شناسهٔ خبر: 70729006 - سرویس سیاسی
منبع: ایمنا | لینک خبر

امام جمعه اصفهان مطرح کرد

لزوم تشکیل شورای سیاست گذاری ائمه جماعت

امام جمعه اصفهان با اشاره به لزوم ایجاد شورای سیاست گذاری ائمه جماعت گفت: مناسب است همان گونه که شورای سیاست گذاری ائمه جمعه داریم، یک شورای سیاست گذاری ائمه جماعت نیز داشته باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد در جلسه قرارگاه راهبری امور مساجد استان اصفهان با اشاره به سالروز قیام ۱۹ دی مردم قم در روز گذشته، این حرکت را منشاء خیرات بیان کرد و اظهار کرد: این روز با عظمتی است که مردم قم در توهینی که به حضرت امام (ره) در مقاله‌ای شده بود قیام کردند و پس از واقعه قم، مراسم‌های چهلم در هر شهر برگزار شد تا به ۲۲ بهمن رسید.

امام جمعه اصفهان با اشاره به لزوم ایجاد شورای سیاست گذاری ائمه جماعت عنوان کرد: مناسب است همان گونه که شورای سیاست گذاری ائمه جمعه داریم، یک شورای سیاست گذاری ائمه جماعت نیز داشته باشیم.

وی افزود: نمازهای جماعت به دلیل اینکه طیف مخاطب بیشتری دارد بسیار اهمیت دارند و باید مسائلی مانند سن و علم امام جماعت را بسنجیم و در نظر بگیریم.

نماینده ولی فقیه در استان پیوند مسجد و مدرسه را از موضوعات مهم دانست و گفت: حضور دانش آموزان در نمازجماعت مساجد مهم است و آموزش و پرورش باید درصدد انجام این کار باشد.

وی افزود: باید شورای مرکزی وجود داشته باشد و در مرکز استان و شهرستان‌ها نیز چنین شورایی باید تشکیل شود و با این رویه که گفته شود همه باشند و کارها را انجام دهند، مسئله درست نمی‌شود، لذا باید یک دستگاه متولی این امر باشد و بودجه و امکاناتی داشته باشد و دستورالعمل هم در بالا تعیین شود و وحدت در فرماندهی باشد.

امام جمعه اصفهان خاطر نشان کرد: کاری که ما در اصفهان انجام دادیم این بود که برای همه مناطق، شورا ایجاد کردیم و یک رابط برای هر یک از مناطق قرار دادیم تا کمبودها و مشکلات را گزارش دهد.

آیت الله طباطبایی نژاد با تاکید بر لزوم آموزش مسائل دینی و اعتقادی به نوجوانان و نونهالان در مساجد تصریح کرد: باید دستورالعمل برای این امر داشته باشیم و هر دو سال امتیاز ائمه جماعت بررسی شود.

وی اضافه کرد: مساجد نعمتی است که مردم در اختیار ما گذاشته‌اند و باید فردی که انقلابی، مردمی و آشنا به هدایت و راهنمایی مردم است امام جماعت مسجد باشد، لذا امام جماعت باید بداند اگر این امر را انجام ندهد کنار گذاشته می‌شود.

لزوم تشکیل شورای سیاست گذاری ائمه جماعت

در این جلسه هم چنین حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری با اشاره به اینکه مهم‌تر و حساس‌تر از کار آبادانی ظاهری و باطنی مساجد کار دیگری وجود ندارد اظهار داشت: مقدمات این امر نیز به خوبی در حال انجام است و البته توقع نداریم تأخیر ۴ دهه در زمان کوتاهی جبران شود.

وی افزود: امیدوار هستیم با سرعت مناسبی این کار را پیش ببریم و البته اولویت بندی و منطقه بندی می‌خواهد و نیاز به تولید نسخه‌های ملی است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه با بیان اینکه در بخش امکانات کمترین چالش را داریم گفت: این امر به دلیل این است که کار مسجد از جنس کارهایی است که من حیث لایحتسب بوده و کار آن پیش خواهد رفت.

وی اضافه کرد: پس از بیش از ۴۰ سال تازه باید برای برخی این امر را تبیین کنیم که مسجد پشتیبانی می‌خواهد و اگر این امور زمینه سازی شود به طور حتم دست متولیان به ویژه در زمینه منابع ملی و استانی بازتر می‌شود.

در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین نوری دبیر قرارگاه امور مساجد کشور به تشریح برخی مسائل، چالش‌ها و اقدامات صورت گرفته در عرصه ملی و استانی پرداخت و اظهار داشت: در ۴ دهه گذشته در امر مسجد چند دستگاه در خدمت و سازماندهی و برنامه ریزی پیش قراول بوده‌اند و هم اکنون ۶ هزار روحانی طرح هجرت در مساجد مستقر هستند.

