شناسهٔ خبر: 70710820 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

مسیر هموار گردشگران و زائران با ساخت پل روستای مونه لنده

یاسوج - ایرنا - مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به آغاز عملیات اجرایی پروژه احداث پل ۱۶ متری روستایی مونه بخش موگرمون، شهرستان لنده گفت: با احداث این پل حضور زائران و گردشگران در جوار آستان مقدس امامزاده عمادالدین ولی در این روستا هموار خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل حمل و نقل و پایانه های کهگیلویه وبویراحمد، حمیدرضا پیمانجو اظهار داشت: عملیات اجرایی پروژه احداث پل ۱۶ متری روستایی مونه بخش موگرمون، شهرستان لنده با اعتبار بالغ بر ۷۵ میلیارد ریال آغاز شده است.

وی بیان کرد: این طرح علاوه بر هموار کردن مسیر دسترسی گردشگران و زائران به آستان مقدس امامزاده عمادالدین ولی ۲ روستای مال ملا و مونه را نیز به هم متصل می کند.

مسیر هموار گردشگران و زائران با ساخت پل روستای مونه لنده

پیمانجو مشخصات فنی این طرح را ۱۶ متر دهانه با دال مجوف با قالب ماندگار، ۴۸ متر جان‌پناه، سه هزار و ۹۱۸ مترمکعب خاک‌برداری، یک هزار و ۳۴۴ مترمکعب خاکریزی سنگی، ۶۰۰ مترمکعب خاکریزی معمولی و ۱۹۲ مترمربع عایق پل اعلام کرد.

وی افزود: تاکنون عملیات خاکبرداری و بتن مگر با پی دستک خروجی این طرح از سوی پیمانکار اجرایی شده است.

پیمانجو تصریح کرد: وجود این امام زاده جلیل القدر در جوار ۲ روستا مونه و مال ملا هرساله باعث رونق گردشگران این مناطق شده است.

روستای مونه با بیش از ۳۵ خانوار در دامنه کوه سفید و در مسیر کوچ رو عشایر برای ییلاق و قشلاق در مناطق سردسیری کوه سفید قرار دارد.

مسیر هموار گردشگران و زائران با ساخت پل روستای مونه لنده

وی اظهارکرد: مراسم معنوی جاماندگان اربعین حسینی از شهر لنده تا امامزاده عمادالدین ولی در روستای مونه هر ساله از این مسیر انجام می شود.

امامزاده سید عمادالدین، ولی از نسل امام حسن مجتبی علیه‌السلام است و تذکره این امامزاده جلیل‌القدر به‌صورت صحیح و قطعی از کتب قدیم و در کتابخانه‌های بین‌المللی موجود است.

سادات مونه‌ای معروف به سادات هاشمی از نوادگان این امامزاده جلیل‌القدر هستند.

بقعه متبرکه امامزاده سید عمادالدین (ع) از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) در شش کیلومتری شهر لنده واقع‌شده است.

لنده از سال ۱۳۰۵ به عنوان یکی از بخش های مهم شهرستان کهگیلویه در این استان بر سر زبانها بوده است و این بخش در سال ۹۱ به شهرستان ارتقا یافت.

نخستین مسجد، حسینیه و مدرسه (مکتب خانه) نیز در سال ۱۳۳۰در شهر کنونی لنده تاسیس شد.

به گفته مسئولان و اهالی این شهرستان همچنین نخستین شناسنامه یا سند سجلی منطقه به نام «محمدحسین خان ضرغامی طیبی» در سال ۱۳۱۰ در لنده صادر شد.

این شهر همچنین روزگاری دارای نخستین پادگان آموزشی نظامی منطقه بود و حتی جوانانی از سایر استان های مختلف کشور در این پادگان آموزش های نظامی را فرا می گرفتند.

اکنون شهر لنده با این قدمت تاریخی و همچنین ظرفیت های متنوع طبیعی و گردشگری به شدت نیازمند حمایت و توجه جدی مسوولان و متولیان امر است.

شهرستان ۲۳ هزار نفری لنده با پنج هزارو ۵۶۰ خانوار، ۱۰۶ روستا و ۴۱ درصد جمعیت روستایی و ۵۹ درصد جمعیت شهری یکی از شهرستان های محروم کشور است.