شناسهٔ خبر: 70710112 - سرویس علمی-فناوری
منبع: برنا | لینک خبر

چالش‌های جدی در تامین تجهیزات پزشکی ناشی از تغییرات نرخ ارز است

مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو یکی از چالش‌های اصلی این حوزه را کاهش توان مالی دانشگاه‌های علوم پزشکی در پرداخت مطالبات شرکت‌های تامین‌کننده دانست و گفت: مشکلات ناشی از تغییرات نرخ ارز، چالش‌های جدی در تامین تجهیزات و قطعات پزشکی ایجاد کرده است. مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو یکی از چالش‌های اصلی این حوزه را کاهش توان مالی دانشگاه‌های علوم پزشکی در پرداخت مطالبات شرکت‌های تامین‌کننده دانست و گفت: مشکلات ناشی از تغییرات نرخ ارز، چالش‌های جدی در تامین تجهیزات و قطعات پزشکی ایجاد کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا، سعید رضا شاهمرادی مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو از تولید داخلی بخش قابل‌توجهی از تجهیزات پزشکی مورد استفاده در کشور خبر داد و به بررسی چالش‌های موجود در این حوزه پرداخت.

وی گفت: به لحاظ تعدادی، حدود ۸۰ درصد تجهیزات پزشکی مورد استفاده در کشور تولید داخل است؛ اما به لحاظ ارزش و فناوری، این میزان حدود ۴۰ درصد می باشد.

مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو بر اهمیت توسعه تولید داخل و حمایت از شرکت‌های داخلی تاکید کرد و افزود: تخصیص بسته‌های حمایتی در این حوزه، نقش مهمی در رشد تولید تجهیزات داخلی داشته است.

شاهمرادی یکی از چالش‌های اصلی این حوزه را کاهش توان مالی دانشگاه‌های علوم پزشکی در پرداخت مطالبات شرکت‌های تامین‌کننده دانست و گفت: مشکلات ناشی از تغییرات نرخ ارز، چالش‌های جدی در تامین تجهیزات و قطعات پزشکی ایجاد کرده است. در همین راستا، ارائه و توجه جدی به مقوله نگهداشت تجهیزات پزشکی و تامین بودجه برای این امر ضروری است.

 وی از درخواست بودجه ۹ همت برای دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و افزود: اختصاص این بودجه، به‌ویژه برای نگهداشت تجهیزات موجود، یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است تا بتوانیم از بروز مشکلات جدی در تامین تجهیزات پزشکی جلوگیری کنیم.

مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: خوشبختانه تاکنون کمبود عمده‌ای در حوزه تجهیزات پزشکی نداشته‌ایم و برخی کمبودهای مقطعی، به‌دلیل مشکلات ارزی بوده است که اقدامات لازم برای رفع این موارد در حال انجام است.

شاهمرادی  با اشاره به مشکلاتی که دستورالعمل ارزیابی بالینی برای تولیدکنندگان داخلی ایجاد کرده، گفت: این دستورالعمل مسیر تولید را به بیراهه می‌برد و باعث ایجاد موانع جدی در مسیر تولید تجهیزات پزشکی داخلی شده است.

وی افزود: چالش‌های ناشی از این آیین‌نامه بارها از سوی تولیدکنندگان مطرح شده و در کمیته فنی سازمان نیز مورد بررسی قرار گرفته است. خوشبختانه یکی از مصوبات این کمیته، بازنگری و اصلاح این دستورالعمل بود که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد رفع این مشکل باشیم.

مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اصلاح این دستورالعمل گامی موثر در حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تسهیل فرآیند تولید تجهیزات پزشکی خواهد بود و در نهایت به نفع بیماران و نظام سلامت کشور تمام می‌شود.

شاهمرادی در پایان خاطرنشان کرد: با بومی‌سازی تولیدات داخلی و رفع موانع موجود، می‌توان به دسترسی بهتر بیماران به تجهیزات استاندارد و باکیفیت امیدوار بود.

 انتهای پیام/