وی افزود: سازمان تبلیغات اسلامی بنا بر آنچه که مأموریت خود در امر مسجد می دانسته بنیاد هدایت را به عنوان مرکز اقماری و تخصصی سازمان، برای کار ایجاد کرده است.
دبیر قرارگاه امور مساجد کشورعنوان کرد: سازمان بسیج و بسیج محلات نیز سندی به عنوان محله اسلامی با محوریت مساجد تدوین کرده و تایید رهبر معظم انقلاب را گرفته و برخی از پایگاه‌های بسیج که بیرون از مسجد دائر شده بودند به دستور سردار سلیمانی داخل مسجد مستقر شده‌اند.

لزوم تشکیل شورای سیاست گذاری ائمه جماعت

حجت الاسلام والمسلمین نوری با تاکید بر اینکه مسئولیت طرح محله اسلامی به عهده امام جمعه است تصریح کرد: این سازمان‌ها مقوله مسجد در چهار دهه گذشته را به عنوان ماموریت دنبال کرده‌اند و در دو سال گذشته این مسئله تاکید شد که این امر سامان ملی پیدا کند.

وی خاطر نشان کرد: در هر استان به طور مستقل امور مساجد تحت نظر نماینده ولی فقیه اداره می‌شود و تمام متخصصین اوقاف و امور خیریه نیز شیوه نامه هیئت امناء را تدوین کرده‌اند.

وی اضافه کرد: تنظیمات شیوه نامه‌ای توسط دبیرخانه ملی در حال تدوین است و کلیات و اصول حرکت تنظیم می‌شود، اما تطبیق آن در استان رقم می‌خورد و تعریف، شاخص‌ها، نسبت آنها با هیئت امناء و بسیج مشخص شده است.

حجت الاسلام نوری کار قرارگاه استانی مساجد را تعیین اولویت‌ها در هر شهر و شهرستان تحت هماهنگی واحد عنوان کرد و ادامه داد: هر اقدام تامین، توانمندسازی و عدد و رقمی که می‌خواهد داده شود باید تحت هدایت امام جمعه باشد.

وی افزود: اطلاعات یک هزار و ۱۴۰ مسجد اصفهان در سامانه مساجد ثبت شده و تمام اطلاعات مسجد از داشتن امام جماعت تا پایگاه بسیج در آن قابل ثبت است.

در این جلسه هم چنین سردار فدا فرمانده سپاه صاحب الزمان (عج) استان اصفهان نیز به برخی اقدامات سپاه و بسیج در امور مساجد اشاره کرد و اظهار داشت: ۶ هزار مسجد، رقبه و حسینیه داریم که در ۷۰ درصد آنها نمازجماعت برقرار است و ۳ هزار و ۵۶ پایگاه بسیج داریم که ۸۵ درصد آنها در مسجد مستقر هستند.

وی افزود: جلسه مشترکی با امور مساجد اداره کل اوقاف و امور خیریه داریم و این هم افزایی با مدیریت نماینده ولی فقیه نیز انجام شده است.

وی خاطر نشان کرد: یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که برخی افراد خود مسجد می‌سازند و امام جماعت و هیئت امناء انتخاب می‌کنند و اظهار می‌کنند که پایگاه بسیج نمی‌خواهند و متاسفانه افرادی را می‌آورند که با مبانی نظام زاویه دارند و باید در قرارگاه امور مساجد این مسئله را تعیین تکلیف نمود.

لزوم تشکیل شورای سیاست گذاری ائمه جماعت

در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین بلک نیز پیشنهاداتی ارائه کرد و اظهار داشت: در سامانه جامع اوقاف و امور خیریه تمام مساجد اطلاعاتی دارند و آمادگی این وجود دارد که این اطلاعات در اختیار قرار گیرد.

وی اضافه کرد: پیشنهاد می‌شود مساجدی که دارای رقبات و درآمد هستند منابع آنها با مدیریت امور مساجد و در نظر گرفتن اولویت‌ها در امر مسجد هزینه شود.

وی خاطر نشان کرد: تاکنون علاوه بر بقاع، ۵ هزار مسجد نیز بیمه شده‌اند.

از مصوبات مهم این جلسه تکمیل اطلس جامع مساجد استان و ثبت در سامانه اطلاعات مساجد و هم چنین پیگیری انجام بیمه مسئولیت مساجد بود. گفتنی است استان اصفهان بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ مسجد دارد.