به گزارش ایرنا، سردار مرتضی عمومهدی عصر چهارشنبه در مراسم سالروز شهادت امیرکبیر در روستای هزاوه با اشاره به ویژگیهای بارز این شهید سازندگی و خدمت، بر اهمیت ترویج روحیه و عزم امیرکبیر تأکید کرد و افزود: امیرکبیر به این نتیجه رسیده بود که نفوذ بیگانگان جز بدبختی و بیچارگی برای کشور ما ثمرهای نداشته است. او اثبات کرد که اگر برنامهریزی داشته باشیم، میتوانیم اقدامات خوبی را به انجام برسانیم.
سردار عمو مهدی مقابله با فساد و ایستادن در برابر بیعدالتی را دیگر شاخصههای امیرکبیر عنوان کرد و ادامه داد: توجه به علم و علمآموزی و تقویت بنیان علمی از حرکتهای مؤثر ایشان در آن دوران بود.
وی همچنین به راهاندازی روزنامه وقایع الاتفاقیه و افزایش خرد و توسعه آگاهی بخشی اشاره کرد و گفت: پیشرفت و نگاه توسعهای به نقاط مختلف کشور از جمله دستاوردهای امیرکبیر بود.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی تاکید کرد: یکی از عوامل شهادت امیرکبیر، نفوذ دولتهای بیگانه در سیستم اجرایی کشور بود و ما امروز باید بیش از گذشته مراقب جریان نفوذ باشیم.
سردار عمومهدی در ادامه به ایام شهادت شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: شهید سلیمانی نیز با مقاومت و ولایتمداری خود، در مقابل زورگویان عالم، یک امیرکبیر برای دوران معاصر بود.
وی همچنین به ضرورت برگزاری مراسمات تأثیرگذار برای شهدا اشاره کرد و گفت: ثمره کنگره شهدا باید از خودگذشتی و ایجاد روحیه آمادگی و آیندهسازی در جوانان باشد، از اینرو اسم کنگره دانشآموزی شهدای استان متناسب با این محور انتخاب شد اما باید گفت صرفاً مختص دانشآموزان نیست، بلکه مفهوم این است که نسل جدید باید میداندار برگزاری این برنامهها باشد.
به گزارش ایرنا، پس از مرگ محمدشاه قاجار، پسرش ناصرالدین میرزا که شانزده سال داشت به شاهی رسید. وی پس از آن که در تبریز بر تخت نشست، میزا تقیخان امیرنظام را با لشکری آراسته به تهران فرستاد و خود در ۲۱ ذیالقعده به تهران رسید.
ناصرالدین میرزا، پیش از ورود به تهران، امیر نظام را به لقب اتابک اعظم ملقب کرد و او رابه صدر اعظمی خویش برگزید بعدها صدر اعظم ناصرالدین شاه توسط سلطان قاجار ملقب به امیر کبیر گردید.
امیرکبیر در ۲۸ مهرماه سال ۱۲۲۷ هجری شمسی به صدارت رسید و در این منصب بود که خدمات شایستهای از خود به یادگار گذاشت.
او پس از حدود سه سال صدارت با دسیسه درباریان و به خصوص مهداولیا مادر ناصرالدینشاه از سمت خود برکنار و به کاشان تبعید شد و حدود ۴۰ روز بعد در بیستم دیماه سال ۱۲۳۰ در باغ فین کاشان توسط علی خان حاجبالدوله به قتل رسید.