شناسهٔ خبر: 70736804 - سرویس اقتصادی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛ در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

برنامه‌ریزی برای احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه بادی/ توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر بادی چه مزایای برای کشور دارد؟

بنابر گفته مسئولان، در دولت چهاردهم، برنامه‌ریزی برای احداث ۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه بادی صورت گرفته است.

صاحب‌خبر -

نیروگاه‌های بادی به عنوان یکی از مهم‌ترین و پایدارترین منابع انرژی تجدیدپذیر، در سال‌های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند. این نوع نیروگاه‌ها با تبدیل انرژی باد به برق، به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی کمک می‌کنند؛ در شرایط ناترازی انرژی فعلی کشور توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر به ویژه بادی یک ضرورت محسوب می‌شود.

نیروگاه‌های تجدیدپذیر بادی که محمد امین زنگنه دبیر انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در خصوص نیروگاه‌های بادی حدود ۳۰ تا ۴۰ هزارمگاوات برآورد شده که پتانسیل احداث در کشور داریم که عمده این پتانسیل در نوار شرقی کشور از خراسان رضوی تا سیستان و بلوچستان و بخشی هم در استا‌ن‌های گیلان و قزوین متمرکز است.

ضرورت توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر بادی در کنار خورشیدی 

در ادامه این مقام مسئول می‌گوید: نکته‌ای که وجود دارد این است که خوشبختانه رژیم باد در کشور ما به گونه‌ای است که حداکثر باد را در تابستان داریم درست همان زمانی که بیشترین نیاز برق را در کشور داریم و از سوی دیگر طبق مطالعات آماری صورت گرفته باد در استان‌های باد‌خیزی که مطرح شد در ساعت ۱۵ به حداکثر خود می‌رسد و به تدریج تا ساعت ۲۲ کم می‌شود.

او افزود: بیشترین نیاز به مصرف برق در کشور را در تابستان ساعت ۱۵ داریم که دقیقا در همان ساعت نیروگاه‌های بادی بیشترین تولید را دارند نیروگاه‌های بادی یک تفاوت کوچک با نیروگاه‌های خورشیدی هم دارند این است که دو پیک در تابستان داریم که یکی پیک روز و دیگری را پیک شب می‌نامند طبیعتا نیروگاه‌های خورشیدی در شب تولید ندارند، اما نیروگاه‌های بادی در طول شب هم تولید دارند یعنی اگر برنامه‌ای داریم که بخشی عمده‌ای از کمبود برق کشور را با استفاده از نیروگاه‌های تجدیدپذیر جبران کنیم باید در کنار نیروگاه‌های خورشیدی حتما نیروگاه‌های بادی هم توسعه پیدا کند.

بزودی اجرای ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه بادی آغاز خواهد شد

برنامه‌ریزی برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر بادی که به تازگی محسن طرز طلب معاون وزیر نیرو و مدیر عامل ساتبا به خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: در دولت چهاردهم ۵ هزار مگاوات برای احداث نیروگاه بادی پیش بینی کردیم که در مناطقی از کشور مانند خواف و سیستان و‌بلوچستان که تونل بادی داریم، اجرا خواهد شد پیش بینی شده که در مناطق یاد شده بزودی اجرای ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه بادی را آغاز کنیم.

در همین راستا هم روز گذشته با توجه به سفر عباس علی‌آبادی وزیر نیرو به سیستان و بلوچستان وزارت نیرو خبر از آغاز عملیات اجرایی ۶۰۰ مگاوات نیروگاه بادی در میل نادر را داد.

اما توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر بادی چه مزایای برای کشور دارد؟ در همین رابطه محمد امین زنگه دبیر انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: نقاط باد‌خیز ما در نقاطی واقع شدند که جزء مناطق عموما کمتر توسعه یافته هستند به عبارتی با توسعه نیروگاه‌های بادی به توسعه یافتگی این مناطق هم کمک خواهیم کرد؛ نکته دیگر این که ما یکی از بهترین دالان‌های بادی دنیا را در شرق کشور داریم در تابستانی که گذشت یکی از نیروگاه‌های بادی مپنا که در منطقه زابل سیستان و بلوچستان واقع شده است رکورد ضریب تولید نیروگاه‌های بادی در دنیا طی یک ماه را شکست یعنی ۸۳ درصد مواقع برق تولید کرده که این در دنیا بی‌نظیر است.

این مقام مسئول افزود: اگر نیروگاه‌های بادی را در نوار شرقی کشور توسعه دهیم باتوجه به این که هر دو کشور افغانستان و پاکستان واردکننده برق از ایران هستند می‌توانیم در سایر ماه‌های سال که نیاز زیادی به تولید برق نیروگاه‌های بادی نداریم آن را صادر کنیم یعنی نیروگاه‌های تجدیدپذیر بادی در نوار شرقی از جنبه صادراتی هم به کمک ما خواهند آمد.

باید اشاره کرد به طور کلی بر سر راه توسعه انواع نیروگاه‌های تجدیدپذیر‌ و رسیدن به اهداف برنامه هفتم چالش‌ و موانع متعددی وجود دارد که در همین راستا داود مددی رئیس هیات مدیره انجمن تجدیدپذیر ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفته بود: چالش‌های اصلی بر سر راه توسعه تجدیدپذیر‌ها عمدتا تامین زمین، تأمین منابع مالی برای احداث، تأمین مالی پایدار برای خرید تولیدات تجدیدپذیر‌ها و تامین ارز مورد نیاز است که اگر این موارد با همراهی دولت و همکاری بخش خصوصی حل شود حتی افراد در مقیاس خرد هم برای توسعه تجدیدپذیر‌ها تشویق خواهند شد.

گفتنی است، بنابر آمار اعلامی به طور کل ظرفیت نصب شده تولید برق تجدیدپذیر در ایران که در ابتدای دولت چهاردهم ۱۲۳۱ مگاوات بود، در پایان آذرماه با افزایش ۲۸۹ مگاواتی به ۱۵۲۰ مگاوات رسیده است این یعنی افزایش ۲۳ درصد تولید در کمتر از۵ ماه ثبت شده است.