاضا است

همچنین کاهش هزینه‌های ساخت واحد مسکونی و تعدیل قیمت مسکن از مهمترین مزایای ساخت خانه‌های ویلایی در این طرح به شمار رفته که هم اکنون با توجه به موقعیت جغرافیایی سیستان و بلوچستان و شرایط اقلیمی و موضوعات فرهنگی در کنار اراضی مورد نیاز تامین شده در همه شهرهای این استان بجز زاهدان و چابهار واحدهای طرح نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی ساخته می‌شود.

بر اساس اصل ۳۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی، داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است، تامین مسکن برای محرومان و اقشارکم درآمد جامعه از بدو پیروزی انقلاب اسلامی جزو دغدغه ها و اولویت‌های دولت‌های مختلف بوده و اکنون نیز چشم امید محرومان و اقشار کم درآمد سیستان و بلوچستان به طرح نهضت ملی مسکن دوخته شده است.

با این تفاسیر نهضت ملی مسکن یا طرح اقدام ملی مسکن، بعد از مسکن مهر، دومین طرح مهم کشوری در حوزه تامین مسکن شهروندان در سال های گذشته محسوب می شود که به عقیده کارشناسان در صورت اجرای دقیق و درست می تواند بخش مهمی از مشکلات رایج در حوزه مسکن را برطرف کند.

چشم امید سیستان و بلوچستانی‌ها به دولت چهاردهم؛ طرح ملی مسکن روزنه امید خانوارها

هزاران امید در طرح نهضت ملی مسکن

یوسف اکبرنیا یکی از شهروندان سیستان و بلوچستانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه با ثبت‌نام در طرح نهضت ملی مسکن امیدمان به خانه‌دار شدن بیشتر شد، افزود: با هزاران امید در طرح نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کردم؛ اما استرس پرداخت اقساط خانه را داریم چرا که با حقوق اندک پرداخت اقساط برای ما مشکل خواهد بود.

وی تاکید کرد: خواسته ما از دولت چهاردهم این است که میزان آورده متقاضیان را کاهش دهد ضمن اینکه در پرداخت اقساط خانه هم بازنگری شود.

ایوب ریگی یکی دیگر از شهروندان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خانه‌دار شدن یک آرزوی دست نیافتنی برایش بوده، گفت: امکان تامین و تهیه خانه با این حقوق اندک برای خیلی از افراد مقدور نیست، از زمان ثبت‌نام تاکنون حدود چهار میلیارد ریال به ‌صورت مقطعی واریز کردیم که امیدواریم هرچه سریعتر این منازل به ما تحویل داده شود تا دیگر دغدغه مستأجری نداشته باشیم.

بیشتر بخوانید:

نهضت ملی مسکن، پیشران توسعه اقتصادی و اشتغال در سیستان و بلوچستان

فیلم | خانه‌های مسکن ملی سیستان و بلوچستان در موعد مقرر به دست مردم می‌رسد

حدود ۱۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان به مرحله نازک کاری رسید

چشم امید سیستان و بلوچستانی‌ها به دولت چهاردهم؛ طرح ملی مسکن روزنه امید خانوارها

صرف بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در اجرای خدمات طرح مسکن ملی سیستان و بلوچستان

دبیر شورای مسکن سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون بیش از ۲۴ هزار و ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار صرف اجرای طرح های زیر بنایی و روبنایی در سایت های مسکن ملی سراسر این استان شده است.

مهدی پارسی گفت: هم اکنون ۵۶ هزار و ۷۵۴ واحد طرح مسکن ملی در مناطق روستایی و شهری سیستان و بلوچستان با متوسط پیشرفت فیزیکی حدود ۶۰ درصد در دست ساخت است که به منظور بهره مندی شهروندان از فضای مناسب برای سکونت در سایت‌های این طرح مهم ملی همزمان با ساخت واحدها علاوه بر خدمات زیربنایی نظیر آب و برق بیش از ۳۶ پروژه خدمات روبنایی همانند فضاهای آموزشی، فرهنگی، کلانتری و مذهبی نیز در حال ساخت است.

وی تاکید کرد: در تمامی سایت‌های طرح مسکن ملی سیستان و بلوچستان سطوح خدماتی بر روی نقشه‌ها به صورت تفکیکی دیده شده و بر این اساس زمین از سوی ادارات کل راه و شهرسازی به دستگاه مربوطه تحویل داده می‌شود تا اقدام به ساخت خدمات شهری کنند.

دبیر شورای مسکن سیستان و بلوچستان لازمه خدمت‌رسانی مناسب به شهروندان ساکن در سایت‌های طرح مسکن ملی را تامین زیرساخت‌های آن و ارائه امکانات مورد نیاز آن‌ها عنوان کرد و گفت: رویکرد در تسریع خدمات‌رسانی به واحدها و تکمیل پروژه‌های مسکن ملی، موجب شتاب بیشتری در ساخت و ساز شده که در نهایت تحویل سریعتر واحدها را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: بر این اساس، همکاری همه دستگاه‌های مرتبط در ارائه خدمات و رسیدن به نتایج مطلوب بسیار موثر است.

چشم امید سیستان و بلوچستانی‌ها به دولت چهاردهم؛ طرح ملی مسکن روزنه امید خانوارها

تاکید وزیر راه و شهرسازی برای تکمیل خدمات روبنایی و زیربنایی در سیستان و بلوچستان

وزیر راه و شهرسازی در سفر به سیستان و بلوچستان از پروژه‌های نهضت ملی مسکن چابهار بازدید و بر تکمیل خدمات زیربنایی و روبنایی پروژه‌های در دست اجرا هم زمان با ساخت واحدها تاکید کرد.

فرزانه صادق در بازید از طرح‌های در دست اجرای وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: در حال حاضر در چابهار ۹ هزار و ۱۶۵ واحد نهضت ملی مسکن در حال اجراست که یک‌هزار و ۴۲ واحد آن به اتمام رسیده است.

وی بر تکمیل تاسیسات زیربنایی این سایت‌ها تاکید کرد و افزود: در جنوب سیستان و بلوچستان تعداد ۱۳ شهرستان وجود دارد که تعداد پروژه‌های در دست اجرای آن ۴۳ پروژه و مساحت آماده سازی سه هزار هکتار است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تعداد واحد پذیری این پروژه ها ۶۸ هزار و ۸۰۸ خانوار و مبلغ قرارداد ۶۰ هزار میلیارد ریال است گفت: میانگین درصد پیشرفت فیزیکی واحدهای در دست اجرا نیز ۴۵ درصد برآورد شده است.

وی تصریح کرد: در کنار ساخت واحدهای مسکونی، خدمات زیربنایی و روبنایی این پروژه‌ها نیز در حال انجام است. در بخش خدمات زیربنایی، اعتبار برای اجرای شبکه آب، فاضلاب و برق به مبلغ سه هزار میلیارد ریال از اعتبارات صندوق ملی مسکن تامین شده است.

صادق افزود: در بخش خدمات زیربنایی نیز تعداد ۱۴ پروژه شامل مدرسه، مسجد، جاده سلامت، سالن ورزشی و سایر نیز برنامه ریزی شده و در حال اجراست و میانگین پیشرفت فیزیکی خدمات روبنایی نیز ۳۰ درصد است.

به گزارش ایرنا بخشی از این پروژه‌های آماده سازی در جنوب سیستان و بلوچستان در سایت‌های لیپار چابهار، ۲۳۰ هکتاری نیکشهر، سایت پهره ایرانشهر، سایت ۳۰۰ هکتاری راسک در حال اجراست.