شناسهٔ خبر: 70719759 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

واکنش استاندار به کمبود سوخت کشاورزی در گلستان

گرگان- ایرنا- استاندار گلستان با گله از کمبود سوخت کشاورزان استان گفت: سوخت مورد نیاز کشاورزی باید تامین شود تا بهره‌برداران در تولید محصولات به ویژه راهبردی دچار مشکل نشوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، علی‌اصغر طهماسبی شامگاه چهارشنبه در نشست اعضای کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان، اظهار کرد: این استان ظرفیت بکر زیادی در کشاورزی دارد اما ناتوانی در استفاده صحیح از آن موجب شده جوانان گلستانی برای پیداکردن شغل راهی استان‌های دیگر شوند و رنج دوری از خانه و خانواده را به جان بخرند.

وی بیان کرد: در بخش اشتغال گلستان هم در چند دهه قبل تعلل زیادی صورت گرفت و دولت‌ها به بهانه سرسبزی، اجازه استقرار صنایع بزرگ را در این استان ندادند.

استاندار گلستان افزود: کشاورزی استان با وجود پیشرفت‌های زیاد همچنان سنتی است و به‌دلیل نبود صنایع تبدیلی کافی، تولیدات کشاورزان گلستان به صورت خام فروخته می‌شود و سود آن به جای کشاورزان، در جیب دلالان و واسطه‌ها می‌ریزند.

طهماسبی با قدردانی از مشارکت تولیدکنندگان بخش کشاورزی گفت افزود: باید قدرشناس زحمات کشاورزان استان باشیم و نگرانی تامین سوخت آنان را برطرف کنیم.

استاندار گلستان همچنین بر اطلاع‌رسانی برای پیشگیری قاچاق سوخت در استان تاکید کرد و گفت: تاکنون کمتر به فرهنگ‌سازی برای جلوگیری از قاچاق سوخت توجه شده که مدیران دستگاه‌های مرتبط می‌توانند از ظرفیت رسانه‌ها و فضای مجازی و روابط عمومی دستگاه‌ها استفاده کنند.

وجود ۴۵ هزار ماشین کشاورزی در گلستان

رییس جهادکشاورزی گلستان هم در این جلسه گفت: در این استان ۴۵ هزار دستگاه کمباین و تراکتور و تیلر با میانگین مصرف سوخت ۱۷۰ لیتر مشغول فعالیت است.

محمد برزعلی پیشنهاد کرد: برای پیشگیری از قاچاق سوخت در بخش کشاورزی، سوخت مورد نیاز بر اساس سامانه پهنه‌بندی زمین‌های کشاورزی و باغی اختصاص یابد که تاکنون اطلاعات نزدیک‌به ۸۰ درصد زمین‌های کشاورزی استان در سامانه ثبت شده و گلستان دارای رتبه نخست اجرای مدیریت هوشمند است.

وی همچنین پیشنهاد کرد به بزرگ مالکان بخش کشاورزی گلستان که تقاضای بیش از ۶ هزار لیتر سوخت ماهانه دارند، سوخت مستقیم داده شود.

برزعلی خواستار اختصاص سوخت برای تراکتور و تیلر مورد استفاده در دامداری و باغات و کارخانه‌های از جمله تولید کنستانتره شد.

تشکیل ۸۴۱ پرونده قاچاق در گلستان

رییس پلیس امنیت اقتصادی گلستان هم در این جلسه گفت: از ابتدای سال تاکنون ۸۴۱ پرونده در حوزه قاچاق تشکیل شده که ۴۰۰ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است.

عباسعلی پهلوان‌نسب افزود: در ۹ ماهه امسال تعداد پرونده سازمان یافته چهار فقره بوده که ۲ پرونده در رابطه با قاچاق سوخت شامل هفت میلیون و ۳۹۸ هزار لیتر است.

وی با اشاره به این که امسال ۲۵ مرحله طرح مقابله قاچاق در استان اجرا شده است، گفت: اجرای این طرح‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد رشد دارد.

وی یادآور شد: با اجرا این طرح ها تعداد خودروهای توقیفی ۴۷۹ دستگاه بوده و تعداد خودرو شوتی هم ۲۵۳ دستگاه است که ۷۴ درصد رشد در توقیف خودروهای شوتی حامل سوخت قاچاق داشته‌ایم‌.

وی افزود: در مجموع ارزش کالاهای مکشوفه از ابتدای سال ۸ هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال بوده ۲۶۷ درصد نسبت مدت مشابه سال قبل رشد دارد

پهلوان نسب گفت: بیشترین کشفیات هم شامل سوخت، لوازم آرایشی بهداشتی، لوازم خانگی، چوب است.

واکنش استاندار به کمبود سوخت کشاورزی در گلستان

مدیرکل تعزیرات حکومتی گلستان هم در این جلسه با اشاره به این که این استان قاچاق‌خیز نیست، گفت: پرونده‌های تشکیل شده قاچاق سوخت استان ناشی از انحراف در مسیر اصلی مصرف سوخت است.

رضا قشلاقی افزود: ضرورت دارد برای پیشگیری از قاچاق سوخت در استان، راستی آزمایی از میزان مصرف سوخت توسط دستگاه‌های مرتبط صورت گیرد.

در این نشست تعدادی از مدیران دستگاه‌های عضو از جمله دبیر کمیسیون قاچای کالا و ارز، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، مدیرکل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، مدیرکل دفتر امور شهری استانداری. گزارش و پیشنهادهایی برای پیشگیری از قاچاق سوخت، مدیریت مصرف سوخت در بخش کشاورزی، صنعت و خدمات و کاهش ناترازی انرژی ارائه دادند.