شناسهٔ خبر: 70721961 - سرویس علمی-فناوری
منبع: برنا | لینک خبر

کد‌های «QR» شگردی برای کلاهبرداری/ مراقب بروشور‌های QR در اماکن عمومی و مترو باشید!

این روز‌ها کد‌های کیوآر (QR Code) در همه جا پیدا می‌شوند، از منو‌های رستوران‌ها گرفته تا تبلیغات تلویزیونی و پوستر‌های مختلف. این کد‌ها به ما این امکان را می‌دهند که به‌ راحتی به سایت‌ها مراجعه کنیم یا پرداخت‌های آنلاین انجام دهیم اما آیا می‌دانید همین کد‌های ساده می‌توانند ابزار‌هایی برای کلاهبرداری باشند؟ این روز‌ها کد‌های کیوآر (QR Code) در همه جا پیدا می‌شوند، از منو‌های رستوران‌ها گرفته تا تبلیغات تلویزیونی و پوستر‌های مختلف. این کد‌ها به ما این امکان را می‌دهند که به‌ راحتی به سایت‌ها مراجعه کنیم یا پرداخت‌های آنلاین انجام دهیم اما آیا می‌دانید همین کد‌های ساده می‌توانند ابزار‌هایی برای کلاهبرداری باشند؟

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، این روز‌ها کد‌های کیوآر (QR Code) در همه جا پیدا می‌شوند، از منو‌های رستوران‌ها گرفته تا تبلیغات تلویزیونی و پوستر‌های مختلف، این کد‌ها به ما این امکان را می‌دهند که به‌راحتی به سایت‌ها مراجعه کنیم یا پرداخت‌های آنلاین انجام دهیم، اما آیا می‌دانید همین کد‌های ساده می‌توانند ابزار‌هایی برای کلاهبرداری باشند؟

کلاهبرداری از طریق QR Code تهدیدی جدی

متاسفانه، کلاهبرداران از همین کد‌های کیوآر سوءاستفاده می‌کنند. آنها قادرند کد‌های QR جعلی بسازند که با اسکن آنها، شما به سایت‌های مخرب هدایت می‌شوید، اطلاعات شخصی‌تان دزدیده می‌شود یا حتی ممکن است از شما درخواست پرداخت‌های جعلی شود.

مراقب بروشور‌های QR در اماکن عمومی و مترو باشید!

اخیراً در ایستگاه‌های مترو و اماکن عمومی کشور، بروشور‌هایی با QR Code مشاهده شده که باید از اسکن آنها خودداری کنید. 
برخی از این کد‌ها شما را به سایت‌ها و صفحات جعلی هدایت می‌کنند که ممکن است شما را به پرداخت‌های غیرضروری و خطرناک مجبور کنند.

بنابراین، اگر در مکان‌های عمومی یا حتی ایستگاه‌های مترو با کد‌های QR روبه‌رو می شوید، حتماً از اسکن آنها خودداری کرده و به هیچ عنوان به پرداخت‌های درخواست‌شده از این طریق پاسخ ندهید. 

ممکن است با وعده‌های سود بالا یا حتی دریافت رمزارز در ازای ثبت‌نام یا انجام اقداماتی خاص، مواجه شوید. این نوع پیشنهادات اغلب ترفند‌هایی برای جلب اعتماد شما هستند تا اطلاعات حساس یا پول‌تان را از شما بگیرند.

به‌طور کلی، هر زمان با وعده‌های وسوسه‌انگیز مانند درآمد سریع یا رمزارز رایگان روبه‌رو شدید، باید به شدت مراقب باشید و هیچ‌گونه اطلاعات شخصی یا مالی را در چنین سایت‌هایی وارد نکنید.

کد‌های کیوآر شگردی برای کلاهبرداری/ هوشیار باشید تا در امان بمانید /// تولیدی

چگونه از خودمان در برابر این کلاهبرداری‌ها محافظت کنیم؟

سرگرد جواد مختار رضایی معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا در خصوص چگونگی استفاده از کد‌های کیوآر به خبرنگار برنا گفت: فقط از کد‌های QR معتبر استفاده کنید، مطمئن شوید که کد QR را فقط از منابع معتبر و شناخته‌شده اسکن می‌کنید. از اسکن کد‌های QR روی بروشور‌های مشکوک یا در مکان‌های عمومی پرهیز کنید مگر اینکه مطمئن باشید معتبر هستند.

وی افزود: لینک مقصد را بررسی کنید، قبل از وارد کردن اطلاعات شخصی یا انجام پرداخت، حتماً URL مقصد را بررسی کنید. مطمئن شوید که لینک امن است و نام سایت یا سازمانی که به آن هدایت می‌شوید را شناسایی کنید.

سرگرد رضاییی ادامه داد: به کد‌های QR مشکوک اعتماد نکنید، از اسکن کد‌های QR که به نظر مشکوک می‌آیند یا وعده‌های بیش از حد خوب یا فوری می‌دهند، خودداری کنید. اگر کد QR در یک ایمیل یا پوستر غیرمنتظره ظاهر شد، مخصوصاً اگر پیشنهادی رایگان یا فوری داشته باشد، با دقت بیشتری بررسی کنید.

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتار فراجاد توصیه کرد: یادتان باشد هر کد QR که ساده به نظر می‌رسد، لزوماً ایمن نیست. همیشه قبل از اسکن کد‌ها با دقت عمل کنید و از امنیت خود مراقبت کنید.

انتهای پیام /